خبر ایران: مهدی سعیدی، طراح دو پوستر اصلی جشنواره بین المللی فیلم فجرگفت: پوستر سیمرغ سینمای ایران را نشان می دهد که از خط فارسی به عنوان نماد فرهنگ ایرانی برخواسته و سر به آسمانی به رنگهای استوره ای دارد که نماد پیروزی و حضوردر دنیایی آزاد و رها است.
به گزارش خبر ایران به نقل از مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، مهدی سعیدی، طراح دو پوستر اصلی جشنواره بین المللی فیلم فجر در پاسخ به سوال خبرنگار ما، تواضع و فروتنی به خرج داده و در چند سطر به شرح ذیل در باره چند و چون، چرایی و چیستی پوستر مزین شده به سیمرغ توضیحاتی داده اند، که در نوع خود خواندنی است.
سی و یک دوره از برگزاری فیلم فجرمی گذرد. دراین سالها طراحان٬ نماد یا نمادهایی ازجشنواره فیلم را به طورمستقیم یا غیر مستقیم درطراحی پوسترشان به کار برده اند. امسال من درطراحی پوستربرآن شدم از"سیمرغ" جشنواره بین المللی فیلم فجر به عنوان مهمترین نماد جشنواره که برهمگان آشناست استفاده نمایم.
ازآنجایی که بخش اصلی جشنواره "سودای سیمرغ" نام نهاده شده٬ در تلاش بودم فضایی خاص٬ اسطوره ای وهماهنگ با این عنوان طراحی کنم. بنابراین جهت پرواز سیمرغ را ازچپ به راست تغییر دادم و پیکره ی اصلی سیمرغ را نیز با استفاده از کلمه ی "فجر" به خط شکسته نستعلیق خوشنویسی کردم.
همچنین در قسمت پس زمینه ی پوسترازخط فارسی استفاده کردم٬ این نوشتار ارجاعی ایست به همان اسطوره آشنای سیمرغ عطار٬ همانگونه که مرغان از بهم پیوستگی٬ معنای سیمرغ می یابند٬ تکرارخطوط خوشنویسی شده وبه هم پیوسته فارسی نیز این معنا را القاع می کند.
درواقع این پوستر سیمرغ سینمای ایران را نشان می دهد که از خط فارسی به عنوان نماد فرهنگ ایرانی برخواسته و سر به آسمانی به رنگهای استوره ای دارد که نماد پیروزی و حضوردر دنیایی آزاد و رها است."
مهدیسعیدی / طراح گرافیک، نقاش
اودرتهران به دنیا آمد ودر هنرستان هنردر رشته گرافیک تحصیل کرد وسپس دوره هنر و طراحی را در دانشگاه کمبریج انگلستان پشت سر نهاد.
وی مدرس دانشگاه های / هنر / جهاد دانشگاهی/ بوده و در حال حاضر مشغول تدریس در دانشگاه سوره می باشد .
زیباییشناسی آثار مهدی سعیدی شالوده طراحی در بسیاری از شاخههای گرافیک به خصوص برای کسانی که از خطوط فارسی و عربی به عنوان زبان اصلی استفاده میکنند، شده است.آثار وی در نمایشگاهها و موزههای بسیار زیادی در سراسر دنیا به نمایش درآمده و جوایز بیشماری را از آن خود کرده است که از ان جمله می توان به:
جایزه ویژه، هفتمین دوسالانه بین المللی پوستر مکزیک،۲۰۰۲
نفراول، بینال بین المللی پوستر جهان اسلام در بخش فرهنگی،۲۰۰۵
جایزه سوم، سه سالانه بین المللی پوستر خارکف اکراین،۲۰۰۶
جایزه رییس ایالت ترناوا، از ششمین سه سالانه بین المللی پوسترترناوا، اسلواکی ،۲۰۰۶
جایزه بزرگ، سومین نمایشگاه بین المللی پوستر تایوان، ۲۰۰۷
جایزه بزرگ، پانزدهمین نمایشگاه دعوتی بین المللی پوستر کلورادو، امریکا، ۲۰۰۷
جایزه ویژه، دومین دوسالانه بین المللی پوستر های سیاسی اجتماعی، لهستان،۲۰۰۸
جایزه اول، اولین مسابقه طراحی لوگوی شخصی، ایران، ۲۰۰۸
جایزه بزرگ، نمایشگاه دعوتی بین المللی سه سالانه پوستر اوزاکا، ژاپن ۲۰۰۹
جایزه سوم، بینال بین المللی پوسترجهان اسلام،۲۰۱۰
جایزه ویژه، هفدهمین نمایشگاه دعوتی بین المللی پوسترکلورادو،امریکا،۲۰۱۱
مدال برنز، پنجمین نمایشگاه بین المللی پوسترتایوان،۲۰۱۱
نفر اول، دوازدهمین سه سالانه بین المللی پوستراکو پلاکات، اسلواکی، ۲۰۱۱
جایزه ویژه، چهارمین دوسالانه بین المللی پوسترهای سیاسی اجتماعی،لهستان،۲۰۱۲
جایزه چهارم، دوازدهمین سه سالانه بین المللی پوسترهای سیاسی مونس، بلژیک، ۲۰۱۳
مدال طلا،مجله بین المللی گرافیس،امریکا،۲۰۱۳
جایزه ویژه هیات داوران، ششمین نمایشگاه بین المللی پوسترتایوان، ۲۰۱۳ اشاره کرد.
وی در کنفرانس ها، نمایشگاه های داخلی و بین المللی و دانشگاهای کشورهای مختلف دنیا به عنوان سخنران، عضو هیئت انتخاب و داوری و مدرس حضور مستمر داشته و دارد
آثار او در مجلات و كتابها ي معتبر بین المللی به چاپ رسیده، و همچنین تا کنون چندین جلد کتاب تالیف کرده و اخیرا مجموعه آثارش با عنوان ازخط تا خط منتشر شده است.