خبرایران: سی و یکمین نشست تخصصی بانک توسعه صادرات ایران با صادر کنندگان و فعالان اقتصادی استان کردستان در شهرستان سنندج برگزار شد.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، در ابتدای این نشست آقای حسین زاده رئیس شعبه سنندج این بانک گفت: استان کردستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و مرز مشترک با کشور عراق از امکانات بالقوه خوبی برای صدور کالا و خدمات برخوردار است.
وی همچنین به خدمات متعدد بانک توسعه صادرات به مشتریان خود اشاره کرد و از تخصیص 210 میلیون یورو و 657 میلیارد ریال تسهیلات به پتروشیمی کردستان از طریق تشکیل سندیکای بانکی با عاملیت بانک توسعه صادرات ایران و مشارکت بانک تجارت، بانک ملت و بانک صادرات ایران خبر داد.
محل این پروژه در حومه شهر سنندج قراردارد و در ابتدای سال 1396 به بهره برداری رسیده است.
همچنین آقای مسعود عبدیان رئیس اداره کل بازاریابی بانک توسعه صادرات نیز در این نشست گفت: بانک بسته ای را برای حمایت از فعالان اقتصادی در مناطق کم برخوردار تعریف کرده است.
وی اضافه کرد: بانک توسعه صادرات با نرخ سود سالانه 16 تا 18 درصد از محل منابع خود تسهیلات پرداخت می کند. عبدیان با اشاره به اینکه تسهیلات برای تجهیز کارگاه با نرخ 16 درصد پرداخت می شود، افزود: برای صادر کنندگان نمونه نیم درصد تخفیف نرخ سود در نظر گرفته شده است.
وی همچنین بر لزوم تلاش برای تسهیل حضور صادر کنندگان در اقلیم کردستان عراق از طریق ایجاد تسهیلات گمرکی، امکان سنجی ایجاد منطقه آزاد تجاری میان دو استان همجوار و رایزنی های سیاسی برای کاهش تعرفه و موانع تجاری میان دو کشور تاکید کرد.
معاون اداره ارزی اداره کل خزانه داری بانک توسعه صادرات هم در این نشست گفت: تلاش می کنیم تاثیر تحریم های بانکی که از 13 آبان ماه امسال اعمال می شود را کاهش دهیم تا فعالیت ها و خدمات مختلف ارزی این بانک متوقف نشود.
خانم نرگس نجف زاده با بیان اینکه اکنون نیز نقل و انتقالات ارزی با محدودیت هایی مواجه است، اضافه کرد: نرخ کارمزد انتقال از کونلن بانک چین به بانک های کشور امارات 6 درصد و از بانک های اروپایی به امارات سه درصد است که پیش بینی می شود این نرخ با اعمال تحریم ها افزایش یابد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست گفت: تامین مالی صادرات و گرفتن ضمانت نامه ها دغدغه اصلی صادرکنندگان است که هم اکنون به سختی می توانند منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند.
دکتر حامد رنجبری افزود: اطمینان می دهم با توجه به شرایط جغرافیایی و ارتباطات فرهنگی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق اگر منابع مالی بیشتری در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد، می توان صادرات استان را افزایش داد. وی همچنین خواستار مساعدت و همکاری بیشتر بانک جهت رفع مشکلات صادر کنندگان استان شد.
آقای حسن زاده مدیرکل امور اقتصادی استانداری کردستان در این نشست اظهار داشت: بانک ها برای ارائه خدمات به فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و صادر کنندگان شرایط سختگیرانه ای دارند و این مانع بزرگی بر سر راه فعالیت آنها است.
وی همچنین خواستار کاهش تشریفات گمرکی برای تسهیل در امر صادرات کالا شد و افزود: با وجود مرز مشترک کردستان با کشور عراق، تجار نتوانسته اند از این فرصت به خوبی استفاده کنند و حضور ضعیفی در بازار این کشور دارند.
وی تاکید کرد: البته تجار ما نیز با بسیاری از قوانین اقتصادی و صادراتی آشنایی ندارند و باید آموزش هایی برای آنها در نظر گرفته شود تا در این بخش با آگاهی بیشتری فعالیت کنند.
در پایان این نشست نمایندگان بانک به سئوالات مطرح شده از طرف صادر کنندگان پاسخ گفتند.
شرکت کنندگان نیز درخواست های خود را در زمینه حمایت از صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی به عراق، تغییر نگرش سازمان های دولتی نظیر سازمان امور مالیاتی به تولیدکنندگان صادرکننده استان و اعطای امتیازهای تشویقی برای تولیدکنندگانی که اشتغال پایدار ایجاد می کنند، مطرح ک