خبرایران: رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: اروپا یکی از شرکای مهم تجاری ایران است و در مبادلات اقتصادی ایران نقش مهمی دارد، به همین دلیل ششمین همایش تجاری ایران و اروپا فضایی برای گفتگوها در خصوص فراهم خواهد کرد.
به گزارش خبرگارخبرایران، نشست خبری «ششمین همایش تجاری ایران و اروپا« صبح امروز سه شنبه 4 اردیبهشت ماه 1397 با حضور«علی دیواندری» رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و دبیر ششمین همایش تجاری ایران و اروپا ،«کامبیز زاهدپور» مديرروابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی و اصحاب رسانه در ساختمان پژوهشکده پولی و بانکی برگزار و دراین نشست خبری «علی دیواندری» رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اظهارداشت: روابط تجاری و بانکی ایران دو سال پس از اجرایی شدن برجام، اتحادیه اروپا شریکی برای ایران؛ چشمانداز همکاریهای تجاری و بانکی ایران و اتحادیه اروپا و مدیریت تطبیق مدرن ازمحورهای ششمین همایش تجاری ایران و اروپا خواهد بود.
دبیرششمین همایش تجاری ایران و اروپا تصریح کرد: اجزای چارچوب جامع مدیریت ریسک، مطالبات معوق بانکی (NPL) و استانداردهای حسابرسی (IFRS) از دیگر محورهای ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا است و منابع تجدیدپذیر انرژی و فرصتهای سرمایهگذاری در ایران از دیگر محورهای این همایش 2 روزه است.
وی خاطرنشان کرد: براساس برنامهریزی انجام شده، در افتتاحیه ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا مسئولین پولی و اقتصادی و مدیران ارشد کشور مانند رئیسکل بانک مرکزی و وزرای ذیربط سخنرانی خواهند داشت و تدارک دیده شده تا مدیران اروپایی نیز از جمله سخنرانان کلیدی باشند.
دیواندری عنوان داشت: 3 سال از پایهگذاری همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا میگذرد و حجم، اندازه و اثرگذاری اقتصاد ایران میطلبید که چنین همایشی برگزار شود؛ اروپا یکی از شرکای بزرگ تجاری ایران است و این همایش فضایی برای گفتگوها خواهد بود.ضمن اینکه این همایش با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی و تعدادی از ایرانیان مقیم اروپا به ویژه گروه مالکی پایهگذاری شده است .
وی ابرازداشت: تدارک و آمادگیهای لازم برای برگزاری همایش در اروپا برعهده گروه مالکی و در ایران برعهده پژوهشکده پولی و بانکی است و برگزاری ۵ دوره گذشته همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا آثار مثبتی داشته و تاکنون بسیاری از شرکتها و مؤسسات مالی و بانکی اروپا به شبکه بانکی کشور متصل شدهاند.
رئیس پژوهشکده پولی وبانکی افزود:برگزاری ششمین همایش تجاری ایران واروپا هم در نقلوانتقال پول و هم در بحث تکنیکی مؤثر بوده ، چرا که سیستم بانکی ایران بعد از یک دوره طولانی تحریم نیاز داشت تا روزآمد شده و از لحاظ تکنیکی و ساختاری متناسب با نیازمندیهای جامعه جهانی تغییراتی را در خود به وجود بیاورد؛ به ویژه در زمینه تطبیق، مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و موضوعاتی مانند استانداردهای جدید بانکی در جهان خود را با استانداردها تطبیق دهند.
وی تاکید کرد: درکنارچنین اجتماعی، طبیعتاً مذاکراتی بین طرفهای ایرانی و اروپایی صورت میگیرد. دیواندری هدف از برگزاری چنین همایشهایی که به طور معمول در سطح منطقهای و قارهای برگزار میشود را مشورت و همکاری عنوان کرد و درحال حاضر در زمینه همکاری با مؤسسات پولی و مالی آسیایی نیز خلاء وجود دارد و نیاز است تا در این زمینه نیز سرمایهگذاری شده تا همکاریها مسیر بهتری را پیدا کند.
دیواندری یادآورشد: یکی از موضوعات مهمی که ایران با آن مواجه است، بحث صورتهای مالی و ترازنامه است واروپاییها در این زمینه راهکارهای خوبی دارند و به عنوان الگو مطرح هستند که دراین همایش تلاش میکنیم ازتجارب آنها استفاده شود ودرمباحث انرژی، نفت، پتروشیمی و موضوعات مختلف مطالبی دراین همایش گنجانده شده، هرچند موضوع همایش بانکی است، اما موارد دیگراقتصادی و تجاری را نیز پوشش میدهد.
وی درخصوص نقش رعایت استانداردهای گزارشگری IFRS درروابط تجاری گفت: استاندارد گزارشگری مالی جهانی است که این بستررا ایجاد میکند که صورتهای مالی بانکها درسطح استانداردهای بینالمللی قرارگیرد وبانکهای خارجی برای ارتباط بابانکهای ایرانی باید با صورتهای مالی ارتباط برقرار کنند به دلیل اینکه بانکداری ما بدون ربا و اسلامی است بنابراین نیاز بود تا صورتهای مالی بانکها برای بانکهای اروپایی قابل فهمتر شود.
دبیرششمین همایش تجاری ایران واروپا تصریح کرد: بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی زحمات زیادی کشیدهاند و الگویی را ایجاد کردند که تقریباً شبیه IFRS باشد اما تا اجرای کامل IFRS راه زیادی داریم و برای اجرای IFRS سازمان حسابرسی باید صورتها را ابلاغ کند و نظام بانکی نیز خود را تطبیق دهد و این دوره گذار را طی کنند. این همایش میتواند کمک زیادی کند چرا که شرکتهای اروپایی دعوت شده به همایش تجربه زیادی در این زمینه دارند و چالشهای پیادهسازی IFRS را پشت سر گذاشتهاند.
وی ادامه داد: IFRS کمک زیادی به شفافیت بانکها میکند و از نظر بینالمللی نیز کمک میکند ارتباط با بانکهای دنیا آسانتر برقرار شود و بستر خوبی را برای مراودات پولی و بانکی ایجاد میکند وارز گزارشگری سالها مورد بحث بوده و معاملات به دلار محدود شده در حالی که مبادلات با ارزهای دیگر مانند یورو راحتتر انجام میشود.
دیواندری اضافه کرد: دلار در گذشته جایگاهی در مبادلات ارزی داشته که به تدریج در اثر تحریمها جایگاه خود را از دست داده و در مبادلات فعالان اقتصادی و بانک مرکزی بسیار محدود شده و مدل خوبی را طراحی کردهایم تا ارز یورو به مبنای گزارشگری تبدیل شود، این مسئله اثر خوبی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت و موجب میشود خرده ارزهایی که طی این چند سال کار با آنها زیاد شده به یورو تبدیل شود.
وی ادامه داد: اروپا یکی از شرکای مهم تجاری ایران است و در مبادلات اقتصادی ایران نقش مهمی دارد،بانک مرکزی در این زمینه فعالیت خوبی داشته و از کارشناسان پژوهشکده پولی و بانکی نیز استفاده شده تا این مبنا تغییر کند که منافع اقتصادی کشور را تأمین خواهد کرد و در مبادلات بینالمللی با دلار کار نمیکردیم اما مبنای محاسبات کشور دلار بود و مردم از دلار استفاده میکردند که این موضوع باید اصلاح میشد.
دبیرششمین همایش تجاری و بانکی ایران اروپا ابرازداشت: بیشترین مبادلات ایران با بانکهای دنیا بعد از برجام با کشورهای آسیایی و اروپایی است و به تدریج که بانکهای دنیا صورتهای مالی بانکها و استانداردهای جدیدی که بانکهای ایرانی پیاده میکنند را مشاهده کردند، در مجموع همکاریهای بانکی بسیار بیشتر شده است.
وی عنوان داشت: عدهای با به خدمت گرفتن رسانهها تلاش میکنند که ایران نتواند از دستاوردهای برجام استفاده کند، اما وضعیت را مثبت ارزیابی میکنم و در روابط بانکی پیشرفت داشتیم و مسیر باقی مانده نیز با همت و درایت مسئولین اقتصادی کشور و بهبود مناسبات بینالمللی طی میشود و بانکهای دنیا به شرکتهای مشاوره حقوقی مراجعه میکنند که اغلب این شرکتها در این همایشها حضور داشتهاند و پیشرفتهای ایران را در این همایشها دیدهاند و علاقهمندی ایران به شفافسازی را درک کردهاند.
دیواندری یادآورشد:درزمینه مقابله با پولشویی نیز برنامه داریم و بخشنامههای مختلف ابلاغ و کمیتههایی در این زمینه تشکیل شده و ایران پیشروتر از سایر کشورها در مقابله با پولشویی است که این اقدامات رابطه تجاری و بانکی با دیگر کشورها را تسهیل میکند و این همایش برای برقراری روابط بانکی وتجاری در محور برد برد بسیار اثرگذار خواهد بود، همچنین جای خالی همایشی برای بانکها و کشورهای آسیایی نیز احساس میشود که پژوهشکده برنامههای در این مورد نیز دارد.
وی افزود: وزارت اقتصاد از وزارتخانه های مهم وکلیدی است که با بانک مرکزی برای انجام امور تشریک مساعی دارد، وزیر اقتصاد عضو شورای پول و اعتبار است و دغدغه جدی در زمینه ارز دارد و جلسات مختلفی در بانک مرکزی و وزارتخانه برگزار شده و تصمیمات، فردی نیست بلکه در تیم اقتصادی گرفته میشود، هماهنگیها وجود دارد و در زمینه آگاهیرسانی تقسیم کار صورت گرفته که بانک مرکزی بیشتر در زمینه ارز اطلاعرسانی میکند.
دبیرششمین همایش تجاری ایران واروپا درپایان سخنان خود درخصوص احتمال خروج آمریکا از برجام و نقش آن در روابط بانکی گفت: مسئولان کشورقطعا دراین زمینه برنامه دارند و از کارشناسان پولی و بانکی نیز استفاده میکنند. چرا که ما آنقدر ظرفیت داریم که در هر شرایطی نظام بانکی نیازهای کشور را تأمین کند.
بنابراین گزارش، ششمین همایش تجاری ایران و اروپا با دعوت از فعالان اقتصادی ایرانی و خارجی و با هدف بررسی دقیقتر مسائل و دغدغههای تجاری، بانکی و مالی موجود در این مقطع میان ایران و جامعه بینالملل در 8 و 9 اردیبهشت ۱۳۹۷ در هتل اسپناس پالاس تهران و به همت پژوهشکده پولی و بانکی برگزار خواهد شد.