امروز: سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ [2024/12/03]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 25457 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۵:۲۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع خاورمیانه

آمریکا: ایران شورای امنیت را به بازی گرفته/روسیه: همه طرف‌ها به برجام پایبند باشند/ایران: آمریکا منزوی‌تر از همیشه است

خبرایران: نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت این سازمان، بار دیگر به تکرار ادعاها علیه ایران پرداخت و خواستار مقابله با رفتار ایران شد.
آمریکا: ایران شورای امنیت را به بازی گرفته/روسیه: همه طرف‌ها به برجام پایبند باشند/ایران: آمریکا منزوی‌تر از همیشه است

به گزارش خبرایران، جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع خاورمیانه آغاز شد. بحران فلسطین اولین موضوعی بود که مورد بررسی قرار گرفت.

معاون دبیرکل سازمان ملل در ابتدای جلسه گزارشی درباره مناقشات فلسطین و رژیم صهیونیستی ارائه کرده و گفت سازمان ملل به همکاری با فلسطین برای رسیدن به صلح پایدار بر مبنای راهکار دو دولتی ادامه می‌دهد.

معاون گوترش: بحران انسانی در نوار غزه بی‌سابقه است

وی با بیان اینکه «آنتونیو گوترش» دبیرکل ملل متحد بعد از بازدید اخیرش از نوار غزه، وضعیت این منطقه را بدترین نوع بحران انسانی که تا کنون دیده، توصیف کرده و گفت کمبود انرژی برق اثر مخربی بر زندگی مردم غزه گذاشته است.

معاون دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه وضعیت زندگی مردم غزه با نرخ هشدار دهنده‌ای رو به وخامت است، گفت کمبود انرژی بر جنبه‌های مختلف زندگی از جمله بهداشت، سلامت و آب آشامیدنی این منطقه تاثیر گذاشته است.

وی همچنین نسبت به تصویب ساخت واحدهای یهودی‌نشین جدید در کرانه باختری از سوی اسرائیل و همچنین تخریب خانه‌های فلسطینیان در قدس شرقی ابراز نگرانی کرد.

مالک: از ابزراهای سیاسی مسالمت‌آمیز برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل استفاده شود

«ریاض مالک» نماینده فلسطین در سازمان ملل با تشکر از مصر برای کمک به حصول توافق آشتی ملی میان حماس و فتح، گفت طرف فلسطینی به تعهداتش تحت قطعنامه‌های شورای امنیت پایبند است.

مالک از شورای امنیت خواست تا از «ابزارهای سیاسی قانونی مسالمت‌آمیز» برای پایان دادن به اشغال فلسطین و بازگرداندن حقوق فلسطینیان و زندگی مردم در دولت مستقل فلسطینی با تمام حقوق انسانی خود، استفاده کند.

وی همچنین از شورای امنیت خواست تا با توجه به قطعنامه 2334 برای پایان دادن به ساخت شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری تلاش کند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل همچنین از اسرائیل به خاطر تداوم تنبیه جمعی فلسطینیان، بازداشت غیرقانونی مردم، تصرف زمین، غارت سرزمین و اموال انتقاد کرد.

دانون: توافق هسته‌ای تهدید ایران را ازبین نبرده است

«دنی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به عناون سخنران بعدی به جای صحبت کردن درباره بحث فلسطین، به تکرار ادعاهای بی‌اساس علیه ایران پرداخته و مدعی شد ایران با حمایت از تروریسم، جامعه جهانی را تهدید کرده و خواستار نابودی اسرائیل است.

دانون از شورای امنیت خواست تا با تهدیدات ایران، نقض حقوق بشر توسط این کشور و اظهارات برای نابودی اسرائیل جلوگیری کند.

وی در ادامه مدعی شد توافق هسته‌ای، تهدید اتمی ایران را از بین نبرده و اگر ایران در آن فریبکاری نکند، فقط زمان رسیدن آنبه سلاح اتمی را کاهش می‌دهد.

وی همچنین ضمن انتقاد از برنامه موشکی ایران از شورای امنیت خواست تا مانع آزمایش موشک‌های بالستیک دوربرد توسط ایران شود.

هیلی: شورای امنیت سیاستش در قبال ایران را تغییر دهد

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل به عنوان سخنران بعدی، مدعی شد نمی‌توان در مورد خاورمیانه صحبت کرد و نقش ایران را نادیده گرفت. هر تهدیدی در این منطقه، به نحوی به ایران مرتبط است.

هیلی در انتقاد از توافق هسته‌ای، ادعا کرد دبیر کل سازمان ملل در گزارش‌های 6 ماهه‌اش همواره پایبندی ایران به برجام را تائید کرده اما فهرست بلندی از رفتارهای نادرست ایران را نیز ارائه می‌کند.

وی با ادعای اینکه ایران به مناطق مختلفی از خاورمیانه سلاح ارسال می‌کند (یمن، سوریه، عراق و لبنان) گفت این مسلئه نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد سفرهای سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به خارج از کشور، نقض قطعنامه 2231 شوای امنیت است.

هیلی در ادامه ادعاهایش افزود محدود کردن قضاوت در مورد ایران به تنها بعد هسته‌ای، کوته‌بینانه است. باید تمام ابعاد رفتار تهاجمی ایران را در نظر گرفت. رویکردی جز این، احمقانه است.

وی با بیان اینکه ایالات متحده مسیری را آغاز کرده که هدف آن رویارویی با تمام جنبه‌های عملکرد مخرب ایران است از شورای امنیت خواست که ضمن تغییر قطعنامه‌ها، سیاست خود را در قبال ایران تغییر دهد.

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست، در اظهاراتی کنایه‌آمیز خطاب به هیلی گفت: «گویا برخی دستور کار جلسه امروز را اشتباه گرفته‌اند. قرار بود در مورد فلسطین صحبت شود، نه برجام.»

وی در ادامه برجام را توافقی اعتمادساز در عرصه بین‌الملل خواست و از همه طرف‌ها خواست به آن پایبند باشند. 

نماینده چین با بیان اینکه برجام به فرونشاندن تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران منجر شده گفت مهم است که جامعه بین‌الملل این توافق را به عنوان دستاوردی تاریخی حفظ کند. 

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در اظهارات خود اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و گفت که تصمیم نماینده آمریکا برای نادیده گرفتن این موضوع، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر سیاست‌های اشغالگرانه اسرائیل است. 

غلامعلی خوشرو گفت که وجود سلاح‌های هسته‌ای در دستان رژیم صهیونیستی، خطرناک‌ترین تهدید علیه تمامی کشورها است. 

خوشرو گفت که آمریکا تلاش می‌کند درباره منشأ تروریسم ادرس غلط بدهد. وی گفت همان‌طور که رهبر جمهوری اسلامی ایران، امروز خاطرنشان کرد تلاش برای پاسخ دادن به دولت آمریکا، وقت تلف کردن است.

نماینده ایران یادآوری کرد تهران بیش از هر کشور دیگر در مبارزه با داعش فعال بوده است. وی گفت در صورتی که ایران  به دنبال اهداف هژمونیک بود، توافق هسته‌ای برجام حاصل نمی‌شود. 

وی گفت: «امروز می‌بینیم که آمریکا منزوی‌تر از همیشه است.»

نماینده انگلیس نیز در بیانیه خود به موضوع توافق هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: «همان‌طور که شنیده‌ایم رئیس‌جمهور ترامپ تصمیم گرفته پایبندی ایران به برنامه جامع اقدام مشترک را تأیید نکند.»

وی اضافه کرد: «انگلیس، کماکان به برجام و اجرای کامل آن توسط تمامی طرف‌ها متعهد است. ما معتقدیم که حفظ برجام در راستای منافع مشترک ما در حوزه امنیت ملی است. توافق هسته‌ای، ما حاصل ۱۳ سال دیپلماسی و گاهی مهم برای اطمینان از عدم انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی بود.»

نماینده انگلیس با یادآوری اینکه برجام به تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رسیده گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بارها پایبندی ایران به آن را تأیید کرده است. 

وی گفت: «بر این اساس، ما خواستار آن هستیم که قبل از انجام هر گونه اقدامی که ممکن است به تضعیف برجام منجر شود- از جمله بازگرداندن تحریم‌های رفع‌شده تحت برجام علیه ایران- تبعات آن برای امنیت آمریکا و متحدانش مورد بررسی دقیق قرار گیرد.»

دیپلمات انگلیسی، علی‌رغم این اضافه کرد کشورش با آمریکا نگرانی‌های مشترکی درباره برنامه موشکی ایران و فعالیت‌های این کشور در منطقه خاورمیانه دارد. وی گفت که لندن آماده همکاری با واشنگتن درباره این موضوعات است.

بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز گفت، حمایت اعضای دائم شورای امنیت از رژیم «اسرائیل» باعث می‌شود این رژیم در منطقه یاغی شود و جنایت‌هایی علیه انسانیت مرتکب شود که برخی از آن‌ها در سطح جنایت جنگی است

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب