امروز: یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/06]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 28291 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۳:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد؛

نقش برجسته خانواده بزرگ کتابداران و کتابخانه‌های عمومی در جریان کتابخوانی

خبرایران: سید عباس صالحی، درباره مشارکت گسترده کتابخانه‌های عمومی در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب گفت: کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه فرهنگ مکتوب، باید مبنای بحث‌های زیرساختی حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی باشد.
نقش برجسته خانواده بزرگ کتابداران و کتابخانه‌های عمومی در جریان کتابخوانی

به گزارش خبرایران از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، چهارمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» در حالی با معرفی ۱۰ روستای برگزیده به کار خود پایان داد که یکی از نکات حائز اهمیت این دوره، حضور پر رنگ کتابخانه‌های عمومی در این حرکت فرهنگی بود؛ به طوری که کتابداران نهادی به عنوان ایده پرداز و کتابخانه‌های عمومی به عنوان محل اجرای این طرح‌ها، با ارائه ۹۰ درصد از طرح های راه یافته به مرحله نهایی داوری، مشارکتی گسترده را در این جشنواره رقم زدند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری این جشنواره در این بازه عنوان کرد: کتابخانه‌ها به عنوان پایگاه فرهنگ مکتوب، باید مبنای بحث‌های زیرساختی حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی باشد و طرح‌های فرهنگی که قصد دارند به موج‌های اجتماعی متصل شوند، باید از کتابخانه‌ها آغاز شوند.

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در حاشیه این مراسم اظهار کرد: همان طور که آقای دکتر جوادی، معاون محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم بیان کردند، بدون تردید کتابداران و کتابخانه‌های عمومی نقشی تعیین کننده در پیشبرد اهداف چنین حرکت‌های فرهنگی دارند. نکته‌ای که در این میان برای ما اهمیت دارد این است که کتابداران و مدیران نهاد در شهرهای مختلف در این زمینه فعال شدند و طی ۳ دوره گذشته از این جشنواره در حال فعالیت بودند که در دوره اخیر نیز مشارکت بیشتری داشتند.

وی افزود: از سوی دیگر مسئولین فرهنگی دولتی و عمومی شهرها نیز متوجه شدند که کتابخانه‌های عمومی از مراکز مهم تأثیرگذار در رشد فرهنگ کتاب و کتابخوانی هستند. به نظر من مهم این است که طی این حرکت جمعی، این همت به وجود آمده و امروز شاهد آثار و ثمرات این همکاری هستیم. کتابداران ما در شهرها و روستاها وقتی ببینند که زحمات آنها دیده و در رسانه‌ها نیز منعکس می‌شود، برای ادامه بهتر فعالیت‌های خود، تشویق می‌شوند.

همچنین علی اصغر سیدآبادی، دبیر پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز در این باره گفت: این ۲ رویداد فرهنگی یک کار جمعی و گروهی است که بدون مشارکت همه نهادهای فعال در حوزه کتابخوانی امکان پذیر نخواهد بود. یکی از این نهادها، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است که در روستاهای مختلف کشور دارای کتابخانه است و این کتابخانه‌ها به عنوان مراکز ترویج کتابخوانی در این روستا ها مطرح هستند. به همین علت رونق این جشنواره‌ها و سایر اقدامات فرهنگی از این دست، با رونق کتابخانه‌های عمومی مستقر در روستاها ارتباطی مستقیم دارند.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب