امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 30280 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۸:۸:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

چرا پیروزی ایران برابر مراکش «شانسی» نبود؟

خبرایران: 7 سال قبل زمانی که کی روش به تیم ملی ایران آمد معدل دوندگی تیم ملی ایران 8 کیلومتر بود. حالا تیم ملی ایران در بازی مقابل مراکش تیم طبق آمار فیفا نزدیک به 9.5 کیلومتر دویده است.
چرا پیروزی ایران برابر مراکش «شانسی» نبود؟

تیم ملی ایران با گل به خودی دقیقه 94 بوهادوز به دومین پیروزی تاریخی اش در جام جهانی رسید اما برخی از شانس صحبت می کنند و به این بهانه می توان به این پرسش پرداخت که آیا واقعا ایران شانسی به این پیروزی رسید؟!

تیم ملی در برابر مراکش تیم برتر میدان نبود. نه تنها تیم برتر میدان نبود که در دقیقه 10 برای اولین بار به زمین حریف رسید و در دقیقه 20 اولین حمله را به دروازه حریف داشت، درحالی که قبل از این دقایق دروازه اش آماج حملات مراکش بود.

در طول 90 دقیقه هم هرچند تیم ملی بهترین موقعیت بازی را داشت اما این مراکش بود که بیشترین زمان تصاحب توپ و شوت های به سمت دروازه را داشت. نمایش قدرتمندانه مراکش اینقدر به چشم آمده که در طول روزهای گذشته بارها در محافل غیرکارشناسی و کارشناسی برای این تیم دلسوزی شده وپیروزی ایران لقبی شانسی گرفته.

پیروزی ایران برابر مراکش «شانسی» نبود!

اتفاقی که البته جدید هم نیست و تیم کی روش پیش از این هم چندین بار به خوش شانسی متهم شده است.

مهمترین اش دیدار ایران - کره جنوبی در مقدماتی جام جهانی 2014 در سئول بود. کره جنوبی 90 دقیقه حمله کرد اما ایران یک حمله و یک گل و صعود به عنوان تیم اول به جام جهانی اما به غیر از این بازی در مقابل قطر در همین مقدماتی 2018 و ازبکستان مقدماتی 2014 هم همین سناریو پیاده شد که توپ و زمین در اختیار حریف بود اما ایران گل زد و پیروز شد.

تیم کی روش شاید زیاد به این نتایج عادت داشته باشد اما تاریخ فوتبال ایران زیاد از این نتایج ندارد و اگر در این 7 سال 7 یا 8 بازی با این شکل به خاطر داشته باشیم. در تاریخ 20 سال قبلش فقط می شود بازی مقابل استرالیا را مثال زد.

اما چطور؟ چطور تیم ملی ایران می تواند در دیدارهای مهم و حیاتی در حالی که تیم برتر زمین نیست برنده باشد؟ آیا این از خوش شانسی است؟ آیا این شانس را سرمربی تیم ملی با خود به ایران آورده؟

شانس از کی روش است ؟

شاید قبل از اینکه در مورد شانس کی روش بگوییم بهتر است از عوامل موثر بر رقم خوردن نتیجه در هر بازی صحبت کنیم. شاید بشود با معیارهای مختلف، فاکتورهای زیادی را برای نتیجه گیری در یک بازی در نظر گرفت اما حتما انگیزه، تلاش و لیاقت 3 فاکتور مهم برای کسب نتیجه هستند.

در تعریف، می شود انگیزه را آمادگی روحی بازیکنان برای کسب پیروزی، تلاش را میزان فعالیت برای رسیدن به نتیجه و لیاقت را استفاده از فرصت های به دست آمده، دانست .

یعنی تیمی که در این سه فاکتور بهتر باشد احتمال بیشتری برای کسب پیروزی در هر بازی دارد. خب حالا چطور باید این تعریف را به شانس نزدیک کرد؟ چطور گل به خودی مراکش را می شود لیاقت تیم ملی ایران دانست؟ چطور شانس به سمت تیم کی روش می رود؟ جواب این سوال را رفتار کی روش می دهد که چطور انگیزه، تلاش و لیاقت بازیکنانش را بالا می برد؟

بجنگ، بجنگ و بجنگ

7 سال قبل زمانی که کی روش به تیم ملی ایران آمد معدل دوندگی تیم ملی ایران 8 کیلومتر بود. حالا تیم ملی ایران در بازی مقابل مراکش تیم طبق آمار فیفا نزدیک به 9.5 کیلومتر دویده است. هم اندازه و شانه به شانه تیم ملی مراکش. همان طور که می دانید برتری ویژه تیم های آفریقایی در جام جهانی همین دوندگی شان است و تیم ملی ایران در یک پروسه طولانی به جایی رسیده که به اندازه یک تیم آفریقایی می دود.

