امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 19560 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲:۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حسنی درنشست خبری همایش«دورنمای اقتصاد ایران درسال ۹۶»

باید به فکر تجاری‌سازی باشیم / بر روی آگاهی خود در بازارها باید سرمایه‌گذاری کنیم/ مدیریت شناور بر اساس قانون یکی از مسئولیت‌های بانک مرکزی است چالش‌های اقتصاد ایران در هر سال مطالعه می‌شود

خبرایران:مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان گفت:چالش‌های اقتصاد ایران در هر سال مطالعه می‌شود و بهترین بازارها نیز شناسایی خواهند شد. این در حالی است که بر اساس رتبه‌بندی، بازار سرمایه سال گذشته بیشترین امتیاز را آورد که بعد از آن، کسب و کار و سایر رشته‌ها قرار گرفتند.
باید به فکر تجاری‌سازی باشیم / بر روی آگاهی خود در بازارها باید سرمایه‌گذاری کنیم/ مدیریت شناور بر اساس قانون یکی از مسئولیت‌های بانک مرکزی است چالش‌های اقتصاد ایران در هر سال مطالعه می‌شود

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری همایش «دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۶»، صبح امروز دوشنبه ۲۷ دی ماه 1395  با حضور «امیر رضا حسنی» مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان و دبیر همایش و اصحاب رسانه، در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار و دراین نشست خبری «امیر رضا حسنی» مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان و دبیر همایش «دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۶»، اظهارداتشت: آنچه این همایش را متمایز کرده ، پرسش‌ و پاسخ‌هایی است که در آن مطرح می‌شود و در این همایش، اساتید از طریق چنین روشی درصدد ارائه نقشه راهی در مورد اقتصاد کشور هستند.

مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان تصریح کرد: در این همایش در مورد اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها، آینده‌پژوهی شده و تمرکز هیئت‌مدیره‌ها بر روی سود مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد؛ چراکه بعضا فراموش می‌شود که باید به فکر تجاری‌سازی باشیم و در این همایش به این تئوری اشاره می‌شود که پایه رشد اقتصادی و رشد بهره‌وری شرکت‌های مختلف، تکنولوژی است و باید این توان را بالا ببریم تا رشد اقتصادی باثباتی را داشته باشیم.

حسنی، ادامه داد: در دوره قبلی همایش ۴۱۷ جمله کلیدی گفته شده؛ ضمن اینکه حدود ۷۵ درصد از پیش‌بینی‌های این بخش محقق شده است، هر چند این به موضوع سرمایه‌گذاری و فعالان اقتصادی برمی‌گردد؛ اما تلنگری برای سرمایه‌گذاران هم هست که چطور از این اطلاعات استفاده نمایند. بنابراین با توجه به تصویب بودجه کشور در هر سال، تلاش شده تا این همایش را در اسفندماه برگزار کنیم که امسال هم، نهم اسفند در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی این گردهمایی را ترتیب داده‌ایم.

وی افزود: سال قبل رونمایی از ابعاد تاثیرگذار اقتصاد کلان در صنایع و اقتصاد صورت گرفت که امسال نیز، هشت عامل اثرگذار شناسایی و در روز همایش معرفی خواهد شد. در این میان سال گذشته، نه عامل اثرگذار شامل تعاملات بین‌المللی، موانع برجام، نظام تامین مالی در اقتصاد، سیاست و نظام پولی، بازار کار و استخدام و نرخ بیکاری، کنترل تورم، رشد اقتصادی، اصلاح قوانین و درآمدهای نفتی بودند. امسال نیز موارد دیگری به آن اضافه شده است.

دبیر همایش «دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۶»، گفت: وقتی عوامل تاثیرگذار اقتصادی افزایش یابد، سرمایه‌گذاران باید بر مبنای آن برنامه‌ریزی کنند و البته ما هم تلاش می‌کنیم تا در قالب این همایش، سرمایه‌گذاران به نقشه راه کلی دست یابند. بر همین اساس چالش‌های اقتصاد ایران در هر سال مطالعه می‌شود و بهترین بازارها نیز شناسایی خواهند شد. این در حالی است که بر اساس رتبه‌بندی، بازار سرمایه سال گذشته بیشترین امتیاز را آورد که بعد از آن، کسب و کار و سایر رشته‌ها قرار گرفتند.

