سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت به عنوان رویدادی ارزشی در سینمای کشورمان در نخستین نشست خبری خود از خانواده شهدا تجلیل کرد.
به گزارش خبر نگار خبرایران، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور محمد خزائی دبیر جشنواره، محمدرضا شرفالدین، رئیس انجمن سینمای دفاع مقدس و یزدان عشیری، روابط عمومی جشنواره شب گذشته، 7 اردیبهشتماه، در لانه جاسوسی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه از خانواده شهیدان مهدی رجب بیگی، سردار شهید محسن وزوائی، سردار حاج عباس ورامینی و محمد منتظرقائم تجلیل شد، سپس حامد زمانی قطعهای به نام «طبس» با محوریت حمله نظامی آمریکا به کشورمان اجرا کرد.
حامد زمانی خواننده این سرود در سخنانی کوتاه گفت: امسال حضرت آقا با تأکید بر شعار فرهنگ حجت را برای تمامی هنرمندان تمام کردند، چون این قشر با عملکرد خود میتوانند قدمهای تأثیرگذاری در جهت اشاعه فرهنگ انقلاب بردارند. در این میان باید از دبیر جشنواره مقاومت تشکر کنم که به جای برپایی فرشهای قرمز، خط قرمز خون شهدا را پیش گرفتند و با تقدیر از خانواده شهدا اقدامی انقلابی در عرصه هنر هفتم انجام دادند.
تأثیرات مثبت جشنواره مقاومت
پس از برنامههای ابتدایی این جلسه محمد خزائی، دبیر جشنواره، با بیان اینکه برگزاری این نشست در لانه جاسوسی و همزمانی آن با واقعه طبس را باید مثبت ارزیابی کرد، گفت: سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت از مهرماه کار خود را آغاز میکند؛ جشنوارهای که طی برگزاری سیزده دوره توانسته حرکتی تأثیرگذار باشد و ما بعینه شاهد بازخوردهای مثبت آن باشیم؛ بهترین گواه برای این امر نیز راهاندازی انجمن سینمای دفاع مقدس، شهرک سینمای دفاع مقدس و... است.
وی افزود: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت را در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی به منظور تبیین فرهنگ مقاومت و پاسداشت حماسههای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و نگاه به حضور سازنده ایثارگران در مقابل دشمنان، تحریم اقتصادی، دستآوردهای علمی و افتخارات جهانی، تروریسم و صهیونیسم بینالملل در بخشهای سینمای ایران و سینمای بینالملل و با حضور فیلمسازان داخلی و خارجی برگزار میکند.
دبیر جشنواره ادامه داد: از دوره یازدهم عنوان جشنواره از دفاع مقدس به مقاومت تغییر نام داد تا وجه بینالمللی به آن افزوده شود، زیرا همانگونه که میدانیم معنای مقاومت حیطه گسترهای دارد؛ پس میتواند به واسطه این رویداد بسیاری از پیامهای ارزشی را به جهانیان ارائه کرد. نکته دیگر اینکه امسال رهبر معظم انقلاب با نامگذاری فرهنگ بار دیگر نشان دادند که تا چه حد در حوزه فرهنگ دغدغه دارند. دلیل این دلنگرانیها نیز این است که ما در این حوزه به درستی عمل نکردهایم؛ به ویژه این که در این سالها سبک زندگی اسلامی – ایرانی به شدت مورد هجمه قرار گرفته است.
هجمه به سبک زندگی ایرانی - اسلامی
این تهیهکننده سینما در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: این هجمه فرهنگی که نسبت به سبک زندگی ما انجام شده در شرایطی است که در دهه 60 وضعیت اینگونه نبود، پس بیاییم ارزیابی کنیم که چه اتفاقی روی داده که این مسائل در فرهنگ روی داده است و چرا ما به این وضعیت گرفتار آمدهایم. سخن دیگر من این است که مدیران فرهنگی ما در خواب خرگوشی به سر میبرند و این امر نیز به هیچ وجه به این دولت مختص نمیشود، زیرا جریانات فرهنگی معمولا پروسههای ده ساله هستند.
خزائی با بیان این که جبهه فرهنگ نیازمند سربازان فرهنگی است، گفت: این نکته را باید به روشنی اعلام کنیم که شاید ما در بخشهای مختلف تساهل و تسامح داشته باشیم، اما درباره مسائل فرهنگی به هیچوجه تساهل و تسامح روی نخواهد داد چون معتقدم عقبنشینی در حوزه فرهنگ سبب میشود فیلمهایی همچون «آرگو» و «300» تولید شود.
در ادامه این مراسم شرفالدین هم در سخنانی تصریح کرد: تمام بودجههای ابزارهای رسانهای در غرب را صهیونیستها تامین میکنند. برای همین غریب نیست که از هالیوود و شبکههای ماهوارهای به عنوان ابزاری تاثیر گذار بهره برده شود. با این توضیح در جشنواره مقاومت سعی میشود با راهاندازی بخشی با عنوان بررسی عملکر هالیوود به شکلی بینالمللی راه مقابله با این رسانه اندیشیده و تبیین شود.
وی درباره اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: نسل قدیم اروپا و آمریکا مخاطب شبکههای سی ان ان و بی بی سی هستند، اما نسل جوان دیگر به چنین شبکههای باور ندارند، بنابراین با برگزاری این قبیل جشنواره و حمایت گسترده از آنها میتوان به افشاگری نقش صهیونیست در رسانههای جهان کمک کرد. این اتفاق در بخش هالیوودیسم جشنواره فجر که چند دوره پیش انجام میشد به نوعی رخ داد.
در ادامه این مراسم عشیری، مدیر وابط عمومی جشنواره، درباره بخشهای مختلف جشنواره بیان کرد: در بخش سینمای ایران ما بخشهایی چون سینمایی، ویدیویی، داستانی، مستند و جایزه ویژه داریم که هر کدام آثار مرتبط به خود را قضاوت خواهند کرد. در ضمن در بخش بینالملل جشنواره به منظور تبیین و گسترش «فرهنگ و مقاومت» در سه بخش مسابقه بینالملل، جایزه عماد مغنیه و چشمانداز سینمای در جهان با حضور آثاری که به مقاومت مسلمانان و مظلومان جهان پرداخته اند، برگزار میشود. کلیه فیلمهای سینمایی و مستند که از ژانویه سال 2012 در ایران و سایر کشورها تولید شدهاند، میتوانند در این بخش شرکت کنند.
در پایان این مراسم خزائی به عنوان حسن ختام برنامه اظهار امیدواری کرد تا در سالهای آینده شاهد برگزاری این جشنواره به صورت سالانه باشیم، چون این رویداد ارزشی توان هر سال برگزاری را دارد، در ضمن جشنواره این دوره در تهران برگزار خواهد شد.