خبرایران: معاون مرکز لرزهنگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تکذیب شایعات وقوع زلزله 10 ریشتری در کشور گفت: راهاندازی 40 ایستگاه لرزهنگار در این استان ضروریست.
به گزارش خبرایران، بهزاد پورمحمد ظهر امروز در حاشیه نشست ستاد حوادث شهرستان دماوند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ادامه داد: آخرین خرده لرزه از سال 1394 تاکنون اخیرا به بزرگی 3.8 ریشتر در دماوند ثبت شده است؛ در سالهای اخیر زمین لرزههایی به بزرگی 3.2 تا 3.9 ریشتر به تعداد 5 زمینلرزه نیز در دماوند به وقوع پیوسته است.
پورمحمد با تأکید بر اینکه باید ایستگاههای لرزه نگار افزایش پیدا کنند، افزود: با توجه به اینکه استان تهران زلزلهخیز است، اگر بتوان رصد بیشتری داشت، میتوان پیش هشدارهای لازم را صادر کرد؛ امروز وجود 40 ایستگاه لرزه نگار در استان تهران نیاز است و اطلاعرسانی در این خصوص موجب میشود که آمادگیهای لازم بیشتر باشد.
وی در خصوص رصد گسل مشاء در شهرستان دماوند گفت: برای اینکه بتوانیم گسل مشاء را به صورت دائمی رصد کنیم، 20 ایستگاه لرزهنگار در روی این گسل نیاز است.
*تکذیب شایعات وقوع زلزله 10 ریشتری در کشور/ جزئیات زلزله اخیر دماوند
معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص شایعات اخیر مطرح شده اظهار کرد: وقوع زلزلههای 9 و 10 ریشتر در کشور را به شدت تکذیب میکنیم؛ فضای مجازی موجب تشویش اذهان عمومی میشود و این کار توسط برخی از داخل و خارج کشور صورت میگیرد که به این علم آشنایی ندارند.
پورمحمد افزود: دولت جمهوری اسلامی وظیفه پاسخگویی به شایعات و اعلام اخبار در خصوص زلزله در کشور را به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران واگذار کرده است و در این راستا، هیچ کانالی در شبکههای اجتماعی مبنی بر پیشبینی وقوع زلزله مورد تأیید ما نیست.
وی در خصوص وقوع زلزله 3.8 ریشتری با کانون منطقه دماوند در هفته گذشته گفت: اینطور نیست که وقوع زمین لرزه دقیقا در خط گسل باعث ثبت یک زمین لرزه کانون سطحی شود؛ گسل مشا میتواند کانون سطحی را تحت تأثیر قرار دهد و در این زمینه، انرژی یک نقطه آزاد میشود و امواج را در نقاط مختلف پخش میکند.
*زمین لرزه اخیر دماوند به گسل مشاء وصل میشود/ وقوع زمین لرزه بالای 6 ریشتری در تهران دور از انتظار نیست
معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اضافه کرد: نزدیکترین گسل میتواند ارتباط مستقیمی با زمین لرزه داشته باشد؛ زمین لرزه اخیر در دماوند به گسل مشاء و شاخههای فرعی ناشناخته این گسل وصل میشود و ممکن است که گسل مشا را تحت تأثیر قرار دهد.
پورمحمد تصریح کرد: وقوع زمین لرزه بالای هفت ریشتری در کشور و وقوع زمین لرزه بالای 6 ریشتری در تهران طی سالهای آینده دور از انتظار نیست؛ مطمئناً اگر نابسامانی در زمین مشاهده شود، اطلاعرسانی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان دماوند زمینلرزه بالای هفت را به گسل مشا منصوب میکنیم؛ چراکه تاریخچه زمین لرزههای بزرگ گسل مشاء در قبل از سال 1900 این موضوع را نشان میدهد؛ در سالهای اخیر چنین زمین لرزهای نداشتیم که امیدواریم باز هم نداشته باشیم.
معاون مرکز لرزهنگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تأکید کرد: امروز خانههای قدیمی در معرض خطر قرار دارند و در این راستا، لازم است که برگزاری مانورهای واقعی، سبکسازی و استانداردسازی ساختمانها مد نظر قرار بگیرد.