حسنی بیان کرد: واقعیت این است که ما در بازار، سرمایه‌گذاری نمی کنیم و عملا بر روی آگاهی خود در بازارها باید سرمایه‌گذاری کنیم؛ بازار مسکن یا سرمایه قرار نیست به کسی سود بدهد؛ چراکه آنها بانک نیستند و اگر روی آگاهی، سرمایه‌گذاری نکنیم، سودی به دست نخواهیم آورد.

وی تصریح کرد: مدیریت شناور بر اساس قانون یکی از مسئولیت‌های بانک مرکزی است، بنابراین سرمایه‌گذاران باید در چشم‌انداز برنامه‌های خود هم بر روی دلار ۵ تا ۶ هزار تومانی برنامه بریزند و هم به نرخ ۳۵۰۰ تومانی برای این ارز توجه داشته باشند، بنابراین اگر ما بر اساس مدیریت لحظه‌ای پیش رفته و از افزایش قیمت دلار ضربه می‌خوریم، مشکل به خودمان برمی‌گردد.

مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان گفت: تئوری همایش این است که بگوید رشد اقتصادی در شرکت‌های مختلف حاصل رشد تکنولوژی است و زمانی که رشد اقتصادی باید کسب شود اگر بخواهیم تصاعدی افزایش یابد، یعنی باید تومان کسب و کار ما نیز بالا رود؛ این در حالی است که از سال ۳۹ به بعد، تنها در حدود ۱۲ سال رشد منفی اقتصادی را تجربه کرده‌ایم؛ ولی شرایط اقتصادی ما مطلوبیت لازم را نداشته است. دلیل این است که بهره وری اقتصاد ایران پایین است.

حسنی، بررسی آثار انتخاب ترامپ بر اقتصاد ایران را یکی از محورهای اصلی این همایش دانست و گفت: اجرای سیاست‌های مورد نظر ترامپ، تغییر در اقتصاد آمریکا و به دنبال آن اقتصاد جهان را اجتناب ناپذیر می‌کند و بستگی به شیوه اجرای آنها، می‌تواند آثار مثبت یا منفی بر اقتصاد ایران داشته باشد؛ بر همین اساس اگر این سیاست ها به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی منجر شود، همسو با خواست اقتصاد ایران خواهد بود زیرا با وجود آنکه در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اسناد بالادستی موضوع کاهش وابستگی به نفت مورد تاکید قرار گرفته، بودجه سال آینده کل کشور وابسته به درآمدهای نفتی است.

وی ادامه داد: تداوم مواضع ترامپ درباره ژاپن، کره جنوبی و چین که از خریداران عمده نفت ایران به شمار می‌روند نیز باید مورد توجه باشد؛ زیرا اگر در سایه این سیاست‌ها، بازارهای جهانی به سمت تقاضای بیشتر برای تولید نفت جهان برود، به دنبال آن قیمتها نیز رشد می‌یابد و این به نفع بودجه سال آینده کل کشور خواهد بود.

دبیر همایش «دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۶»، همچنین به آثار آتی حضور ترامپ در مسند ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرد و گفت: اجرای برنامه ۲۰۰ روزه ترامپ می تواند رشد اقتصادی در این کشور را در کوتاه مدت افزایش دهد اما در بلندمدت ممکن است آهنگ این رشد رو به کاهش برود.

حسنی تغییر در قیمت کالاهای اساسی را دیگر اثر انتخاب ترامپ برشمرد و گفت: این امر به طور مستقیم و غیرمستقیم بازار و اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اقدام ترامپ علیه برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و گروه ۱+۵ (برجام) را یادآور شد و بررسی بیشتر این آثار را به برگزاری همایش در اسفندماه آینده موکول کرد.

وی بیان نمود: موسسه اقتصاد ایرانیان به عنوان برگزار کننده این همایش، تعاملات بین المللی، تامین مالی، سیاست های پولی و مالی، بازار کار، کنترل تورم و رشد اقتصادی، اصلاح قوانین و درآمدهای نفتی را به عنوان هشت عامل اثرگذار بر اقتصاد ایران شناسایی کرده است که در همایش امسال مورد موشکافی مسئولان و صاحب نظران اقتصادی قرار می گیرد.

مدیرعامل مؤسسه اقتصاد ایرانیان، در پایان سخنان خود گفت: علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اصغر ابوالحسنی، رئیس کمیته پولی و بانکی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلت نظام، پیمان قربانی، معاون بانک مرکزی، علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، از جمله حاضران و سخنرانان در این همایش خواهند بود.

بنابراین گزارش، همایش «دورنمای اقتصاد ایران در سال ۹۶»، در تاریخ ۹ اسفند سال ۹۵ از ساعت ۱۴ تا ۲۰ در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب