امروز: شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/05]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 20203 تاریخ انتشار: شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲:۵۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حمید قبادی اعلام کرد؛

دلایل منع قانونی برپایی شوی زنده لباس در کشور/عرضه محصولات مد و لباس اسلامی و ایرانی و ملزومات عفاف و حجاب در تهران و 10 استان/ برپایی مسابقه زنده طراحی لباس در ژانرهای مختلف و با حضور هنرمندان از سراسر کشور

خبرایران: دبیرکارگروه ساماندهی مد ولباس کشوراز برپایی بخش بین‌الملل در4 روز پایانی جشنواره مد ولباس خبردادوگفت:دراین بخش شرکت‌کنندگانی از کشورهای فرانسه، ویتنام، هندوستان، تونس، مراکش، ایتالیا و روسیه به منظور تأثیرپذیری کیفی و تکنیکی به کشورمان می‌آیند.
دلایل منع قانونی برپایی شوی زنده لباس در کشور/عرضه محصولات مد و لباس اسلامی و ایرانی و ملزومات عفاف و حجاب در تهران و 10 استان/ برپایی مسابقه زنده طراحی لباس در ژانرهای مختلف و با حضور هنرمندان از سراسر کشور

به گزارش خبرایران، نشست خبری ششمین جشنواره مد و لباس فجر، صبح امروز شنبه 30 بهمن 1395 با حضور«حمید قبادی» دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، «ابوالقاسم شیرازی» رئیس اتحادیه پوشاک تهران، «جواد صادقی» مسئول دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر، دبیران بخش‌های مختلف جشنواره شامل علمی و دانشگاهی، صنعت، فرهنگی و هنری و بخش بین‌الملل و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار و دراین نشست خبری حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به تشریح بخش‌های مختلف جشنواره ششم پرداخته و اظهارداشت: پیش از زمان اعلام فراخوان ششمین جشنواره مد و لباس فجر در آذرماه، کارگروه و دبیرخانه جشنواره اقدام به مهیا ساختن مقدمات برپایی این دوره از جشنواره کرد و با همراهی بیش از 50 تن از اساتید، کارشناسان، انجمن‌‍ها و اصناف مربوط و همچنین دستگاه و وزارتخانه‌هایی همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای، فراخوان نهایی تدوین و در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

قبادی با اشاره به اینکه این دوره از جشنواره، 8 بخش مهم را به خود اختصاص می‌دهد خاطرنشان کرد: نخستین و مهم ترین بخش جشنواره مربوط به حوزه طراحی است که در این بخش، موضوع کاربردی شدن لباس در بخش مسابقه طراحی نیز لحاظ شد و ورود نگاه کاربردی به امر طراحی در بخش لباس آقایان و کودک و نوجوان نیز بسیار مشهود و قابل توجه است.

وی با اعلام این خبر که در ششمین جشنواره مد و لباس فجر، بخش طراحی پارچه با بیش از 300 اثر دریافتی در قیاس با دوره گذشته رشد قابل توجهی داشته است بیان کرد: موضوع پارچه و انطباق آثار جشنواره‌ای با موضوع اسلامی و ایرانی بودن آنها و وجود مبنای همسو با فرهنگ و هنر داخلی بسیار حائز اهمیت است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور درباره بخش طراحی طلا، جواهر و زیورآلات گفت: این حوزه برای دومین بار است که در جشنواره فجر مورد توجه قرار می‌گیرد و از آنجا که در این عرصه، نمادها و نشانه‌های متعددی وجود دارد که از فرهنگ اصیل ایرانی فاصله دارد، پس لازم است هنر طراحان ایرانی در این بخش مورد توجه ویژه قرار گرفته و خرسندیم که امسال شاهد ارسال بیش از 1000 اثر در این بخش بودیم.

قبادی در ادامه به برپایی مسابقه زنده طراحی لباس در ژانرهای مختلف و با حضور هنرمندان از سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: این بخش یکی از راه‌های حذف فاصله میان جامعه طراحان و تولیدکنندگان بوده و در سه بخش طراحی لباس اجتماع بانوان، طراحی لباس مردانه شامل پیراهن و سایر محصولات و ملزومات عفاف و حجاب برگزار می‌شود.

وی توضیح داد: دو روز نخست جشنواره به مسابقه طراحی لباس اجتماع بانوان، دو روز دوم به بخش طراحی لباس آقایان و دو روزپایانی جشنواره به مسابقه زنده طراحی لباس کودکان و نوجوانان اختصاص دارد که تعداد قابل توجهی از گروه‌ها برای دو روزهای مختلف جشنواره شامل طراح، الگوساز و دوزنده ثبت نام کرده و انتخاب گروه‌ها هم‌اکنون در مرحله پایانی داوری قرا دارد.

قبادی درباره نحوه داوری آثار این بخش توضیح داد: گروه‌ها رای حضور در مسابقه زنده طراحی با ثبت نام در سایت، به درج اطلاعات و رزومه خود پرداخته اند و هیئت انتخاب شامل خانم‌ها صدیقه پاک‌بین و مینو پدرام به ارزیابی سرح گروه‌ها و انتخاب نهایی اقدام کرده‌اند.

قبادی در بخشی از این نشست به دلایل منع قانونی برپایی شوی زنده لباس در کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدا تصور آن می‌رفت که این کار قابل انجام است، اما در گام‌های بعدی متوجه شدیم که برخی مفاد قانونی بالادستی بر نفی این عمل تأکید داشته و نظر به حواشی بوجود آمده در دوره‌های برگزاری، تصمیم به حذف این بخش از جشنواره مد و لباس فجر کردیم.

وی در این باره توضیح داد: بر اساس برخی تحقیقات انجام گرفته، شوهای زنده لباس تنها 3 درصد ارزش افزوده برای کالاهای پوشیدنی دارند و با تکیه بر ملاحظات دینی و قانونی و داده و ستانده‌ها در دوره‌های گذشته، ادامه کار را به مصلحت ندیدیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به رشد چشمگیر کمی و کیفی آثار در این دوره از جشنواره اظهار داشت: از این میان، 250 اثر برای ارائه در تالار نمایش انتخاب شده‌اند و امکان مشارکت حداکثری طراحان در سایر بخش‌ها از نقاط عطف جشنواره ششم است.

وی درباره بخش علمی و دانشگاهی ششمین جشنواره مد و لباس فجر نیز توضیح داد: در مجموع، بیش از 190 مقاله و عنوان پایان ناهه دریافت کردیم و خرسندیم که اعلام کنیم دانشگاه‌ها و دانشجویان حوزه مد و لباس به سمتی در حال حرکت هستند که پاسخگوی نیازهای محوری آحاد جامعه در پوشاک باشند و ضمن برگزاری 32 نشست تخصصی در این بخش، تمامی آثار شامل مقالات و پایان نامه ها در گالری جشنواره به نمایش در می‌آیند.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه بر وجود ظرفیت‌های گسترده به منظور برگزاری مستقل بسیاری از بخش‌های جشنواره مد و لباس فجر تأکید و تصریح کرد: بخش‌های مختلفی از جشنواره مد و لبا فجر ظرفیت مستقل شدن را دارا هستند و این امکان وجود دارد که از سال آینده، بخش علمی و دانشگاهی به شکل همایش جداگانه از جشنواره فجر برگزار شود.

وی یادآورشد: از سال آینده و با همراهی صدا و سیما و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بخش کودک و نوجوان جشنواره مد و لباس فجر در قالب یک جریان فکری مستقل برگزار می‌شود.

 قبادی همچنین با تقدیر از عملکرد دبیرخانه بخش فرهنگی هنری جشنواره فجر اظهار داشت: این بخش نیز در دور حوزه رقابتی و غیر رقابتی ورود پیدا کرده است و با توجه به نشست هیئت داوران بخش رادیو و تلویزیونی ششمین جشنواره مد و لباس فجر، اعلام مواردی همچون ضرورت تقدیر و تشکر از یک شبکه استانی فعال که به لباس اقوام توجه داشته، ضرورت توجه به شاخص کمی و تعداد تولید آثار در برنامه‌های تلویزیونی، توجه و تقدیر از یک مجری، بازیگر یا یک سریال مشخص که در حوزه جریان‌سازی پوشش اسلامی ایرانی فعال و تاثیرگذار بوده‌اند لحاظ شده است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور از برپایی بخش بین‌الملل در چهار روز پایانی جشنواره خبر داد و گفت: در این بخش شرکت‌کنندگانی از کشورهای فرانسه، ویتنام، هندوستان، تونس، مراکش، ایتالیا و روسیه به منظور تأثیرپذیری کیفی و تکنیکی به کشورمان می‌آیند.

وی تأکید کرد: هیچ برند غیر ایرانی در ششمین جشنواره مد و لباس فجر فرصتی برای حضور پیدا نمی‌کند و این در حالی است که بسیاری از برندهای خارجی برای حضور در این رویداد فرهنگی و هنری کشورمان از قبل اعلام آمادگی کرده بودند و حضور نمایندگان خارجی در بخش بین‌الملل تنها منوط به تبادل بحث‌های کیفی و تکنیکی است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه با تقدیر از عملکرد بخش استان‌های کارگروه گفت: تا پایان سال جاری، 52 نمایشگاه مد و لباس استانی در کشور برگزار شده است.

قبادی از عرضه محصولات مد و لباس اسلامی و ایرانی و ملزومات عفاف و حجاب در تهران و 10 استان دیگر خبر داد و گفت: در این بین، 2500 فروشگاه در این بخش با جشنواره همراه هستند که از این بین 500 فروشگاه در تهران و 2 هزار فروشگاه در 10 استان میزبان مخاطبان هستند.

وی در ادامه به بخش ویترین ملی جشنواره فجر اشاره و تصریح کرد: این بخش در تالار وحدت و برج میلاد و منطبق با موضوع اقتصاد مقاومتی به نمایش درآمده و در برج کیلاد بالغ بر 25 برند اسلامی و ایرانی امکان عرضه و نمایش محصولات را دارند و خوشبختانه بخش ویترین ملی با شعار "با افتخار ساخت ایران" در حال برند شدن است و در رویداد پیش رو، بالغ بر 450 موسسه با این نشان همراه جشنواره هستند.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در بخش‌های پایانی نشست از توجه درخور هنرمندان به موضع استفاده ازمد ولباس اسلامی وایرانی دررویدادهای مختلف اشاره کرد و گفت: در جشنواره‌های فجر سال جاری، شاهد آن بودیم که پوشش بسیاری از هنرمندان در قیاس با سال‌های گذشته بهبود یافته و امروز دیده می‌شود که بسیاری از هنرمندان کشورمان با افتخار از همراهی طراحان مد و لباس اسلامی و ایرانی برای انتخاب پوشش خود نام می‌برند.

بنابراین گزارش، ششمین جشنواره مد و لباس فجر، سوم تا دهم اسفندماه سال جاری همزمان در تهران و 15 استان کشور برگزار می‌شود.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب