خبرایران: مدیرسیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF گفت:سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF همزمان با اجرایی شدن برجام با حضور 74 شرکت خارجی و 101 نفر از مدیران و مقام های عالی رتبه این شرکتها برگزار می شود.
به گزارش خبرنگارخبرایران،نشست خبری«سیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF)»امروزچهارشنبه 30 فروردین ماه 1396«فرنازعلوی» مدیرسیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی واصحاب رسانه درشرکت پترشیمی ایران برگزار ودراین نشست خبری«فرنازعلوی»مدیرسیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایرانIPF اظهارداشت: سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF همزمان با اجرایی شدن برجام با حضور 74 شرکت خارجی و 101 نفر از مدیران و مقام های عالی رتبه این شرکتها برگزار می شود.
مدیرسیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF تصریح کرد:این شرکتها از 18 کشور دنیا درتهران حضور خواهند داشت، این کشورها شامل فرانسه، انگلستان، دانمارک، آلمان، هند، بحرین، لبنان، نروژ، رومانی، ترکیه، سنگاپور، سوئیس، بلژیک، ژاپن، هلند، تایوان، ایتالیا و امارات است.
وی خاطر نشان کرد: با بیشتر این کشورها و شرکت های آنها مذاکراتی از قبل شده و شرکتهایی که در سیزدهمین دوره این همایش حضور دارند، اغلب تامین کننده تکنولوژی هستند ومیتوانند به انتقال فناوری و ایده توسط بخش خصوصی کمک کنند.
علوی تاکید کرد:این شرکتها شامل هالدور تاپسو،نورنر، آی سی آی اس، توتال، شل گس، جانسون متی و چندین شرکت است و افرون بر این شرکت ها 385 شرکت ایرانی با هزار و 360 نماینده در سیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی حضور پیدا خواهند کرد وتعداد سخنرانان این همایش 32 نفر است و در این همایش 12 سخنران کلیدی و 20 نفر سخنران تخصصی خواهیم داشت که از این تعداد 12 تن از سخنرانان از ایران و 20 نفر از شرکتهای خارجی هستند.
وی شعار اصلی همایش پتروشیمی درسالهای گذشته را گردهم آوردن پتروشیمیهای جهان است و تا آنجا که ممکن است بازیگران اصلی در زمینه سرمایهگذاری و تامین تکنولوژی را دعوت کردهایم تا از اطلاعات و راهکارهای آنها در زمینه توسعه این صنعت استفاده کنیم.
علوی ابرازداشت:مهمترین هدف از برگزاری سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران IPF جذب سرمایهگذاریهای خارجی بر اساس روابط متقابل و به صورت مشارکت در سرمایهگذاری مستقیم با شرکتهای خارجی است و در تلاش هستیم تا با جذب همکاریهای بینالمللی محصولات با کیفیت تولید کرده و حضور خود را دربازارهای جهانی تقویت کنیم و درهمایش سال جاری، تولید فرآیند و توسعه صنعت مورد توجه است.
وی ادامه داد: شرکتهای تخصصی مشاورهای و سازندگان تجهیزات نیز قابلیتهای خود را در این همایش عرضه خواهند کردوامیدواریم افزون براستفاده ازتکنولوژیهای کشورهای خارجی، توانمندی شرکتهای ایرانی را نیز معرفی کنیم تا در منطقه و دنیا علاوه بر کسب درآمد قابلیتهای خود را نیز عرضه کنند وایجاد سهولت دریافت تسهیلات مالی و نیز پوشش بیمهای بینالمللی نیز از محورهای مهم این همایش است.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: با تغییر استراتژیهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در راستای اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی اکنون این شرکت به عنوان تسهیلگر برای بخش خصوصی فعالیت میکند تا شرکتهای فعال در اجرای طرحهای خود بتوانند تسهیلات مورد نیاز را تامین کنند.
وی یادآورشد:همایش قبلی در آستانه امضای برجام برگزار شد، تا پیش از برجام شرکتهای خارجی با احتیاط با ایران همکاری میکردند اما با توجه به فضای به وجود آمده در پسابرجام این فرصت ایجاد شد تا امکان مذاکره با خارجیها بیشتر شود وبر همین اساس در همایش گذشته سرمایهگذاری در اولویت کار قرار گرفت و تلاش شد تا برنامههای پتروشیمی ایران در زمینه توسعه معرفی شود.
علوی تاکید کرد:همچنین دراین دوره تغییراتی درساختاراجرایی شرکت پتروشیمی با توجه به خصوصیسازیها ایجاد شده بود و لازم بود تا قوانین حاکم برسرمایهگذاری ایران را نیز معرفی کنیم و ازسوی دیگردرزمان برگزاری دوازدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی قیمت نفت با نوسان همراه بود و اقتصاد جهانی نیز تغییرات عمدهای راتجربه میکرد، بنابراین لازم بود تا چشمانداز این تحولات در نظر گرفته شود و آثارجانبی این تغییرات بر بازار پتروشیمی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: تکنولوژیهای جدیدی نیزازسوی دیگردر صنعت پتروشیمی معرفی شده بود که از آن جمله میتوان به تبدیل متانول به الفینها اشاره کرد همچنین کشورهای دنیا با تکیه بر فناوریهای جدید امکان رقابتپذیری در بازار را تحت تاثیر قرارداده بودند و در دوازدهمین دوره از این همایش 2 هزار و 300 نفر شرکت کننده حضور داشتند،45 شرکت نیز در نمایشگاه جانبی شرکت کرده بودند و زمینه مذاکرات با شرکتها فراهم شده بود.
مدیرسیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران(IPF) ابرازداشت: درفاصله میان برگزاری همایش دوازدهم تا همایش سیزدهم و با استفاده از فضای ایجاد شده توسط برجام با شرکتهای بزرگ بینالمللی و شرکتهای تامین کننده دانش فنی مذاکراتی انجام دادیم از سوی دیگر در مدیریت سرمایهگذاری نیز با بانکها، موسسات اعتباری و بیمهای وارد مذاکره شدیم و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از همه توان و تجربه خود استفاده میکند تا فرصت به وجود آمده فضا را برای حضور بخش خصوصی تسهیل کند.
وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی همراستا با سیاستهای صنعت نفت و بر اساس مطالعات آزمایشی مناطقی را برای توسعه این صنعت در نظر گرفته و این مناطق علاوه برآن که باید پتانسیل تامین خوراک را داشته باشندعرضهکننده محصولات نیزخواهند بود وعلاوه براین مناطق مجتمعهایی نیز در سطح کشور توسعه پیدا کردهاند که هدف اصلی از احداث آنها محرومیت زدایی وایجاد اشتغال بوده ومعرفی این قطبهای جدید وهمچنین پارکهای پتروشیمی درهمایش سیزدهم در دستورکار قرار دارد.
علوی به نقش فناوریهای نوین در توسعه آتی صنعت پتروشیمی و تکمیل و گسترش زنجیرههای تولیدمحصولات اشاره کرد و گفت: توجه به گریدهای جدید محصولات پلیمری یکی از محورهایی است که در همایش مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه سخنرانانی را نیز معرفی کردهایم.
وی با اشاره به تعهدات زیست محیطی در صنعت پتروشیمی اظهارکرد: کارگاه جانبی در سیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی در این زمینه برگزار خواهد شد تا علاوه بر بررسی ریسکهای واحدهای در حال تولید طرحهای توسعهای را نیز مورد مطالعه قرار دهد و نحوه مدیریت ریسک محیط زیست بررسی شود.
مدیرسیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران(IPF)تامین خوراک درصنعت پتروشیمی را یکی ازمواردی دانست که اطمینان خاطر سرمایهگذاران را فراهم میکند بنابراین از شرکتهایی دعوت کردیم تا از برنامههای توسعهای و روند جهانی صنعت پتروشیمی اطلاعات ارائه کنند تا مشخص شود این خوراکها تا چه میزان قدرت رقابتپذیری دارند.
وی با اشاره به این که ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه است و از نظر جمعیت نیز رتبه دوم را در خاورمیانه دارد، افزود: با توجه به این قابلیتها بازار پتروشیمی به توسعه صنایع پاییندستی وابسته است و اتاقهای بازرگانی، سفارتهای ایران در خارج از کشوروهمچنین سفارت کشورهای خارجی در اجرای همایش سهیم شدند و برای بهبود برگزاری با انجمنهای بینالمللی همکاری داشته ایم.
علوی افزود: جلسه های تخصصی این همایش با 5 موضوع، روندهای بازار و تکنولوژی درصنعت پتروشیمی، خوراک های صنعت پتروشیمی و پتانسیل های توسعه، چشم انداز صنعت پتروشیمی در ایران و جهان، زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی و توسعه های تکنولوژیکی صنعت پتروشیمی در جهان خواهد بود.
وی ادامه داد: دوپنل تخصصی با دو موضوع سرمایه گذاری و تامین مالی در پروژه های پتروشیمی و تکنولوژی های نوین توسعه و انتقال تکنولوژی برگزار خواهد شد که در این پنلها روش های جدید تامین سرمایه برای بخش خصوصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت وهمچنین تکنولوژی های مورد نیاز صنعت در برنامه ششم توسعه و استفاده از تجربیات دیگران در تکمیل زنجیره ارزش توسط شرکت پژوهش و فناوری ارائه خواهد شد.
علوی ابرازداشت: یک کارگاه جانبی برای مدیریت ریسک توسط موسسه بین المللی استانداردهای مدیریت ریسک برگزار خواهد شد و نمایشگاه جانبی مانند هر سال با حضور شرکتهای ایرانی و خارجی جهت معرفی توانمندی ها و ایجاد تعامل بیشتر با شرکتکنندگان برگزار خواهد شد که در حال حاضر ۲۷ شرکت برای حضور ثبت نام کردند.
وی درپایان گفت: یک سامانه به نام سامانکس سامانه مدیریت الکترونیک ارتباط نمایشگاهی نیز برقرار خواهد بود که ملاقات کنندگان و غرفهداران میتوانند اطلاعات خود را در سامانه قرار دهند و انتقال اطلاعات هر کدام از طرفین به دیگری ازطریق سامانه امکان پذیر می شود.