خبرایران:سامانه کارورزی بر پایه آیین نامه و دستورالعمل نظام هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، در دسترس افراد جویای کار، فارغ التحصیلان دانشگاهی و متقاضیان شغل و از سوی دیگر کارگاه ها و کارآفرینان قرار گرفته است.
به گزارش خبرایران ،نوزدهم اردیبهشت ماه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد سامانه کارورزی از بیست و سوم اردیبهشت ماه (امروز) کار خود را آغاز می کند؛ امری که امروز جامه عمل پوشید.
در این طرح، کارانه ای از سوی دولت برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی از سوی کارفرمایان در نظر گرفته می شود و فرد به مدت یک سال می تواند مهارت های کاری را فرابگیرد.
به گفته علی ربیعی، این طرح به شکل آزمایشی در برخی از استان های کشور اجرا شده است و 70درصد افرادی که از سوی کارفرمایی به کارگرفته شده بودند در همان واحد اقتصادی ماندگار شدند.
چند روز پیش نیز حسن روحانی به عنوان نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره تصویب برنامه کارورزی در شورایعالی اشتغال اعلام کرد که فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تقویت بخش فنی و حرفه ای در کارگاه ها با یک سوم حداقل حقوق به کار گرفته می شوند که در سال اول، دولت حق کارفرما را پرداخت می کند.
نوزدهم اردیبهشت ماه نیز سخنگوی دولت گفت: براساس مصوبه شورای عالی اشتغال به دولت اجازه داده شد هر تعداد از نیروی انسانی و بیکاران در واحدی کارورزی کنند، دولت حقوق کارورزی آنها را پرداخت کند؛ این مصوبه پارسال دولت است و حرف هایی که در این زمینه توسط برخی نامزدها زده شد، کپی برداری از دولت است.
دولت یازدهم 10 هزار میلیارد ریال بودجه برای اجرای این طرح در نظر گرفته است و پیش بینی می شود 150 هزار نفر در این سامانه به نشانی https://karvarzi.mcls.gov.ir/login.aspx ثبت نام کنند.
در این سامانه آیین نامه و دستور العمل نظام هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی به همراه تعاریف، منابع، وظایف و مراجع نظارتی در دسترس است.
در این سامانه هم افراد جویای کار می توانند به عنوان «کارورز» ثبت نام کنند و هم واحدهای شغلی و کارگاهی در قالب «واحد پذیرنده» امکان ثبت درخواست و اعلام آمادگی برای پذیرش متقاضیان را دارند.
پس از ثبت نام، می توان به این سامانه وارد شد.
این سامانه امکان صدور بیمه نامه مسوولیت مدنی کارورز را نیز فراهم می کند.