به گزارش خبرایران از پایگاه خبری حوزه هنری، نشست رسانهای پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد با حضور امیرحسین شفیعی دبیر همایش و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برگزار شد.
در این نشست، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به جای خالی پرداختن به زندگی و مبارزات امام خمینی (ره) در تئاتر، عنوان کرد: امام خمینی همیشه معتقد بود باید انقلاب اسلامی ایران را به جهان صادر کنیم و تئاتر هم از جمله رسانههایی است که میتواند در این کار موفق باشد. ما طی این سالها گامهای بسیار مثبتی در این زمینه برداشتهایم؛ چرا که چشمانداز عظیم و گستردهای برای این همایش در نظر داریم.
تمامی ارگانهای مربوطه با این همایش همکاری کنند
زارعی با اشاره به همکاری ارگانها و نهادهای فرهنگی در برگزاری این همایش بیان کرد: معتقدم که تمام ارگانها و نهادهایی همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل هنرهای نمایشی باید به مدد حوزه هنری در برگزاری چنین رویدادی بیاید. اگر نخواهیم برای بنیانگذار انقلاب کار کنیم برای چه کسی باید این کار را انجام دهیم؟ معتقدم در حق امام خمینی (ره) ظلم شده است و باید به کمک ارگانهای دیگر همایش درخشانی در شان مقام عظیم ایشان برگزار کنیم.
وی با اشاره به بودجه اندک برگزاری این همایش گفت: بودجه برگزاری این همایش بسیار ناچیز است. اما به غیر از کمکهای مادی، ما نیاز به کمکهای دیگری داریم. به عنوان مثال خیلی از نهادها میتوانند محل اسکان و پذیرایی، اهدای جوایز و یا ایاب و ذهاب گروهها را بر عهده بگیرند و در این راه به ما کمک کنند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اضافه کرد: از سال گذشته تصمیم گرفتیم آثار با هدف اجرای عمومی تولید شود. همچنین همه نمایشهای شرکت کننده در این همایش اورجینال هستند و تازه تولید شدهاند. از سال گذشته نیز اجرای گروههای شهرستانی در شهرستانها را هم برنامهریزی کردهایم که این اقدام پس از پایان همایش در تهران عملی میشود و آثار در شهرستانها اجرای عمومی خواهند داشت.
برگزاری اختتامیه در حسینیه جماران
زارعی با اشاره به نگارش نمایشنامهای با محوریت زندگی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران گفت: سال گذشته در حسینه جماران، در محضر سید حسن خمینی برنامه شب خاطره را داشتیم و وی از جامعه تئاتری درخواست کرد تا با تشکیل تیم نویسندگان، نمایشنامهای فاخر از زندگی و اعتقادات امام خمینی (ره) نگاشته شود. او حاضر است در گعدههای نویسندگان حاضر شود. امید است حداقل در سال جاری متن نمایشنامه نگاشته شود. تلاش میکنیم این نمایش امسال روی صحنه نیز رود.
وی در همین راستا افزود: امیدواریم نام گروه و سرپرست تولید این نمایشنامه در اختتامیه همایش مردمی خرداد معرفی شود.
زارعی در ادامه گفت: امسال اختتامیه در یک مکان نامتعارف یعنی در حسینیه جماران و در تاریخ ۱۲ خردادماه با حضور حجتالاسلام سیدحسن خمینی برگزار میشود. این همایش به شکل رقابتی خواهد بود و تندیسی طراحی شده که نسبت به سال گذشته تئاتری تر است.
اجرای سه اثر صحنهای برای اولین بار در همایش تئاتر خرداد
وی درباره اضافه شدن بخش صحنهای به دوره پنجم جشنواره تأکید کرد: در این دوره با وجود درخواستهای متعدد تنها آثار باکیفیت برای اجرا برگزیده شدهاند. در این بخش تنها سه نمایش برای اجرا در سالنهای مهر و ماه حوزه هنری برگزیده شده است. از سه اثری که در بخش صحنهای به صحنه می روند دو نمایش از اصفهان و استان مرکزی و دیگری از تهران هستند که اجرای عمومی نمایش تهرانی پس از پایان همایش خواهد بود و نمایشهای شهرستانی نیز در استانهای خودشان ۱۰ شب اجرای عمومی خواهند داشت.
