خبرایران: پژوهشگران پس از تمیز کردن بخشی از ساحل و مشاهده روند ورود زباله تخمین میزنند امواج اقیانوس هر روز حدود ۱۳ هزار قطعه زباله را به ساحل این جزیره میآورند. طول این جزیره حدود ۱۰ کیلومتر و عرض آن حدود پنج کیلومتر است.
به گزارش خبرایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس گروهی از پژهشگران که برای تحقیقات علمی به یک جزیره کوچک و خالی از سکنه در اقیانوس آرام رفتهاند در سواحل این جزیره حدود ۳۸ میلیون قطعه زباله پیدا کردهاند.
تمامی زبالههایی که در جزیره هندرسون پیدا شده از مواد پلاستیکی است، از اسباببازی و مسواک گرفته تا انواع و اقسام کلاههای ایمنی در رنگها و اندازههای مختلف.
با وجودی که هندرسون یکی از دور افتادهترین جزایر اقیانوس آرام است ولی دانشمندان میگویند حجم زبالههای انباشته شده در این جزیره بیش از هر نقطه دیگری است که تاکنون در جهان ثبت شده است. این جزیره تقریبا بین زلاندنو و شیلی واقع شده و در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
جنیفر لیورز یکی از پژوهشگران دانشگاه تاسمانیا استرالیا مسئول تهیه گزارش علمی که روز سهشنبه منتشر شد میگوید این جزیره در حاشیه مسیر یکی از گردابهای اقیانوس آرام قرار دارد و به همین دليل، زبالههای شناور در آبهای اقیانوس در سواحل آن انباشته میشوند.
او در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «حجم پلاستیکی که آنجا انباشته شده واقعا نگرانکننده است. هم زیبا و هم وحشتناک است».
او افزود گاهی اوقات رنگهای گوناگون زبالههای پلاستیکی او را افسون میکرد ولی حقیقت این است که انباشت این حجم از زباله از یک فاجعه بزرگ زیست محیطی حکایت دارد.
جنیفر لیورز و شش پژوهشگر دیگر برای انجام تحقیقات خود در سال ۲۰۱۵ مدت سه ماه و نیم در این جزیره مستقر بودند. تخمین میزنند وزن این زبالهها حدود ۱۷.۶ تن است و بیش از دو سوم آن در ماسههای کم عمق سواحل جزیره دفن شدهاند.
به گفته او، انواع و اقسام اشیاء پلاستیکی را میتوان در میان زبالهها پیدا کرد، از آدمکها و اسباببازی کودکان گرفته تا مسواک و شانه. ولی بیش از هر چیز دیگری فندکهای یک بار مصرف وجود داشت.

پژوهشگران پس از تمیز کردن بخشی از ساحل و مشاهده روند ورود زباله تخمین میزنند امواج اقیانوس هر روز حدود ۱۳ هزار قطعه زباله را به ساحل این جزیره میآورند. طول این جزیره حدود ۱۰ کیلومتر و عرض آن حدود پنج کیلومتر است.
جنیفر لیورز میگوید پس از دیدن این حجم از زباله پلاستیکی در جزیره هندرسون تصمیم گرفته تا حد امکان مصرف اشیاء پلاستیکی را متوقف کند. به عنوان مثال مسواک و جلد تلفن موبایل او از جنس چوب خیزران هستند.
او میگوید: «باید به طور جدی در رابطه خود با پلاستیک تجدیدنظر کنیم. پلاستیک مادهای است که تا ابد سالم میماند ولی برای ساختن اشیایی به کار برده میشود که مصرف بسیار کوتاه مدت دارند و به سرعت دور ریخته میشوند».