خبرایران: مدیرعامل مپنا گفت: توربین گازی MGT-70 نسخه 3 در نوع خود پیشرفته و در سطح جهانی منحصربفرد و یونیک است و ما مدعی هستیم که با این تکنولوژی ما در لبه تکنولوژی و بزرگان دنیا حرکت خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «گروه مپنا درخصوص توربین گازی جدید MGT-70 » صبح امروزیکشنبه 19 تیرماه 1396 با حضور«دکترعباس علیآبادی» رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه مپنا و جمعی از مدیران ارشد شرکت گروه مپنا و اصحاب رسانه درساختمان گروه مپنا برگزارو دراین نشست خبری «دکترعباس علیآبادی مدیرعامل گروه مپنا اظهارداشت: 6 سال پیش پروژهای در مپنا برای ارتقاء یکی از توربین های گازی موجود تعریف شد تا بتوان بدون احداث نیروگاه جدید ظرفیت و راندمان نیروگاهها افزایش یابد.
توربین گازی MGT-70 نسخه 3 در نوع خود پیشرفته و درسطح جهانی منحصربفرد است
مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: توربین گازی MGT-70 نسخه 3 در نوع خود پیشرفته و در سطح جهانی منحصربفرد و یونیک است و ما مدعی هستیم که با این تکنولوژی ما در لبه تکنولوژی و بزرگان دنیا حرکت خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: مپنا توانست با ساخت این توربین ظرفیتهای داخلی را تجمیع و تکنولوژیهای روز دنیا را شناسایی کند و در حال حاضر این نوید را به دولت و وزارت نیرو میدهیم که با این فناوری میتوان با سرعت و بدون احداث نیروگاه جدید ظرفیت قابل توجهی را به قدرت عملی نیروگاهها اضافه کنیم.
راندمان توربین گازی جدید MGT-70 (نسخه سه) 4/36 درصد است
دکترعلی آبادی عنوان داشت: راندمان توربین گازی جدید MGT-70 (نسخه سه) 4/36 درصد است و اجرای این طرح در طول تعمیرات دورهای دو سال آتی کشور میتواند بیش از 1300 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق و یک میلیارد مترمکعب صرفهجویی سوخت را فراهم کند و به قدرت عملی هر نیروگاهی با 50 روز کار و نصب این توربین گازی 24 تا 25 درصد اضافه خواهد شد.
وی ابرازداشت: توربین گازی MGT-70 (نسخه سه) جدیدترین محصول گروه مپنا در این صنعت است که از مسیر اجرای یکی از بزرگترین پروژههای تحقیق و توسعه کشور تحت عنوان پروژه MAP2B به بازار عرضه میشودو این پروژه در 3 هدف و مرحله محقق شد به طوری که مپنا در سالهای اخیر راهبرد فناوری محور را با راهبرد سرویسمحور همراه کرد و در نتیجه آن توانست از طریق خلق محصولات و خدمات جدید به صورت کاملا ایرانی اولویتهای اصلی کسب و کار را به دست آورد.
ظرفیت توربین جدید در شرایط استاندارد ایزو 185 مگاوات است
دکترعلیآبادی درخصوص مشخصات محصول تولیدی گروه مپنا هم یادآورشد: ظرفیت توربین جدید در شرایط استاندارد ایزو 185 مگاوات است که نسبت به ظرفیت 157 مگاواتی نسخه اولیه این خانواده توربین کلاس E، معادل 28 مگاوات افزایش یافته است، همچنین در نتیجه طراحی جدید، راندمان این توربین نیز در سیکل ساده با افزایش دو درصدی، به 36.4 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: ظرفیت افزایش یافته، بهبود راندمان تبدیل انرژی، مزیت اقتصادی در تولید برق، کاهش مصرف به میزان 20 میلیون مترمکعب در سال به ازای هر واحد در مقایسه با واحدهای قدیمی در توان یکسان و در نتیجه کاهش اثرات زیستمحیطی، همچنین بهینهسازی و افزایش ظرفیت ژنراتور برای دستیابی به حداکثر توان تولید قابل استحصال و متکی به دانش و فناوری عمومی از جمله مزیتهای این محصول جدید است.
محموله 12 توربین جدید به ارزش دو میلیارد و 50 میلیون دلار با عراق بسته شده
مدیرعامل گروه مپنا ادامه داد: استفاده از این توربین در پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله عراق، بزرگترین قرارداد صادرات خدمات فنی و مهندسی تاریخ کشور را رقم زده است، محموله 12 توربین جدید به ارزش دو میلیارد و 50 میلیون دلار با عراق بسته شده و در حال طی مسیر به این کشور است.
وی عنوان داشت: قراردادی که علاوه بر بکارگیری ظرفیتهای دانشی ایران در حوزه طراحی مهندسی، مدیریت پروژه، احداث و راهاندازی نیروگاههای مقیاس بزرگ در خارج از مرزهای کشور برای اولین بار صادرات تجهیزات کلیدی پیشرفته نیروگاهی طراحی و ساخت داخل را نیز محقق ساخته که دستاوردی بزرگ و بینظیر در اقتصاد کشور محسوب میشود و این توربین در نیروگاههای کنونی میتواند قدرت عملی نیروگاهها را 20 تا 25 درصد افزایش و راندمان واحدهای سیکل ساده را به میزان قابل توجهی بالا ببرد.
12 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در هر بلوک سیکل ترکیبی صرفهجویی سوخت خواهد بود
مدیرعامل گروه مپنا درمورد میزان صرفهجویی سوخت با بکارگیری این پروژه در صنعت برق گفت: توربین گازی کلاس 170 مگاوات بیش از 300 میلیون لیتر گازوئیل در سال مصرف میکند که اگر این عدد در 2.5 درصد ضرب شود، 7.5 میلیون مترمکعب صرفهجویی برای هر توربین صورت خواهد گرفت و این در شرایطی است که نصب این توربینها بدون سوخت تولید برق خواهد کر، لذا میتوان گفت که حدود 12 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در هر بلوک سیکل ترکیبی صرفهجویی سوخت صورت خواهد گرفت.
احداث هر کیلووات ساعت نیروگاه سیکل ترکیبی 550 میلیون یورو هزینه خواهد داشت
وی تاکید کرد: برای این پروژه حدود 75 میلیارد تومان هزینه شده است:احداث هر کیلووات ساعت نیروگاه سیکل ترکیبی 550 میلیون یورو هزینه خواهد داشت بنابراین از حیث صرفه اقتصادی نصب این توربین که کاملا بومی است و برای کشور باعث افتخار و مباهات است می تواند از لحاظ اقتصادی بسیار با صرفه باشد و بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته تا پایان سال میتوانیم 20 تا 30 واحد را با استفاده از این توربین تجهیز کنیم و در حال حاضر نیز یک واحد در نیروگاه پرند به این توربین تجهیز شده و دنیا به سمت کوچک سازی نیروگاه ها در حال حرکت است تا تلفات انتقال انرژی به حداقل ممکن برسد.
قدرت نیروگاهی را به سرعت می توان بدون سرمایه گذاری افزایش داد
دکترعلی آبادی درپایان گفت: این نوید را به مسئولان و مردم کشور می دهیم که در یک فاصله کوتاه قدرت نیروگاهی را به سرعت می توان بدون سرمایه گذاری افزایش داد و پیش از آنکه این محصول جدید را در داخل کشور عرضه کنیم در سطح بین المللی موفق شدیم آن را بفروشیم و تا پایان سال می توانیم 20 تا 30 واحد نیروگاهی را به توربین های گازی (MGT-70(3 مجهز کنیم.