امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 3240 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲:۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

در سال 92 صورت گرفت؛

صادرات بالغ بر 61 ميليون تن كالا از مرزهاي زميني و آبي كشور به ساير كشورها

طي 12 ماهه سال 92، در مجموع 38 ميليون و 778 هزا تن كالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني و آبي وارد و 61 ميليون و 313 هزار تن كالا از مرزهاي كشور صادر شده است، كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ميزان واردات 19 درصد كاهش و صادرات كالا 17 درصد افزايش داشته است.
صادرات بالغ بر 61 ميليون تن كالا از مرزهاي زميني و آبي كشور به ساير كشورها

به گزارش خبرایران از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، فرامرز مداح مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اين سازمان با اعلام اين خبر افزود: در پي اقدامات مؤثر وزارت راه‌وشهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه بهبود زيرساخت‌هاي حمل‌و‌نقل‌ و تسهيل در امر صادرات و ترانزيت كالا از مرزهاي جاده‌اي كشور با همكاري و توانمندي بخش‌هاي خصوصي و حمايت‌هاي لازم از سوي دولت روند صادرات در سطح خوبي رو به رشد بوده است.

از مجموع كالاهاي صادر شده در سال گذشته، 16 درصد كالاي نفتي و 84 درصد كالاي غيرنفتي بوده و از مجموع كالاهاي وارد شده 4 درصد كالاهاي نفتي و 96 درصد كالاي غيرنفتي بودند.

فرامرز مداح با اشاره به اين كه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده 8 درصد، راه‌آهن 2 درصد و سهم دريا 90 درصد مي‌باشد، اظهار داشت: از مجموع كالاهاي صادر شده، ميزان 6 ميليون و 613 هزار تن كالا از طريق مرزهاي جاده‌اي از كشور خارج و ميزان يك ميليون و 379 هزار تن كالا از طريق مرزهاي جاده‌اي به كشور وارد شده است.

وي در زمينه عملكرد مرزهاي جاده‌اي در واردات كالا به كشور اظهار داشت: از ميان مرزهاي جاده‌اي كشور، مرز بازرگان با سهم 59 درصدي فعال‌ترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي آستارا و ميرجاوه به ترتيب با 15 و 14 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

وي افزود: عملكرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان مي‌دهد در سال 92، مرز بازرگان با 24 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي دوغارون با 21 درصد و آستارا با 12 درصد قرار دارند.

مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات با بيان اين كه سهم كاميون‌هاي ايراني در صادرات كالا 59 درصد و در جابه‌جايي واردات كالا 51 درصد بوده است، افزود: از مجموع كالاهاي صادر شده بيشترين ميزان به كشورهاي افغانستان و تركيه و از مجموع كالاهاي وارد شده بيشترين ميزان از كشورهاي تركيه و آذربايجان بوده است.

وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 259 هزار نفر مسافر توسط 26 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 41 درصد و سواري 54 درصد است.

همچنين تعداد 389 هزار نفر توسط 37 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 50 درصد و سواري 46 درصد بوده است.

مداح درخصوص آمار تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: در مدت مذكور، بيشترين تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 23 درصد و بيله‌سوار با 19 درصد بوده است.

وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 162 هزار نفر مسافر خارجي و 97 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 195 هزار نفر مسافر خارجي و  194 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاده‌اي كشور خارج شدند.       

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب