خبرایران:بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری اعلام کرد تسهیلات گیرندگان حقوقی بیش از 3 میلیارد ریال و حقیقی بیش از 1.5 میلیارد ریال در یک سال، باید گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده، ارائه کنند.
به گزارش خبرایران به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، پیرو بخشنامه شماره 77969/91 مورخ 28/3/1391 موضوع ضوابط اجرایی تبصره (1) ماده (186) قانون مالیاتهای مستقیم، با توجه به تغییر در سطح عمومی قیمتها طی سالیان اخیر و لزوم تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات و یا ایجاد تعهدات به/برای فعالان اقتصادی در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، با توافق رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور، ماده (1) ضوابط اجرایی تبصره (1) ماده (186) قانون مالیاتهای اصلاح شده است.
بر اساس تبصره ماده 1 این بخشنامه معادل ریالی تسهیلات اعطایی و تعهدات ایجادی ارزی براساس نرخ مرجع بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مبنای تعیین شمول یا عدم شمول تسهیلات و تعهدات مذکور به حکم تبصره یادشده است.
پیش از این و به موجب بخشنامه شماره 77969/91 مورخ 28/3/1391 و ماده (1) ضوابط اجرایی تبصره (1) ماده (186) قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص حقوقی از مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ پانصد میلیون ریال و بالاتر در ظرف یکسال شمسی، مشمول مقررات تبصره (1) ماده 186 این قانون بودند.
به گزارش فارس، در تبصره یک ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم آمده است: اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل از طرف بانکها و سایر موسسات اعتباری منوط به اخذ گواهیهای زیر خواهد بود:
1. گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده.
2. گواهی اداره امور مالیاتی مربوط مبنی بر وصول نسخهای از صورتهای مالی ارائه شده به بانکها و سایر موسسات اعتباری.