خبرایران:دبير علمي بخش كودكان يازدهمين كنگره انجمن دندانپزشكان عمومي ايران، پوسيدگي دندان هاي شيري را از مهمترين مشكلات دنداني دوران كودكي اعلام كرد و گفت: مهمترين عامل بروز اين پوسيدگي در سنين پايين ،شيردهي شبانه و با شير خوابيدن كودكان است.
به گزارش خبرایران از انجمن دندانپزشكان عمومي ايران، دكتر كتايون اصفهاني زاده دبير علمي بخش كودكان يازدهمين كنگره انجمن دندانپزشكان عمومي ايران اظهار داشت: اين پوسيدگي ها بيشتر در سنين يك تا دو سالگي مورد توجه والدين قرار ميگيرند كه معمولاً درد شروع ميشود، درحاليكه شروع پوسيدگي از بدو رويش دندان هاي شيري شروع شده است.
وي گفت: به طور متوسط ميتوان 6 دندان پوسيده شيري در يك كودك ٢ ساله مشاهده كرد،اما گاهي نيز مشاهده مي شود كه تمامي دندان هاي شيري يك كودك داراي پوسيدگي است و به ندرت كودكي را مي بينيم كه دندان پوسيده شيري نداشته باشد.
اصفهاني زاده ادامه داد: اين پوسيدگي ها در نهايت منجر به عصب كشي يا كشيدن دندان مي شودو از آنجايي كه كودكان كوچك توانايي كافي براي همكاري با دندانپزشك خود را ندارند، اغلب اوقات جهت انجام درمانهاي دندانپزشكي بيهوشي عمومي لازم ميباشد.
وي همچنين گفت:بروز پوسيدگي دندان هاي شيري در دو سال اول تولد بيشتر به اين دليل رخ مي دهد كه مادران شيرده و مادراني كه با شيرخشك كودك خود را تغذيه مي كنند، او را با شير مي خوابانند و در طول ساعات شب حين خواب، چندين وعده شير به اومي دهند. اين مساله باعث مي شود كه قندشير كه همان لاكتوز ميباشد، به مدت طولاني در مجاورت دندان ها باقي بماند و سبب تخريب آنها شود.
اصفهاني زاده ادامه داد: اين درحالي است كه اگر مادران بعد از دادن شير، قدري به كودك خود آب بدهند و يا با يك گوش پاكن يا تنظيف مرطوب دندان ها را تميزنمايند ، بروز اين قبيل پوسيدگي ها به حداقل ميرسد. وي گفت: در سنين بالاتر كه كودك از شير گرفته مي شود و غذا مي خورد نيز اشتباه ديگري كه مادران مي كنند اين است كه به كودكان خود در وعده هاي متعددي موادقندي مي دهند. اين درحالي است كه اگر تعداد دفعات خوراكي هاي حاوي قند را به يك تا دو وعده در روز كاهش دهند و بعد از آن به كودك خود آب بدهند تا دندان هايشان شسته شود به جلوگيري از پوسيدگي دنداني كمك مي كند.
اصفهاني زاده در اين خصوص توضيح داد: وقتي كه كودك خوراكي مي خورد، محيط دهان او اسيدي مي شود و اگر اين خوردن خوراكي مرتب و به فواصل كم صورت گيرد، محيط دهان او در طول روز با حمله اسيدي مواجه است و فرصتي براي پاكسازي پيدا نمي كند، بنابراين دندان هايي كه در اين محيط اسيدي هستند به شدت در معرض تخريب قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: برخي مادران تصور مي كنند كه خوردن توت خشك و انجير و كشمش بهتر از شكلات است و كمتر به سلامت دندان ها آسيب مي رساند، اما واقعيت اين است كه اين مواد بعلت خاصيت چسبندگي زياد ميتوانندمدت زيادي روي دندان ها باقي مي مانند و به دندان ها آسيب برسانند. پس انتخاب ماده ي قندي كه سريعتر از دهان پاك ميشود نيز، راهي مناسب در كاهش پوسيدگي دندانهاي شيري است.
يازدهمين كنگره انجمن دندانپزشكان عمومي از 21 تا 24 دی ماه در برج ميلاد برگزار مي شود.