خبرایران: دبیر اجرایی همایش خیر ماندگارگفت:همایش خیرماندگار طی روزهای یکم و دوم اسفندماه در مرکز همایش های علوم پزشکی تهران برگزار می شود
به گزارش خبرنگار خبر ایران، نشست خبری «همایش ملی خیر ماندگار» عصر امروز سه شنبه ۲۶ بهمن ماه 1395 با حضور«حجت الاسلام علی ملانوری» دبیر اجرایی همایش خیر ماندگار و قائم مقام بنیادخیریه آلا ،«نعمتالله موسیپور»دانشیار معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان و دبیر علمی همایش ملی خیر ماندگارو اصحاب رسانه در بنیادخیریه آلا برگزارو دراین نشست «حجت الاسلام علی ملانوری» دبیر اجرایی همایش خیر ماندگار و قائم مقام بنیادخیریه آلا با اشاره به فعالیتها و اقدامات بنیاد آلا در حوزه سلامت و کاهش محرومیت اظهارداشت: دو قطبی شدن جامعه در حوزه امر خیر یکی از چالشهای اصلی در رابطه با مسائل خیراست. یک قطب جمعیت اندکی که خیر هستند و دوم جمعیتی که افراد نیازمند و یا تماشاگران امر خیر را تشکیل میدهند.
حجت الاسلام ملانوری تصریح کرد: فارغ از مشاغل و قشربندیهای اجتماعی و پایگاه اقتصادی هر فردی با انتخاب شعار هر ایرانی یک خیر در بنیاد آلا تلاش میکنیم امر خیر را گسترش دهیم و به دور از قشر بندیها به آن نگاه کنیم.
وی در مورد نقش این مؤسسات خیریه در حوزه اقتصاد، گفت: نگاه دوگانهای وجود دارد گاهی به خیریهها به گونهای نگاه میشود که مجالسی برای پولشویی، فرار مالیاتی و حیات خلوت اقتصادی هستند و گاهی نیز نگاه مثبتی میشود و آن را ضلع چهارم اقتصاد پس از مؤسسات دولتی، خصوصی و تعاونیها میبینند.
دبیر اجرایی همایش خیر ماندگار با اشاره به زمان برگزاری و حامیان همایش گفت : همایش خیر ماندگار طی روزهای یکم و دوم اسفندماه در مرکز همایش های علوم پزشکی تهران برگزار می شود و دانشگاههای علوم پزشکی تهران، امام صادق و دانشگاه فرهنگیان، وزارت رفاه، وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و برخی نهادهای دیگر از حامیان این رویداد هستند.
وی با اشاره به برگزاری ۸ کارگاه با هدف توان افزایی مدیران و شاغلان مراکز خیریه در اولین روز برگزاری همایش تصریح کرد: پیام اصلی این همایش، هم افزایی برای مطالعه علمی در حوزه امر خیر است.
دبیر اجرایی همایش ملی خیر ماندگار با بیان اینکه اولین همایش ملی خیر ماندگار در شش محور اقتصاد، مدیریت، آموزش، جامعه، فرهنگ، فقه و حقوق فراخوان داده است، افزود: در پایان همایش دوروزه میزگردی با موضوع چالشها و فرصتهای امر خیر با حضور اساتید و چهرههای علمی برگزار میشود.
وی با تاکید بر هدف اصلی برگزاری همایش ملی خیر ماندگار گفت: ضرورت همافزایی برای مطالعه علمی در امر خیر و اندیشیدن راهکارهایی برای مدیریتی بهرهورر مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.
دبیراجرایی همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به بزرگترین چالش موسسات خیریه در حوزه مدیریت گفت: عدم وجود مدیریت کلان و واحد در حوزه امر خیر بزرگترین چالش موسسات خیریه محسوب می شود. متاسفانه امروز موسسات خیریه دانش بنیان نیستند و در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی رشتهای به نام امور خیر نداریم.
وی با بیان اینکه دو واحد درسی مبنی بر «ضرورت نیکوکاری و شیوههای نیکوکاری» به مقطع آموزشی در دانشگاه فرهنگیان اضافه شده است، افزود: نقش دولت در آموزش و پرورش و آموزش عالی میتواند اینگونه باشد که رشتههای مستقیم متناسب با موسسات خیریه را در آموزش عالی اضافه کند.
دبیراجرایی همایش خیرماندگار پیرامون نحوه صدور مجوز مراکز خیریه در کشور بیان داشت: در حال حاضر شاهد هستیم که نهادهایی از قبیل وزارت کشور، سازمان بهزیستی، شهرداری ها، استانداری ها، فرمانداریها، نیروی انتظامی و ... در شهرها و استانهای مختلف اقدام به صدور مجوز برای مراکز خیریه و سازمانهای مردم نهاد میکنند و در نحوه صدور مجوز این موسسات پراکندگی زیادی دیده میشود؛ مدل واحد تاسیس، نظارت و انحلال موسسات خیریه نیز وجود ندارد.
موسیپور :دانشگاهها و نهادهای علمی هیچگاه به نیازهای اجتماعی پاسخ نداده اند
نعمتالله موسیپور دانشیار و معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان دبیر علمی این همایش ، گفت: امر خیر سالها در دنیا نهادینه شده و در برخی کشورها سامان بهتری پیدا کرده است و در حال حاضر جوامع بشری نیازمند به کار خیر هستند و سابقه امر خیر در کشور نشان میدهد در زمینه مطالعه، پژوهش و آموزش دچار کاستیهایی بودهایم و نهادی که به این موضوع رسیدگی کند وجود نداشته است.
دانشیارافزود: دانشگاهها و نهادهای علمی نیز هیچگاه به نیازهای اجتماعی پاسخ نداده و چون دولتی بودهاند بیشتر به عرصههای دولتی توجه کردهاند و در کشور ما مؤسسات خیریه در خصوص آثار و عملکرد مثبت خود پاسخگو نیستند.
وی با اشاره به جزئیات برگزاری نخستین همایش خیر ماندگار بیان کرد: پس از فراخوان صورت گرفته، 180 چکیده مقاله به دبیر خانه همایش ارسال شد که از این تعداد 165 چکیده مورد پذیرش قرار گرفتند.
دبیر علمی همایش خیر ماندگار از فعالیت بیش از 15 هزار موسسه خیریه در کشور خبرداد و اظهارکرد: اکنون بیش از 15 هزار موسسه خیریه در کشور به ثبت رسیده اند و افرادی که در این موسسات فعالیت می کنند نیاز به آموزش دارند.
بنابراین گزارش :اولین همایش خیر ماندگار طی روزهای 1 و 2 اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.