خبرایران:در هفتمین حراج تهران ۶ اثر با قیمت میلیاردی به فروش رفتند. اما در حراج هشتم فقط دو اثر میلیاردی برآورد قیمت شدهاند؛ یکی متعلق به منیر فرمانفرماییان ۹۵ ساله است و دیگری از نیویورک در حراج تهران شرکت کرده است.
به گزارش خبرایران، هشتمین دوره حراج تهران ۲۲ دی در هتل پارسیان برگزار میشود. پیش از برگزاری حراج، روزهای چهارشنبه ۲۰ و پنجشنبه ۲۱ دی، نمایشگاه این حراج افتتاح خواهد شد و بازدید از این آثار از ساعت ۱۱ تا ۲۱ امکانپذیر است.
هفتمین حراج تهران، تیرماه امسال با مجموع مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان برگزار شد و اثر سهراب سپهری از مجموعه درخت، با مبلغ ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، چکش خورد و عنوان گرانترین اثر حراج هفتم تهران را به خود اختصاص داد.
اما در دوره هشتم، هیچ اثری از سهراب سپهری عرضه نمیشود و میتوان او را بزرگترین غایب این حراج دانست.
در این دوره، تعداد ۱۲۰ اثر از ۱۱۰ هنرمند عرضه خواهد شد که همگی معاصر هستند، البته ۱۴ هنرمند (پرویز کلانتری، محمدعلی ترقیجاه، بهمن جلالی، صادق تیرافکن، ژازه تباتبایی، رامیز شهوق، منصور قندریز، علیرضا اسپهبد، فریده لاشایی، مهدی سحابی، طلیعه کامران، عباس کیارستمی، مارکو گریگوریان، هانیبال الخاص) در قید حیات نیستند.
جالب اینکه یک چهارم آثار حراج، در سال جاری خلق شدهاند که از جمله آنها میتوان به آثار: علیرضا آستانه، میترا کاویان، سحر صالحی، ارسیا مقدم، بهرنگ صمدزادگان، هادی جمالی، پری یوش گنجی، کوروش گلناری، مهرداد صدری، مرتضی درهباغی و کامبیز درمبخش اشاره کرد.
منوچهر یکتایی و منیر شاهرودی فرمانفرماییان با ۹۵ سال سن، پیرترین و محمد طباطبایی با ۳۰ سال سن جوانترین هنرمندان حاضر در هشتمین حراج تهران هستند.
* گرانترین آثار متعلق به چه کسانی است؟
در هفتمین حراج تهران ۶ اثر با قیمت میلیاردی به فروش رفتند. اما در حراج هشتم فقط دو اثر میلیاردی برآورد قیمت شدهاند.
اثر سه لتهای (آیینهکاری و گچ روی چوب) منیر فرمانفرماییان که در سال ۱۳۵۵ خلق شده، ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. گوی آیینهکاری خلق شده توسط این هنرمند در دهه ۵۰ هم بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. فرمانفرماییان چندی پیش بیش از ۵۰ اثر خویش را وقف دانشگاه تهران کرد و تالار دائمی او آذرماه گذشته در باغ موزه نگارستان افتتاح شد.
اثر وای. زی. کامی (کامران یوسفزاده) که سه سال قبل خلق و از طرف گالری گاگوسیان نیویورک ارائه شده، ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی منوچهر یکتایی در سال ۱۳۵۱ هم بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
تابلوی نقاشی دو لتهای فرهاد مشیری که در سال ۱۳۸۳ خلق شده، بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
قیمت اثر مرمتشده حسین زندهرودی (اکریلیک و جوهر روی بوم) متعلق به سال ۱۳۵۷، بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. اثر دیگری از این هنرمند متعلق به سال ۱۳۸۱ بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
تابلوی نقاشی دو لتهای فریده لاشایی متعلق به سال ۱۳۸۸ هم بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. نقاشی دیگری از این هنرمند که در سال ۱۳۹۰ خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی آیدین آغداشلو که در سال ۱۳۹۲ خلق و سال بعد در حراج تهران ارائه شد، بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شده است .
نقاشی رضا درخشانی که در سال ۱۳۸۹ خلق شده، ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
اثر کوروش شیشهگران که در سال جاری خلق شده، بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی رضا درخشانی که در سال ۱۳۸۷ خلق شده، ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی منصور قندریز در سال ۱۳۴۱ هم بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
مجسمه فولادی امیرمسعود اخوان جم که سال گذشته خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
عکس سه لتهای عباس کیارستمی در دهه ۸۰ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی قاسم حاجیزاده که بین سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
نقاشی پرویز کلانتری در سال ۱۳۹۲ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان و نقاشی دیگری از این هنرمند که در سال ۱۳۸۹ خلق شده، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
اثر دو لتهای منصور قندریز در سال ۱۳۴۲، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
دو مجسمه ژازه تباتبایی که در دهه ۴۰ ساخته شده، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.
به گفته مجریان حراج تهران در این مجموعه جدید، حراج تهران منتخبی است از آثار هنر معاصر ایران را که از جهت مفهوم و ساختار هنری تجربهای متفاوت از هنر مدرن را رقم زده و راهکارهایی متفاوت با قواعد هنر مدرن را دنبال کردهاند، ارائه داده است.
هشتمین دوره حراج تهران از نظر ترکیب هنرمندان و تعداد بالای آثار، شباهت زیادی به حراج ششم دارد. به طوری که ۵۰ هنرمند حاضر در حراج ششم، در حراج هشتم هم حضور دارند.