نکته جالب اینجاست که دقیقه 70 بازی سه بازیکن دونده زمین اعلام شد و هر سه از ایران بودند.

این همان تلاش لازم برای کسب نتیجه در جریان بازی است. البته کی روش به غیر از مسائل فنی بازی که توسط خودش کنترل می شود و نشان داده که یکی از بهترین ها برای ایران است کلا به مسائل فیزیکی اهمیت می دهد.

تیم او از نظر سنی هفتمین تیم جام جهانی است و او سعی کرده بلندقدترین بازیکنان را همراهش ببرد. بلندترین، آماده ترین و جوان ترین بازیکنان ایرانی برای این بازی انتخاب شده اند که بتوانند بیشترین تلاش ممکن را انجام بدهند و تاکتیک های فنی کی روش را پیاده کنند.

این همان رازی است که سبب می شود بازیکنان ایران تا دقیقه 93 انرژی لازم برای بازی کردن را داشته باشند و امیری که 10.5 کیلومتر دویده و خسته ترین بازیکن زمین است می تواند با دقتی بالا سامان قدوس را پشت دفاع حریف صاحب توپ کند و دفاع حریف را مجبور به خطا کند. طعنه انگیز است که دونده ترین بازیکن زمین کلیدی ترین پاس بازی را هم می دهد. این همان جادوی کی روش است که بازیکنانش را مجبور کرده تلاش بیشتری از حریف داشته باشند.

روح پیروز من

هرچند انتخاب حسین اوجاقی به عنوان دستیار کی روش سبب انتقادهای زیادی شد اما سرمربی تیم ملی خوب می دانست که چه می خواهد. ووشو هرچند ورزشی رزمی است اما به آمادگی ذهنی و تمرکز بسیار اهمیت می دهد و سرمربی تیم ملی ووشو قرار بود بازیکنانی متمرکز و از نظر روحی آماده نبرد تحویل تیم ملی دهد.

کی روش هرچند در آنالیز رقبا حرف ندارد و یک سال و نیم است تیمش را جوری به زمین فرستاده که نشود آنالیز کرد اما همچنان به برتری روحی و تمرکزی بازیکنانش در طول 90 دقیقه نیاز دارد. در دقیقه 89 خطایی در زمین اتفاق افتاد که بازیکنان ایران با بازیکنان مراکش درگیر شدند و همان طور کادر فنی دو تیم.

قاب ویژه بعد از این درگیری ها، نمایی تمام قد از کی روش بود که دوربین به تصویر کشید. کی روش فریاد می زد و دست هایش را به هم می کوبید او بعد از جنجال بازیکنانش را متمرکز می کرد. همانی که لازم بود در تمام دقایق بازی باشند و برایش آماده شده بودند.

فقط چند دقیقه بعد مدافع مراکشی یک خطای کاملا اشتباه روی قدوس انجام داد و ثانیه هایی بعد دیگر مدافع شان به اشتباه توپ را وارد دروازه خودشان کرد. هم خطا و هم گل به خودی یک چیز را نشان می داد؛ بازیکنان تیم مراکش تحت تاثیر جنگ روانی یا چیزی دیگر؛ تمرکزشان را از دست دادند. تیمی که 90 دقیقه متمرکز صاحب توپ و میدان بود یک دقیقه تمرکزش را از دست داد و گل خورد.

ایران شانس را خرید

مردمان ایران خودشان را احساساتی معرفی می کنند و البته بسیاری از موفقیت هایی که در موقعیت های حساس به دست آورده اند با دخالت موثر احساسات بوده اما هر وقت صحبت از منطق شده ایران به خاطر نداشتن امکانات شرایط کسب موفقیت را نداشته.

کارلوس کی روش با این تیم ملی حالا یک چیز را کاملا عوض کرده است. او از بازیکنانش، مردانی ساخته که انگیزه، تلاش و تمرکزشان تحت تاثیر احساسات قرار نمی گیرد و به همین شکل می توانند بهترین بهره وری را داشته باشند.

تیم کی روش نه تنها بازی مقابل را با شانس نبرد که کاملا مستحق پیروزی بود. تیم او یک برنامه داشت که دفاع ضدحمله بود و بسیار خوب اجرایش کرد. تیم‌ ملی 90 دقیقه بدون اینکه اشتباه کند منتظر اشتباه تیم حریف نشست. 90 دقیقه بدون اشتباه بودن اسمش شانس نیست؛ لیاقت است. ایران تلاش بیشتری کرد انگیزه زیادی داشت و البته مهمتر از همه اینکه لایق تر از مراکش برای کسب پیروزی بود.

عصرایران ؛ مهدی شادمانی

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب