امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 29948 تاریخ انتشار: سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۶:۵۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

با رقابت میان لاریجانی، حاجی بابایی و عارف؛

کاندیداهای سومین انتخابات هیات رییسه مجلس دهم اعلام شدند

خبرایران: با تصمیم فراکسیون‌های سیاسی مجلس، رسما انتخابات هیات رییسه سه قطبی شد، رقابت بین قطب‌های لاریجانی، حاجی بابایی و عارف وارد فاز جدیدی شدند.
کاندیداهای سومین انتخابات هیات رییسه مجلس دهم اعلام شدند

به گزارش خبرایران، سومین انتخابات هیات رییسه مجلس دهم فردا (چهارشنبه) برگزار می‌شود، انتخاباتی با چاشنی بی‌اعتمادی به ائتلاف بین فراکسیون‌های سیاسی و تلاش برای تغییر ترکیب سیاسی هیات رییسه مجلس.

فراکسیون‌های سیاسی مجلس یعنی سه فراکسیون امید، مستقلین و ولایی از هفته گذشته همزمان با نزدیک شدن به ایام سومین سال فعالیت مجلس دهم در جلسات متعددی بحث و بررسی بر سر نحوه ورود به انتخابات هیات رییسه را آغاز کردند،‌ فراکسیون‌هایی که در سال دوم سابقه ائتلاف با یکدیگر داشتند، سابقه‌ای نه چندان خوشایند برای هر کدام از فراکسیون‌ها چرا که آنها با مواجهه با بدعهدی‌ها نتوانستند برخلاف پیش‌بینی‌ها گزینه‌های مدنظرشان را وارد هیات رییسه کنند.

فراکسیون‌های سیاسی این بار با تاسی از تجربه سال اول انتخابات هیات رییسه به این نتیجه رسیده‌اند که به صورت مستقل لیست جداگانه‌ای بدهند با این امید که هر کدام بتوانند با لابی بیشتر گزینه‌های پیشنهادی خود را وارد هیات رییسه مجلس کنند.

اولین فراکسیون که لیستش برای انتخابات هیات رییسه مجلس مشخص شد، فراکسیون امید بود. فراکسیون امید صبح امروز گزینه‌های نهایی خود را برای انتخابات هیات رییسه مجلس مشخص کرد که بر این اساس محمدرضا عارف به عنوان رییس، مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب رییس، محمدعلی وکیلی، عبدالکریم حسین‌زاده، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، حمیده زرآبادی و علیرضا رحیمی و زهرا ساعی به عنوان دبیران، پروانه سلحشوری، سیدفرید موسوی و حسن لطفی به عنوان ناظر و کارپرداز تعیین شدند.

با مشخص شدن روند فراکسیون امید، دو فراکسیون مستقلین و ولایی نیز بعدازظهر جلسه گذاشتند و هر کدام از آنها لیست جداگانه‌ای دادند.

قبل از تعیین لیست مستقل فراکسیون مستقلین، آنها به شدت ابراز تمایل می‌کردند که با دو فراکسیون دیگر ائتلاف کنند با این توضیح که علی لاریجانی خط قرمز آنها برای ریاست مجلس است اما آنها می‌توانند در مورد پزشکیان و مطهری برای نایب رییسی و سایر دبیران و کارپردازان ائتلاف کنند مشروط به اینکه دو فراکسیون دیگر لیست مستقلی ندهند.

در نهایت با ارائه لیست مستقل فراکسیون امید، فراکسیون مستقلین نیز لیست جداگانه‌ای داد به این ترتیب که علی لاریجانی به عنوان رییس، عزت‌الله یوسفیان ملا و هادی قوامی به عنوان نواب رییس، غلامرضا کاتب، سکینه الماسی، محمدجواد جمالی، محمدمهدی افتخاری، مهدی فرشادان و علوی به عنوان دبیر و بهروز نعمتی، محمد آشوری و رسول خضری به عنوان کارپرداز از سوی فراکسیون مستقلین ولایی پیشنهاد شدند.

فراکسیون نمایندگان ولایی نیز که از ابتدا اعلام کرده بود که لیست مستقل ارائه می‌کند و در عین حال ائتلاف به معنای وجود نام‌های مشترک با سایر فراکسیون‌ها را نیز رد نکرده بود، در جلسه بعدازظهر امروز لیست جداگانه‌ای را ارائه کرد با این توضیح که هیچ کدام از افراد پیشنهادی این فراکسیون با دو فراکسیون دیگر مشترک نیستند.

فراکسیون نمایندگان ولایی حمیدرضا حاجی بابایی را به عنوان رییس، عبدالرضا مصری و محمد دهقان را به عنوان نایب رییس، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، احمد امیرآبادی فراهانی، اکبر رنجبرزاده، محمدحسین فرهنگی، ناصر موسوی لارگانی و علی ادیانی را به عنوان دبیر و اسدالله عباسی، حسین مقصودی و محمود بهمنی را به عنوان گزینه‌های پیشنهادی برای کارپردازی تعیین کردند.

با وجود ارائه لیست‌های جداگانه از سوی هر کدام از فراکسیون‌های سیاسی مجلس و با توجه به شنیده‌ها از راهروی مجلس و تجربه انتخابات دومین سال مجلس دهم، دور از انتظار نیست که برخی افراد خارج از تصمیمات فراکسیون‌ها و به صورت فردی برای انتخابات در صحن علنی فردا کاندیدا شوند و حتی رای هم آورند.

به نظر می‌رسد که انتخابات این دوره مجلس با دو سال اول مجلس دهم متفاوت است به گونه‌ای برخی از نمایندگان حتی پیش‌بینی دو مرحله‌ای شدن انتخاب رییس مجلس را کرده و برخی دیگر این پیش‌بینی را مطرح می‌کردند که لاریجانی با رای پایینی مجددا رییس مجلس می‌شود.

انتخابات سومین سال مجلس دهم محکی دوباره برای فراکسیون‌های سیاسی مجلس است بدین معنا که آیا آنها به ائتلاف پایبند خواهند بود یا مجددا همچون سال گذشته روند دیگری را خارج از تصمیم‌گیری‌های سیاسی‌شان در صحن مجلس می‌گیرند؛ هر چند که هنوز هم نمی‌توان به لیست‌های ارائه شده اعتماد کرد چون احتمال ائتلاف حداقل در بین گزینه‌های پیشنهادی برای دبیر و کارپردازی تا قبل از آغاز جلسه علنی وجود دارد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب