خبرایران: سعید رضوی کارشناس جواهرات و زیورآلات قیمتی، مالیات بر ارزش افزوده، رکود فصلی و عدم ثبات در بازار را از مهمترین مشکلات این صنف برشمرد.
به گزارش خبرایران، سعید رضوی با اشاره به معضلات صنفی جواهرات زینتی گفت: مشکلات صنعت طلا و جواهر مشکلات تازه ای نیست از رکود گرفته تا عدم ثبات در برنامه های اقتصادی و مهمتر از همه بحث مالیات ها که به دلیل کارشناسی نادرستی که در سالیان گذشته صورت گرفته به پاشنه آشیل صنف طلا و جواهر بدل شده است.
وی افزود:این معضلات از آن جا شروع شد که مالیات بر ارزش افزوده بدون هیچ بررسی کارشناسی برای این صنف تعریف شد، این در حالی بود که میزان مالیات تعیین شده با سطح درآمد صنف طلا همخوانی نداشت، به طوری که سودی که از بابت فروش طلا کسب می شود ۷ درصد بوده درحالیکه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای آن تعریف شده است که این معادله از نظر اقتصادی توجیه ندارد.
رضوی ادامه داد و گفت: البته موضوع اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در ۱۰ سال گذشته بارها از سوی اتحادیه و صنف طلا فروشان بررسی و پیگیری شده است و متولیان امر بارها با مقامات ذی صلاح جلساتی برگزار کرده اند ولی نتیجه خاصی بدست نیامد که همین بی نتیجه بودن و سردرگمی میان فعالان صنف باعث دلسردی هم شده است.
وی افزود:در سطح کلان هم که رکود شامل حال کلیه اصناف ایران است و تا وقتی که نگرش دولت به مباحث اقتصادی تغییر پیدا نکند ومحرکهای پولی، مالی در جهت ایجاد رونق دراین مقطع فراهم نشود تغییر خاصی در بازاربه وجود نخواهد آمد.
رضوی با اشاره به وضعیت فعلی بازار طلا و جواهر هم گفت:حال و روز این روزهای بازار طلا و جواهر مساعد نیست و رکود عجیبی گریبان بازار را گرفته است از یک طرف کاهش تقاضای خرید مردم و از طرف دیگر نوسان قیمت جهانی طلا به واسطه بالا رفتن ارزش ارزهای بین المللی از دلایل مهم رکود در این عرصه است،رکود فصلی بازار عامل دیگری از عوامل موثر بر راکد شدن بازار است و این عامل در روزها و هفتههای آینده تاثیر بیشتری هم بر بازار خواهد داشت این مساله را هم در بیان حال و روز این روزهای صنف طلا و جواهر باید در نظر گرفت.
وی به نقش سرمایه ای این بخش هم اشاره کرد و گفت:در حال حاضر اگر کسی بخواهد طلا بخرد و بعد آن را بفروشد با ۵۰ درصد زیان مواجه می شود و به همین خاطر دیگر طلا به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری محسوب نمی شود و همین موضوع هم به کسادی بازار طلا فروشان دامن زده و می توان گفت صنعت طلا و جواهر در کلیه سطوح به نوعی زمین گیر شده است.
رضوی در پایان افزود: متاسفانه دولتمردان از این صنف غافل شده اند و همین غفلت و بی توجهی به ورشکستگی بسیاری از تولید کنندگان و بسته شدن مغازه بسیاری از طلا فروشان انجامیده، در حالی که اگر به این صنعت توجه شود و برای حل مشکلات آن گامی برداشته شود، می تواند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری و حتی صادرات ایجاد کند.