امروز: دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 19045 تاریخ انتشار: سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۷:۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

در پنل 3 همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی مطرح شد؛

کارآفرینان نیازمند فضای امن/همه ما امید به بازار خیلی بزرگتری در افق ۱۰ ساله داریم/ جوانمردی :بزودی درایران قسمت عمده‌ایاز بازاررااستارتاپ‌ها به خود اختصاص می‌دهد

خبرایران:همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی درمرکزهمایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
کارآفرینان نیازمند فضای امن/همه ما امید به بازار خیلی بزرگتری در افق ۱۰ ساله داریم/ جوانمردی :بزودی درایران قسمت عمده‌ایاز بازاررااستارتاپ‌ها به خود اختصاص می‌دهد

به گزارش خبرایران، همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی درمرکزهمایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزاروآخرین پنل این همایش با موضوع تامین منابع مالی استارتاپ‌ها ادامه پیدا کرد. 

جوانمردی :بزودی در ایران قسمت عمده‌ای از بازاررااستارتاپ‌ها به خود اختصاص می‌دهد

شهاب جوانمردی، مدیرعامل شرکت فناپ در پنل سوم گفت: امید به گسترش بازار فناوری باعث شده همه گمان کنند که این بازار در دنیا و غرب جدی و بزرگ است. بزودی در ایران قسمت عمده‌ای از بازار را استارتاپ‌ها به خود اختصاص می‌دهد. سرمایه‌گذاری در حوزه استارتاپها، عددی زیر ۱۰۰ میلیارد تومان است. همه ما امید به بازار خیلی بزرگتری در افق ۱۰ ساله داریم. در دنیا حوزه خدمات ۸۰ درصد حوزه GDP را تشکیل داده اما در کشور ما حوزه خدمات کمتر از ۵۰ درصد GDP است. 

وی ادامه داد: این فاصله نشان می‌دهد که سرمایه‌گذران ما با چه امیدی وارد این عرصه می‌شوند. عملا سه ضلع این مثلث همه یا در کم کاری هستند یا در مراحل اولیه. الآن سرمایه گذاران سنتی یا اصلا در این فضا نیستند یا خیلی اندک سرمایه وارد کردند چون به دلیل عدم شناخت، گمان می‌کنند این حوزه ریسک پذیر و خطرناک است. 

جوانمردی گفت: جامعه استارتاپی و فعالان این حوزه در حوزه فرهنگ‌سازی و جذابیت‌های آن تمایل نشان داده‌اند با اینکه کارهایی انجام شده کافی نیست. روش موفقیت یک کسب‌وکار در همه کسب‌وکارها یکسان است ولی این حوزه موارد اضافی مانند دانش و تکنولوژی و ... هم دارد. جوانمردی درباره تقابل جامعه استارتاپی و سرمایه‌گذاران سنتی گفت: جامعه استارتاپی باید دست سرمایه‌گذار سنتی را بگیرد و وارد این حوزه کند. بینانگذار و سیاستمداران باید اطمینان خاطر برای سرمایه‌گذار سنتی را فراهم کنند تا نگران تهدید و مشکلات اقتصادی و سیاسی نباشند. ما در یک اقتصاد آزاد شاهد این هستیم که سرمایه به دنبال بهترین فرصت‌ها می‌گردد و جذب آن می‌شود.

وی ادامه داد: ما فرصت‌هایی داریم که ممکن است سرمایه‌گذار بیرونی به آن علاقه‌مند شود. قوانین تعیین می‌کنند که این سرمایه‌گذار می‌تواند وارد شود یا نه. در لایه اول تصمیم‌گیری، آنچه درباره دیگر صنایع سرمایه‌گذاری داریم در این حوزه هم باید داشته باشیم. ما در این حوزه تاثیرگذاری‌های اجتماعی و فرهنگی بیشتری داریم. بنابراین قوانین خاص‌تری نیاز داریم چون اقتصاد دیجیتالی شرایط خاص خودش را دارد.

 

رحمانی :کارآفرینان نیازمند فضای امن

سید سعید رحمانی مدیرعامل سرآوا در ادامه این پنل با اشاره به مدل‌های جدید سرمایه‌گذاری گفت: برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها قوانین موجود در بخش تجارت کارساز نیست به همین دلیل امسال شاهد آن بودیم که قوانین ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه زیر نظر سازمان بورس و با کمک معاونت علمی و دیگر دستگاه‌ها تدوین شد و نخستین صندوق‌ها تشکیل شدند. 

رحمانی در پاسخ به این پرسش که چرا جریان سرمایه داخلی و سرمایه‌گذاران سنتی هنوز به بخش استارتاپ‌ها متصل نشده گفت :‌ اتفاقا ما در سرآوا جذب سرمایه را از بخش سنتی آغاز کردیم و بانک تجارت، بانک سامان و خاورمیانه از جمله آن‌ها بودند. ما این سرمایه‌ را در شرایط تحریم جذب کردیم. 

رحمانی بزرگترین خلا و مانع را در این حوزه نبود امنیت خاطر دانست و ادامه داد: نبود فضای امن کسب و کار و فقدان شفافیت و نبود قانون در زمینه سرمایه‌گذاری در عرصه استارتاپ از دیگر موانع مهم کسب‌و‌کارهای نوپا هستند. 

وی ادامه داد: مسایل پیش آمده در شبکه‌های اجتماعی برای جامعه استارتاپی باعث مخدوش شدن فضای امن برای فعالان اکوسیستم و سرمایه‌گذاران می‌شود، وقت و تمرکز آنها را هدف می‌گیرد و برهم می‌زند . باید با شفاف‌سازی آگاهی‌های مورد نیاز امنیتی کارآفرینان را افزایش داد اما نه با ایجاد هراس و بدبینی. 

رحمانی با اشاره به اینکه استارتاپ‌ها در مراحل اولیه رشد نیاز به جذب سرمایه ندارند و باید توسط سرمایه خود کارآفرینان رشد کنند گفت: بهترین استارتاپ‌های ایران مسیرهای اولیه رشد را با سرمایه شخصی طی کرده‌اند و در مراحل نهایی به سراغ سرمایه‌گذار آمده‌اند.

وی درباره جذب سرمایه‌های خارجی از سوی شرکت پامگرنت در سرآوا نیز گفت: ما تا قبل از برجام تمرکزمان روی جذب سرمایه‌گذار داخلی بود ولی بعد از برجام ما به دلیل نیاز به جذب تجربه و دانش فنی سرمایه‌گذار خارجی جذب کردیم که یک سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری به همراه تاکید بر انتقال دانش فنی وتجربه مدیریتی بود. این سرمایه‌گذاری در شرایطی صورت گرفت که اکثریت سهام همچنان در اختیار سهامداران ایرانی باقی مانده است..

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب