خبرایران: رئیس همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام گفت: همایش مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام با کارکرد پیشگیری و همچنین مقابله با این آسیبها، به عنوان یکی از اقدامات آغازین شکل گرفت.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری«همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی ازدیدگاه اسلام» امروزسه شنبه ۱۹ تیرماه 1397 با حضور«دکترکامیارثقفی» رئیس دانشگاه شاهد و رئیس همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی ازدیدگاه اسلام،«حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی» دبیرعلمی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام،«دکترمحسن فرمهینی فراهانی» دبیراجرایی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام و اصحاب رسانه در پژوهشکده آسیبهای اجتماعی دانشگاه شاهد برگزارو دراین نشست خبری «دکترکامیارثقفی» رئیس دانشگاه شاهد و رئیس همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام اظهارداشت: در طی سالهای پس از انقلاب اسلامی همچنان که حوزههای نظریهپردازی در حوزه و دانشگاه در تبیین و ارائه عملیاتی جامعه الگو مبتنی بر آموزههای اسلام بسیار کم بودهاند در مواجهه با انحرافات و آسیبهای اجتماعی هم ورود قابل مشاهدهای نداشتهاند.
دکترثقفی تصریح کرد: با مرور وضعیت اجتماعی در کشورهای مدعی تمدن غرب، ملاحظه میشود علاوه بر گسترش و تعمیق آسیبهای اجتماعی، برخی انحرافات در این جوامع شکل هنجاری به خود گرفته و از جمله دلایل ناکارآمدی و نشانههای سقوط تمدن غربی به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: جهان امروز شاهد تلاش غرب برای هنجارسازی بخشی از انحرافات در سایر کشورهاست و از سوی دیگر غرب برای مقابله با آنچه آنها نیز آسیب اجتماعی تلقی میکند، نسخهها و روشهایی که در خود آن جوامع نتوانستهاند توفیقی کسب کنند را تحت عنوان نظریه و روشهای علمی به خورد سایر کشورهایی میدهند که با تسامح بسیار و نگاه خوشبینانه، به دلیل تفاوتهای فرهنگی و تاریخی عدم پاسخدهی آنها قابل پیشبینی بود.
رئیس دانشگاه شاهد ابرازداشت: متأسفانه باید پذیرفت همه ما در تداوم انقلاب اسلامی که نقطه عطفی در نهضت انتظار و با آرمان تحقق تمدن نوین اسلامی ظهور پیدا کرد، عرصه نظر و عمل را در مواجهه با آسیبهای اجتماعی که یقیناً از موانع تمدنسازی هستند خالی گذاشتیم.
وی عنوان داشت: روشن است که عقلانیت، تکیه به نظریات و تکرار روشهایی که قبلاً اثربخش نبوده و ناکارآمدی آنها در عمل به اثبات رسیده است را مردود میشمارد. پس راهحل کجاست؟ خداوند متعال نقش انبیاء الهی و اولیاء و اوصیاء را نشان دادن طریق هدایت و جلوگیری از انحراف بشر قرار داد.
رئیس همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام تاکید کرد: ما باور قطعی داریم که اسلام عزیز راهحل مشکلات بشر را برای همه زمانها در خود دارد. کافی است باورمند و عالمانه و محققانه در مسیر کشف راهحلها قرار گیریم.
وی ادامه داد: با چنین رویکردی، دانشگاه شاهد بر اساس مطالبه رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر استخراج راهحلها برگرفته از اسلام، سلسله اقداماتی را با پیگیری و حمایت وزارت کشور آغاز کرد. همایش مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام با کارکرد پیشگیری و همچنین مقابله با این آسیبها، به عنوان یکی از اقدامات آغازین شکل گرفت.
رئیس دانشگاه شاهد یادآورشد: این همایش با حمایت و پشتیبانی وزارت کشور و مشارکت صمیمانه برخی مراکز آموزشی و تحقیقاتی حوزوی و دانشگاهی آماده برگزاری است و این دانشگاه از همین فرصت استفاده کرده و از همه دانشمندان و محققان علوم اسلامی دعوت به همکاری برای انجام پژوهش در این زمینه میکند و حتی حمایت مالی از این محققان صورت میگیرد.
وی درپایان سخنان خود گفت: امیدواریم همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) فرمودهاند نیروهای انقلابی در این عرصه با حضور جهادی خود اعم از فکری، تبیینی، تبلیغی و مالی مسیر را برای حضور آحاد مردم در این جهاد مقدس باز کنند که طبق وعده الهی، حضور مردم عنایت پروردگار را به دنبال خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی: اکنون از هر 5/3 تا ۴ ازدواج یکی به طلاق میانجامد
حجتالاسلام والمسلمین «احمدحسین شریفی» دبیرعلمی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام نیز دراداه این نشست خبری از نهایی شدن ۶۰ مقاله در این همایش در حوزههای اعتیاد، بیکاری، طلاق، حاشیهنشینی، مفاسد اجتماعی و فضای مجازی خبر داد و اظهارداشت: توصیههای این مقالات در قالب یک کتاب استخراج خواهد شد .
وی ابرازداشت: امیدوار همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام غیر از ثمرات علمی آن در مقام عمل هم به کار آید و مورد استقبال مسئولین قرار گیرد و آسیبهای اجتماعی تنها به کشور ما یا عصر خاصی اختصاص ندارد و این انحرافات در تمام طول تاریخ بشر وجود داشته به حدی که گاهی علما را به ناامیدی کشانده است.
دبیرعلمی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام افزود: در این زمینه چنانچه مقیاس و معیار جهانی در نظر گرفته شود، وضعیت ما وضعیت خوبی است. این در حالی است که همین وضعیت چنانچه با معیارهای اسلامی سنجیده شود، وضعیت نگران کننده و بحرانی است که متخصصان نیز باید با همین دیدگاه به آن بنگرند.
وی عنوان داشت: مساله بیکاری در جامعه ما نسبت به آمریکا وضع بهتری دارد، چرا که در آن کشور ۴۹ میلیون نفر در فقر مطلق به سر میبرند. در زمینه طلاق نیز از نرم جهانی وضعیت بهتری داریم. در کشور ما کمتر از یک چهارم ازدواجها به طلاق کشیده میشود، در حالی که در فرانسه، انگلیس و آمریکا این آمار بیش از یک دوم است.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی ادامه داد: در بخش طلاق تاکنون نزدیک به ۵ هزار کتاب، مقاله، نشست و همایش تدوین و برگزار شده است، این در حالی است که در سالهای قبل سال از هر ۱۱ ازدواج یکی به طلاق میکشید، اما اکنون از هر 5/3 تا ۴ ازدواج یکی به طلاق میانجامد.
وی مقالات، کتابها و همایشها در این زمینه را بیثمر توصیف کرد و اضافه کرد: علت آن است که نسخههای پیچیده شده برای ما همان نسخههای ناکارآمد غربی است و یک مشکل نسخهپیچیهای غربی متمرکز بودن آنها بر توصیف و تبیین آسیبها است و این نحوه مواجهه کمتر بر مقابله و پیشگیری متمرکز بوده و تنها به علتیابی آسیبها میپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی اضافه کرد: دو قید اصلی پیشگیری و مقابله در محورهای این همایش ذکر شده و متخصصین ما باید این مساله را ذیل علوم انسانی اسلامی بررسی کنند، این در حالی است که دانشگاهیان این حوزه را نپذیرفته و معتقدند علم همان است که تولید میشود و نهایتا باید ترجمه و بومیسازی شود.
وی تاکیدکرد: مطالعات علوم انسانی اسلامی ادعای دیگری دارد، مقوله پیشگیری و مقابله را دشوار دانست و اضافه کرد: در مجموع ۲۳۳ مقاله به دبیرخانه علمی این همایش رسیده و نزدیک به ۴۵ محقق را نیز جدای از فراخوان عمومی دعوت به مشارکت کردهایم که از میان آنها ۳۴ نفر این دعوت را اجابت کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی درپایان سخنان خود از نهایی شدن ۵۶ مقاله در همایش فوق خبر داد و گفت: این مقالات در موضوعات اعلام شده توزیع متوازنی داشته و برخی نیز به مبانی اسلامی و روششناسی اسلامی مطالعات آسیبهای اجتماعی پرداختهاند.
دکترفراهانی: مجوز این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسیده است
دکتر محسن فرمهینی فراهانی، دبیر اجرایی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام نیزدرادامه این نشست از اطلاع رسانی مناسب این همایش خبر داد و اظهارداشت: برای ۳۵۰۰ نفر از اندیشمندان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی به منظور مشارکت در همایش، فراخوان فرستاده و به دانشکدهها و مراکز علمی شهرستانها نیز پوستر همایش را ارسال کردیم.
دکتر فرمهینی فراهانی عنوان داشت: مجوز این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسیده و رایزنیها با حامیان انجام شده و قرار است که دانشگاه شاهد به عنوان محور قرار گرفته و با کمک معاونت اجتماعی وزارت کشور و سایر حامیان در این زمینه همگرایی ایجاد کند.
وی درپایان سخنان خود گفت: افتتاحیه و اختتامیه این همایش در تاریخ ۲۶ تیر ماه با حضور مقامات کشوری و به صورت همزمان در پنج سالن مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار خواهد شد.
بنابراین گزارش،همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام در تاریخ ۲۶ تیر ماه با حضور مقامات کشوری و به صورت همزمان در 5 سالن مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزارمی شود.