امروز: یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/06]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 19019 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲:۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حجت الاسلام و المسلمین موسوی هوایی اعلام کرد؛

حدود 6 هزار کتاب در ششمین دوره جشنواره کتاب و پژوهش های برتر بررسی شده / کتاب های برتر باید محتوا و زیربنای قوی علمی داشته باشد/رساندن پیام دین و ارزش های انقلاب اسلامی مهمترین وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی است

خبرایران: دبیر جشنواره کتاب دین و پژوهش های برترگفت:ایجاد فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب های مناسب به نوجوانان و جوانان موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود.
حدود 6 هزار کتاب در ششمین دوره جشنواره کتاب و پژوهش های برتر بررسی شده / کتاب های برتر باید محتوا و زیربنای قوی علمی داشته باشد/رساندن پیام دین و ارزش های انقلاب اسلامی مهمترین وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی است

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر»صبح امروز28 آذرماه 1395 با حضور«حجت الاسلام و المسلمین سید جواد موسوی هوایی» معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر واصحاب رسانه در سالن کنفرانس معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی برگزارو دراین نشست خبری «حجت الاسلام و المسلمین سید جواد موسوی هوایی» دبیر جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتراظهارداشت: حدود 6 هزار کتاب در ششمین دوره جشنواره کتاب و پژوهش های برتر بررسی شده و در این دوره از جشنواره که مربوط به کتب منتشره در سال های 1393 و 1394 است، همه آثار به روش مکاتبه یا خرید از سوی سازمان تبلیغات اسلامی تهیه و با بررسی در شورای سیاست گذاری و هیات داوران در 10 گروه جشنواره دسته بندی شده است.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: گروه قرآن و حدیت 13 درصد، فقه و اصول اسلامی 8 درصد، تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی 6 درصد، فلسفه، اخلاق، کلام، عرفان و مذاهب اسلامی 13 درصد، علوم اجتماعی 5 درصد، علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی 2 درصد، علوم سیاسی و انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) 11 درصد، ادبیات داستانی و رمان  10 درصد، علوم تربیتی، رفتاری و روانشناسی 4 درصد و کودک و نوجوان 28 درصد آثار را به خود اختصاص داده بودند.

دبیر ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر درباره نحوه انتخاب کتاب های برتر در این رویداد هم توضیح داد: آثار در 4 مرحله توسط هیات داوران که از اساتید دانشگاهی و حوزوی هستند، بررسی شده اند و کتب منتخب این جشنواره در 2 بخش آثار برتر و آثار شایسته تقدیر انتخاب می شوند.

وی خاطرنشان کرد: کتاب های برتر باید محتوا و زیربنای قوی علمی داشته و دارای ابتکار، نوآوری و حل مساله باشند و به طور کلی 14 کتاب و نویسنده برتر و شایسته تقدیر در ششمین دوره جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر انتخاب شدند که از این میان 2 اثر برتر و 12 اثر شایسته تقدیر است.

 حجت الاسلام و المسلمین موسوی هوایی عنوان داشت: کتاب های برتر تندیس جشنواره به همراه 10 میلیون تومان و به کتاب های شایسته تقدیر تندیس جشنواره به همراه 7 میلیون تومان اهدا می شود و سازمان تبلیغات اسلامی برای معرفی کتاب و نویسندگان و انتشارات شایسته و موثر در فرهنگ سازی و انتقال فرهنگ دینی و انقلابی، جشنواره کتاب و پژوهش های برتر را برگزار کرد. این جشنواره در 2 دوره نخست فقط در زمینه کتاب برگزار، اما در دوره های بعدی بخش پژوهش نیز به جشنواره اضافه شد.

وی درخصوص وظیفه اصلی سازمان تبلیغات اسلامی هم تاکید کرد: رساندن پیام دین و ارزش های انقلاب اسلامی، از مهم ترین وظایف سازمان تبلیغات اسلامی محسوب می شود. یکی از راه های فرهنگ ساز و اثرگذار، استفاده از کتاب و رونق فرهنگ کتابخوانی است. از همین رو، این سازمان برای تبلیغ ارزش های دینی و دفاع از تشیع و انقلاب اسلامی در زمینه تولید محتوا، چاپ، انتشار و توزیع کتاب فعالیت دارد.

دبیر جشنواره کتاب دین و پژوهش های برترافزود: معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در تولید محتوا با مضمون دینی و انقلابی در کنار انتشارات امیرکبیر و نشر بین الملل و انتشارات سوره مهر، فعالیت چشم گیر و مهمی دارد. البته هم راستا با سازمان، رسانه های دیداری و شنیداری و مکتوب هم می باید برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، فعالیت خود را افزایش داده و همگی نگاه دغدغه مند به این حوزه داشته باشیم.

وی ابرازداشت:رسانه ها در کنار سازمان تبلیغات اسلامی می توانند نقش به سزایی در ایجاد فرهنگ کتابخوانی داشته باشند، آنها باید با شور و شعور فرهنگی برای ایجاد فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب های فاخر تلاش کنند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی هوایی با ابراز تاسف از سرانه پایین مطالعه در کشور به تاثیرات گسترده و موثر کتابخوانی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: پرکردن اوقات فراغت و انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر فقط بخشی از فواید کتابخوانی است و کتاب خواندن باید از والدین آغاز شود تا فرزندان به تدریج کتابخوان شوند،فرزندانی که والدین کتابخوان دارند و عادت بر کتابخوانی پیدا می کنند، معمولا به عنوان نخبگان جامعه در آینده شناخته می شوند.

وی به موفقیت چند کتاب و تاثیرات آن در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: کتاب «دا»، «پایی که جا ماند» و «دختر شینا» از جمله کتاب های موفقی هستند که چند بار تجدید چاپ شدند و مضمون ایثار، مقاومت و مبارزات دوران انقلاب اسلامی را برای مخاطب به تصویر می کشد. بنابراین می توان با الگوگیری از موفقیت این کتاب ها، آثار تاثیرگذار در سطح کشور را خلق کرد و  با ارائه یک اثر خوب وحدت و انسجام اجتماعی را افزایش داد تا جامعه به رشد و بالندگی برسد.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در پایان سخنان خود گفت: کتابخوانی در کاهش آسیب های اجتماعی و رشد فضیلت ها در کشورازاهمیت و نقش مهمی برخوردار است و ایجاد فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب های مناسب به نوجوانان و جوانان موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود.

بنابراین گزارش، آیین اختتامیه ششمین دوره جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» چهارشنبه 8 دی‌ماه در سالن سوره حوزه هنری برگزار و برگزیدگان گروه‌های 10‌گانه معرفی و تجلیل خواهند شد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب