خبرایران: سیدمسعود خاتمی دبیر چهارمین یادواره و دومین اهدای جایزه ملی شهید محمدعلی رهنمون با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه برای چگونگی دریافت خدمات درمانی گفت: متاسفانه مردم نگاه مطلوبی به مراکز درمانی آموزشی ندارند که باید این مسئله اصلاح شود زیرا در این مراکز بهترین اساتید علوم پزشکی مشغول به خدمت هستند.
به گزارش خبرنگار خبرایران، سیدمسعود خاتمی دبیر چهارمین یادواره و دومین اهدای جایزه ملی شهید محمدعلی رهنمون در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به 8 اسفند به عنوان روز بمباران شیمیایی بیمارستان صحرایی حضرت زهرا(س) اهواز و با اشاره به نامگذاری این روز به عنوان بسیج جامعه پزشکی گفت: چهارمین یادواره شهید رهنمون همزمان با چهارمین کنگره میاندوره ای جراحان خوزستان در اول و دوم اسفند برگزار می شود و یادواره میان دوره ای در 6 اسفند روز شهادت شهید رهنمون در بیمارستان صحرایی حضرت زهرا (س) برگزار می شود.
خاتمی با بیان اینکه در این یادواره شهید رهنمون از 12 نفر از پزشکان متخصصین و ایثارگران جامعه پزشکی تقدیر می شود درباره چهارمین کنگره میان دورهای جامعه جراحان خوزستان نیز گفت: همزمان با این کنگره دومین آیین اهدا جایزه ملی شهید دکتر رهنمون برگزار خواهد شد. روز ششم اسفند ماه سالروز شهادت شهید رهنمون مسئول بیمارستان صحرایی خاتمالانبیاء (ص) در دوران دفاع مقدس است، برای همین در نظر داریم با همکاری جامعه جراحان خوزستان خاطرات و تجربههای تخصصی جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس را بازگو کنیم و با جمعبندی این مطالب، آنها را در متون پزشکی گردآوری کنیم چرا که تجربههای دفاع مقدس بسیار ارزشمند هستند.
خاتمی با اشاره به حوادث تروما در دو بخش طبیعی و غیر طبیعی تصریح کرد:با توجه به سابقه درخشان و تجربیات ارزنده دانشگاه بقیه الله در بحث تروما مدیریت و مسئولیت این موضوع در کشوراز سوی وزارت بهداشت به این دانشگاه سپرده شد تا با برنامه ریزی دقیق در حوادث طبیعی و غیرطبیعی بتوانند پاسخگوی نیاز کشور باشند. قطب تروما وظیفه ساماندهی و سازماندهی تروما در سراسر کشور بر عهده دارد
خاتمی ادامه داد: این برنامه در روزهای اول و دوم اسفند ماه جاری در بیمارستان صحرایی امامحسین(ع) برگزار خواهد شد. امسال جایزه ملی شهید رهنمون به 12 نفر از پزشکان، متخصصین و ایثارگران جامعه پزشکی که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند اهدا خواهد شد. هیات امنای این برنامه را ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت بهداشت و سه بخش از معاونتهای دانشجویی، آموزش و سلامت این وزارتخانه، ریاست دانشگاه جندی شاپور و خاتمالانبیاء (ص) و رییس بهداری ستاد کل نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و ناجا تشکیل دادهاند. دو تن دیگر نیز به عنوان شخصیتهای حقیقی عضو این هیات امنا هستند.
دبیر یادواره شهید رهنمون یادآور شد: پزشکان ما در عین حال که در معرض بمباران دشمن بودند، اما به مجروحین و نزدیکترین نقطه به خط مقدم رسیدگی میکردند. همچنین بیشتر فعالیتهای ما نیز در عقبه شهرها صورت میگرفت. این در حالیست که در هیچ یک از جنگهایی که در دنیا صورت گرفته، چنین مسالهای اتفاق نیفتاده است که پزشکان از نزدیکترین نقطه به محل جنگ، اقدام به انجام کارهای امداد و درمان مجروحان برسند. واحد بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس نه تنها در زمان جنگ، بلکه پس از آن نیز به انجام وظایف خود در این راستا پرداخته است. جامعه پزشکی با توجه به تجربههایی که در دوران دفاع مقدس کسب کرد، هم اکنون نیز این آمادگی را دارد که با همکاری مسئولین در هنگام وقوع بحران وارد عمل شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: تعداد شهدای جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس شش هزار نفر برآورد شده است که چهار هزار تن از این شهدا شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل دادهایم. در مقایسه با سایر اقشاری که در دوران دفاع مقدس ایفای نقش کردهاند، جامعه پزشکی نیز نقش بسزایی در جنگ داشته است.
دبیر یادواره شهید رهنمون گفت: این یادواره با دو انگیزه علمی و فرهنگی برگزار خواهد شد، از جمله انگیزههای فرهنگی آن میتوان به بازگو کردن خدمات جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس، الگو قرار دادن کادر شهدا و ایثارگران جامعه پزشکی و ثبت خاطرات علمی پزشکان اشاره کرد. اکنون به برکت هشت سال دفاع مقدس در بخشهایی همچون درمان جانبازان شیمیایی و بخشهای اعصاب و روان عملکرد خوبی نسبت به دیگر کشورها داشتهایم.
وی افزود: همچنین از دیگر انگیزههای برگزاری چنین یادوارههایی بازسازی و ترمیم بیمارستانهای صحرایی دوران دفاع مقدس با کارکرد موزه مانند است. در همین رابطه با مسئولین راهیان نور صحبتهایی داشتهایم و اصرار کردهایم که برخی از این بیمارستانها را که در مسیر کاروانهای راهیان نور هستند مورد توجه خود قرار بدهند تا زائران راهیان نور از آنها بازدید کنند.
خاتمی اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره در خوزستان به دلیل ثبت خاطرات پزشکی و جمع بندی متون پزشکی زمان جنگ است تلاش این است که در پنلهای مختلف تلاش های خود را در دوران جنگ ارایه دهند تا از این جهت در انتقال تجربیات برای کادر پزشکی و حادثه دیدگان در آینده مثمرثمر باشد. این کنگره به همت بسیج جامعه پزشکی علوم پزشکی بقیه الله دانشگاه پزشکی جندی شاپور و جامعه جراحان برگزار می شود.
وی گفت: ثبت خاطرات علمی جامعه پزشکی در دوران جنگ از مهمترین اهداف این کنگره است بسیاری از تحولات پزشکی در کشورهای پیشرفته بعد از جنگ شکل می گیرد.
وی با اشاره به تجارب ایران در بحث درمان جانبازان شیمیایی گفت: در حال حاضر این به لحاظ تجارب مفید در این زمینه قادر به انتقال این تجربیات به سایر کشورهاست که می توان به دعوت کشور سوئد برای آموزش و انتقال تجارب ایران اشاره کرد.