اجرای نمایشهای خیابانی همایش تئاتر خرداد در پنج نقطه تهران
در ادامه این نشست، امیرحسین شفیعی با اشاره به اینکه این همایش با محوریت زندگی و مبارزات و اندیشه امام خمینی و همچنین قیام ۱۵ خرداد هر ساله در خردادماه برگزار میشود، عنوان کرد: امسال در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هستیم و این همایش قرار است رویکردی به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در کنار رخدادهای ۱۵ خرداد و زندگی امام راحل داشته باشد.
وی درباره محل برگزاری اجراهای همایش توضیح داد: اجرای آثار خیابانی در محوطه باز مجموعه تئاتر شهر، محوطه حوزه هنری، خانه هنرمندان، بوستان آب و آتش و برج میلاد خواهد بود و همچنین آثار صحنهای در سالن مهر و ماه حوزه هنری به صحنه خواهند رفت. امسال اولین سالی است که بخش صحنهای به همایش اضافه شده و از آنجا که کیفیت برای ما بسیار مهم بود تنها سه اثر برای اجرا در این بخش برگزیده شده است.
برپایی ویژهبرنامه نقالی و پردهخوانی در مرقد امام خمینی (ره)
شفیعی متذکر شد: همایش تئاتر مردمی خرداد ۲ بخش دارد که بخش اول آن از ۸ تا ۱۲ خردادماه در تهران و بخش دوم از ۱۲ تا ۱۵ خردادماه در شهرستانها و مراکز استانی دنبال میشود. همچنین ویژهبرنامهای نیز در ۱۴ و ۱۵ خرداد خواهیم داشت که برنامه ۱۴ خردادماه شامل اجرای آثار نقالی و پردهخوانی در مرقد امام خمینی (ره) خواهد بود که از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در صحن شهدا و صحن حاج احمد خمینی برگزار میشود. همچنین برای ۱۵ خرداد نیز برنامهای تدارک دیده شده است و در جهت تمرکززدایی از شهر تهران قرار است طبق برنامهای در شهر پیشوا که در آن قیام ۱۵ خرداد اتفاق افتاد سه اثر نمایشی اجرا شود.
شفیعی از جعفر دهقان، عبدالرضا اکبری و شهاب راحله به عنوان داوران بخش خیابانی نام برد و گفت: این همایش شامل سه بخش تئاتر خیابانی، آثار صحنهای و نقالی و پردهخوانی خواهد بود. امسال با یاری کوروش زارعی در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و همکاری ستاد ارتحال امام خمینی(ره) تعداد آثار ارائه شده با کیفیت به دبیرخانه جشنواره و پذیرفته شده در بخش نهایی این همایش قابل قبول است. در نظر داریم در سال جاری حداقل دو اثر دیگر با موضوع انقلاب و قیام پانزده خرداد برای اجرای عموم تولید کنیم.
وی در پایان گفت: ما در پنجمین دوره از برگزاری این همایش قرار داریم، سالهای گذشته به نسبت این دوره از همایش اجراهای خیلی توانمند و خوبی نداشتیم. اما با همکاری صمیمانه ستاد ارتحال امام(ره) و پیگیریها و زحمات کوروش زارعی در این دوره آثار قابل قبولی اجرا میشود. ما در بخش صحنهای کارمان را تازه آغاز کردهایم و تلاش میکنیم علاوه بر اجرای این سه نمایش در طول سال نیز ۲ اثر را تولید و به اجرای عمومی بگذاریم؛ چرا که رویکردمان بر تولید آثار و اجرای عمومی آنها است.
گفتنی است، همایش مردمی تئاتر خرداد از هشتم تا پانزدهم خرداد در تهران و شهرستانها به همت حوزه هنری برگزار میشود.