محمدعلی داریانی معاون هماهنگی اجرای مقررات اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور گفت: دورههای آموزشی با جایکای ژاپن توسعه خواهد یافت.
به گزارش خبر ایران به نقل از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، محمدعلی داریانی معاون معاونت سرمایه انسانی رئیسجمهوراظهار داشت: دو کشور ایران و ژاپن دارای سابقه فرهنگی، علمی و تاریخی طولانی اند و از تمدنی پایدار برخوردارند و به سبب جایگاه مثبت ژاپن در افکار عمومی کشور ما، زمینههای همکاری میان دو ملت در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی فراهم است.
معاون هماهنگی اجرای مقررات اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور که در چهاردهمین گردهمایی سالانه اعضای انجمن شرکت کنندگان ایرانی در دورههای آموزشی جایکا سخن میگفت، افزود: رویکرد دو کشور برای تحکیم آرامش و ثبات در قاره آسیا، بستر مناسبی برای تحکیم همکاریهای فیمابین به وجود آورده است و با توجه به اینکه قرن 21 به نام قرن آسیا نامگذاری شده و با توجه به شرایط مساعد طرفین، زمینه تحقق مشارکت بیشتر در زمینههای مختلف بین دو کشور فراهم است.
وی در این گردهمایی که با حضور وزیر مختار سفارت ژاپن در ایران، مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده مقیم جایکا در دفتر نمایندگی ایران برگزار شد، با تاکید بر اینکه ایران و ژاپن به عنوان دو کشور تاثیرگذار و قدرتمند در آسیا دارای ظرفیتهای فوق العادهای در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگیاند، افزود: توسعه ارتباطات مردمی بین ایران و ژاپن از طریق نهادهای دولتی مانند انجمن شرکت کنندگان در دورههای آموزشی جایکا یک ضرورت است که میتواند به رشد و تحکیم روابط فرهنگی و علمی و شناخت بهتر طرفین از یکدیگر کمک قابل توجهی نماید.
معاون هماهنگی اجرای مقررات اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهادهایی را به منظور بهرهوری و اثربخشی بیشتر دورههای آموزشی که جایکا متولی برگزاری آنهاست ارائه کرد.
برگزاری نشستهای تخصصی بین اعضای انجمن در ایران و ژاپن، طراحی دورههای آموزشی برنامهریزی و مدیریتی در سطوح مختلف با رویکرد مسئله محور، در اختیار گذاشتن آخرین تجربیات موفق مدیریتی ژاپن و بازنگری در طراحی دورههای آموزشی و بهروز رسانی محتوای دورههای متناسب با نیازهای اجتماعی- اقتصادی ایران از جمله پیشنهادهای ارائه شده داریانی در این گردهمایی بود.
وزیر مختار سفارت ژاپن در ایران نیز در این نشست به بیان پیشینه روابط ایران و ژاپن پرداخت و گفت: همکاریهای دو کشور در عصر جدید از سال 1336رسما آغاز شد و ما با توجه به اینکه ایران کشوری در حال توسعه و دارای توانمندیهای فراوان است، همواره ارتباط سازنده و رو به گسترشی را با این کشور داشتهایم.
آکیرا چیباسپس افزود: همکاریها و کمکهای فنی و مالی ژاپن به ایران در زمینه حفاظت از محیط زیست، مبارزه با مواد مخدر، بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان به سرزمین اصلی و دورههای آموزشی که با حضور کارشناسان ایرانی در ژاپن برگزار شده و میشود، نمونه خوبی از این همکاریهاست.
وی در همین چارچوب افزود: تاکنون بیش از 3هزار کارآموز ایرانی در دورههای مختلف آموزشی ژاپن شرکت کردهاند و با گشایش فصل جدید روابط دو کشور که در سایه دیدارها و گفت و گوهای مقامات سیاسی دو کشور در ماههای اخیر صورت گرفته باید تلاش کنیم که این روابط توسعه و تعمیق یابند.
مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه کشورمان نیز در این گردهمایی تعامل موثر و مستمر دو کشور در طول سالیان متمادی را ناشی از درک صحیح مردم و دولتهای دو کشور از شرایط و توانمندیهای یکدیگر دانست و گفت: نقش مهم ایران و ژاپن در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس و گسترش نفوذ ژاپن در جهان پیرامونی امید بخش روابطی محکم و سازنده تر در آینده نزدیک است.
مهاجری افزود: متاسفانه با وجود ظرفیتهای بالقوه فراوان دو طرف که میتوانست بستر همکاریهای بیشتر باشد، در سالهای اخیر به دلیل مسائل خارج از اراده دوطرف مانند تحریمها و مسائل مربوط به فعالیت صلحآمیز هستهای ایران از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشد و امیدواریم با توجه به منطقی تر شدن رفتار جامعه بینالملل با فعالیتهای هستهای و رفع تحریمها، دو کشور جبران مافات کنند و از ظرفیتهای موجود برای گسترش مناسبات بهرهمند شوند.
مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه کشورمان در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی همکاری با ژاپن در پروژههای مختلف فنی و اقتصادی را دارد و از آمادگی وزارت متبوعش برای رفع موانع و حمایت از حضور موثر ژاپن در زمینههای مذکور خبر داد.
رییس انجمن شرکت کنندگان ایرانی دورههای آموزشی جایکا نیز اعلام کرد: در سالهای اخیر فعالیت انجمن محدود به برگزاری گردهمایی سالیانه بوده است که با هماهنگیهایی که انجام شده است در سال جدید دو نشست تخصصی هم با حضور اعضا در دستگاههای اجرایی برگزار خواهد شد.
رضی همچنین از راهاندازی وب سایت و پست الکترونیکی انجمن برای ارتباط و تعامل بهتر و بیشتر اعضا با یکدیگر خبر داد.
در چهاردهمین گردهمایی جایکا در ایران یاسوتو تاکه اوچی، نماینده مقیم جایکا در دفتر نمایندگی ایران، حبیب الله اصغری رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی و عبدالرحیم ایرا، کارشناس دفتر شاخص قیمتهای مرکز آمار ایران نیز مطالبی ایراد کردند.
جایکا انجمن شرکت کنندگان دورههای آموزشی در کشور ژاپن است. این کشور هر ساله بورسهای مختلف آموزشی را به کارشناسان کشورهای مختلف اختصاص میدهد و تعدادی از شرکت کنندگان در این دورههای آموزشی، اعضای انجمن جایکا هستند.
این انجمن در ایران نیز دفتر دارد و ارتباط مستمری را با اعضای انجمن و کسانی که در دورههای آموزشی کشور ژاپن شرکت میکنند برقرار میکند. این انجمن هر ساله گردهمایی را با حضور اعضا در ایران برگزار میکند.