خبرایران: الهام واثق مسئول پژوهش و تحقیق اداره آموزش و پرورش کهریزک از برگزاری متمرکزهمایش بزرگداشت هفته پژوهش خبرداد و گفت: در این همایش از 60 پژوهنده برتر فرهنگی و دانش آموزی تقدیر خواهد شد و کارگاه «چرا ارتباط موثر در زندگی شغلی و اجتماعی لازم است» نيز با همت اين اداره برگزار خواهد شد.
محمدرضا افضلی نیا رییس اداره آموزش و پرورش منطقه کهریزک روز پنج شنبه 23 آذر ماه در نشست خبري كه به مناسبت هفته پژوهش در اين اداره برگزار شد از رشد 70 درصدی پژوهش و تحقیق درمیان کارکنان آموزش و پرورش کهریزک خبر داد و گفت: این رخداد مهم نتیجه آموزش و ایجاد انگیزه از سوی واحد پژوهش و تحقیق این اداره می باشد و این واحد در سال تحصیلی گذشته 96-95 رتبه دوم استان را کسب کرده است.
وي تصريح كرد: در این منطقه به صورت آزمایشی طرح پژوهشی تاثیر آموزش مهارت زندگی بر روند یادگیری دانش آموزان انجا می شود که از پایه اول ابتدایی شروع و در سال تحصیلی جدید در پایه دوم ابتدایی نيز اجرا خواهد شد.
الهام واثق مسئول پژوهش و تحقیق اداره آموزش و پرورش کهریزک نيز در ادامه اين نشست از برگزاری متمرکزهمایش بزرگداشت هفته پژوهش سخن گفت و در ادامه اعلام کرد در این همایش از 60 پژوهنده برتر فرهنگی و دانش آموزی تقدیر خواهد شد و کارگاه " چرا ارتباط موثر در زندگی شغلی و اجتماعی لازم است" نيز با همت اين اداره برگزار خواهد شد.
پرورش دانشآموزان پرسشگر بستر پژوهشهاي خلاقانه را فراهم ميسازد
رفیق مصطفایی کارشناس ارزیابی عملکرد اداره آموزش و پرورش كهريزك، در نشست خبری هفته پژوهش، از دو منظر آموزش و پرورش و وزارت علوم به مبحث گسترده پژوهش و تحقیق پرداخت و گفت: آموزش بايد در راستاي شكلگيري و قوام بخشيدن به مفهوم چرايي و پرسش گري در دانش آموزان به ويژه از همان سطوح پايين آموزشي صورت پذيرد چرا که این مسئله مبنای فلسفی داشته و همانطور که از اندیشههای فلاسفه مشخص است هیچ مطلبی را نمیتوان پذیرفت مگر آن که چرایی برآن وارد نمود.
وی با تاکید بر این که طرح پرسش ميتواند مقدمهاي اصيل براي پيشرفت و تحولات علمي باشد، تصریح کرد: نوع آموزشی که به دانش آموزان داده میشود بر مبنای یادگیری چرایی نبوده و هیچ گاه نمیتوانند با مفهوم خلاقیت آشنا شوند مصطفایی در همین راستا ادامه داد: آموزش و پرورش باید تلاش کند که دانشآموز پرسشگر داشته باشد و مفاهیم لازم در این زمینه را به او یاد دهد چرا که، تا کنون جایگاه پرسشگری برای دانشآموزان در آموزش و پرورش به معنای واقعی تحقق پیدا نکرده است.
کارشناس ارزیابی عملکرد اداره آموزش و پرورش کهریزک با بیان این که تا زمانی که درست سوال پرسيدن را نتوانیم انجام دهیم پژوهش تحقیقاتی و کاربردی نیز شکل نخواهد گرفت، گفت: اگر نظام آموزشی از حالت توصیفی خارج شود و به شیوه کاربردی بدل شود و بتواند زمینه ایجاد سوال کردن را فراهم کند میتواند نظامی موفق باشد.
وی در همین زمینه ادامه داد: هم اکنون شکاف بسیاری میان آموزش و پرورش و وزارت علوم را شاهد هستیم، دانشآموزان در دوره تحصیل خود با یک شیوه کلاسیک روبرو هستند و از آنجایی که شیوه آموزشی در وزارت علوم کاملا متفاوت است از این رو آنها توانايی انجام تحقیق در این سطح را ندارد.
مصطفایی در خاتمه تصریح کرد: نوع سوال پرسیدن جدا از این که علم است نوعی هنر به حساب می آید و میتواند زمینههای تحقیق و کاوش را فراهم سازد.
ايجاد تفكر آزاد در دانشآموزان
مسلم ورمزیار معاون پژوهش و فناوری اداره آموزش و پرورش کهریزک در نشست خبری هفته پژوهش نقطه عطف و مهم شکوفایی استعداد دانش آموزان را والدین آنها دانست و گفت: دانش آموزانی که از سوی والدین سرکوب میشوند و هیچگاه به آنها فرصت بروز خلاقیت داده نشده است، نمی توانند در مدرسه نيز دانش آموزان پرسشگر، پژوهشگر و خلاقی باشند.
وی با تاکید بر این که نباید آرامش را از دانش آموزان گرفت، تصریح کرد: وجود کلاسهای فوق برنامه نظیر آمادگی کنکور و یا حتی در مقاطع پایینتر باعث اضطراب و افسردگی در دانش آموز میشود و ایجاد بنگاههای اقتصادی باعث از بین بردن آرامش کودکان ما میشود.
ورمزیار با بیان این که همواره از سوی والدین از سطوح پایین تا رسیدن به دانشگاه و قبولی آن ها در یک رشته خاص به دانش آموزان فشار وارد می شود، اظهار کرد: وظیفه آموزش و پرورش این است که به اولیاء یاد دهد که کودکان نیاز به تفکر آزاد داشته و خلاقیت را بايد بخشی از زندگی خود كنند.
معاون پژوهش و برنامریزی با تاکید بر اینکه در نظر گرفتن چارچوب برای دانش آموزان باعث سرکوب روحیه پرسشگری آنها میشود، گفت: امروزه شناسایی توانایی و به کاربردن آن استعدادها برای دانش آموزان بسیار مهمتر و با اهميتتر از ایجاد حس نابغه بخشیدن به آنها می باشد از اين رو يافتن اين استعدادها ميبايست در دستور كار قرار گيرد.
وی در خاتمه تصریح کرد: از نظر جامعه شناسی میتوان کودکان را از دو منظر مورد بررسی قرار داد کودکان قبل از آشنایی با تست و بعد از تست و میزان شاد بودن و آرامش آن ها را سنجید و بررسي آماري ميتواند نتايج مثبتي براي آينده فرزندانمان در پي داشته باشد.