امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 3255 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲:۸:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

آیت‌الله آملی لاریجانی؛

چند ماه اخیر غربی ها هجمه فراوانی به قوه قضاییه کردندو برخی درداخل با آنها همصدا شدند

آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه در چند ماه اخیر هجمه‌های فراوانی به این قوه شده است، گفت:‌ ما در جریان فتنه ۸۸ خوب و مستقل عمل کردیم؛ هر چند کاستی‌هایی داشتیم.
چند ماه اخیر غربی ها هجمه فراوانی به قوه قضاییه کردندو برخی درداخل با آنها همصدا شدند

به گزارش خبر ایران، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه صبح امروز در گردهمایی روسای کل دادگستری‌های کل کشور و دادستان‌های مراکز استان‌ها با اعلام این مطلب گفت: دستگاه قضایی در جریان فتنه 88 خوب و مستقل عمل کرد. هر چند شاید در برخی موارد کاستی‌هایی هم داشته باشیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: مهم این است که مسئولین قوه قضائیه بصیرت داشته باشند و فتنه‌ها را در زمان خود دریابند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مسائل پیش آمده در بازرسی از بند 350 زندان اوین، گفت:‌ همگان دیدید که خارجی‌ها چه بساطی راه انداختند و برخی از اذناب آنها در داخل کشور با آنها همصدا شدند.

آملی لاریجانی گفت: بازرسی از زندان کاری صحیح و قانونی بود اما آنها با اتحاد رسانه‌ای خود از خارج و همصدایی با برخی از رسانه‌های داخلی به تخریب دستگاه قضایی پرداختند.

او گفت: در چند ماه اخیر حمله‌های بی‌امانی را غربی‌ها و دشمنان نظام بر علیه دستگاه قضایی روا داشتند که در مورد حقوق بشر و زندان‌‌‌ها اوج گرفت.

آملی‌لاریجانی گفت:‌برای ما مسئله این است که چگونه است که این رسانه‌ها نسبت به اقدامات دولت‌های غربی در تحریم ملت ایران و جلوگیری از دستیابی آنها به حقوق طبیعی خود ساکت نشستند اما درباره چند نفر زندانی این هجمه را به نظام ما وارد می‌کنند.

رئیس قوه قضائیه گفت:‌باید از این رسانه‌ها پرسید آیا همان میزانی که درباره وقایع زندان اوین گزارش تهیه کرده و جلسه گذاشتید برای تقبیح دولت‌‌های خودتان که ما را تحریم می‌کنند آن هم به جرم ایستادگی، دستیابی به فناوری هسته‌ای و دفاع از مقاومت فلسطین هم از خود تحرک نشان داده‌اید.

او گفت: ما از رسانه‌های بیگانه توقعی نداریم اما چرا رسانه‌های داخلی با غربی‌ها همصدا می‌شوند و در مسیر آنها قدم برمی‌‌دارند.

رئیس قوه قضائیه گفت:‌ما باید راه حق را بشناسیم و در این مسیر شلوغ‌بازی‌های آنها ما را از عدالت فارغ نمی‌کند و ما بر مسیر عدالت قدم برمی‌داریم.

آیت‌الله آملی لاریجانی گفت:‌ما قوانین و چارچوب‌هایی داریم که بر اساس آنها عمل می‌‌کنیم و باید بدانید که هر قدمی که ما به عقب برداریم فشار دشمنان بیشتر شده و از روا داشتن ظلم به ما دریغ نخواهند کرد.

به زودی گزارش کامل 5 ساله می دهیم
آملی‌لاریجانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قوه قضائیه طی سال‌های اخیر گفت: تقریبا در پایان دوره پنج ساله هستیم و ان‌شاءالله در هفته قوه قضائیه گزارش کاملی از اقدامات انجام شده و انجام نشده در طول این مدت ارائه خواهد شد.

رییس قوه قضائیه با بیان اینکه مهمترین دغدغه در دستگاه قضایی بحث نیروی انسانی است گفت: بحمدالله در این جهت کارهای بسیار اساسی صورت گرفت و جذب عده زیادی از نیروهای جدید به دستگاه قضایی حسب آنچه که در برنامه پنجم توسعه ترسیم شده بود کار بسیار مهمی بود.

او با اشاره به تلاش صورت گرفته برای ارتقای دستگاه قضایی طی سال‌های اخیر، گفت: در راستای ارتقای سطح معیشتی قضات محترم دادگستری نیز اقدامات خوبی صورت گرفت. ما باید وضعیت معیشت قضات و کارکنان دستگاه قضایی را به حدی برسانیم که خدایی نکرده به شغل‌های دیگری که خلاف شرع دستگاه‌ قضایی است روی نیاورند.

آملی‌لاریجانی با تاکید بر اهمیت استقلال دستگاه قضایی گفت: در همه جای دنیا استقلال دستگاه قضایی امر پسندیده‌ای است. البته واضح است که قوای سه گانه جزایر جداگانه‌ای نیستند و باید تعامل داشته باشند، اما تعامل با استقلال منافاتی ندارد. این یک ظلم فاحش و افترا است که عده‌ای بگویند دستگاه قضایی تابع فلان نهاد است.

قضات مراقب باشند قدرت آنها را از مسیر حق بازندارد
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت بحث خدمت‌رسانی به مردم گفت: واضح است که روسای کل دادگستری‌ها،‌ دادستان‌ها و زیرمجموعه‌های آنها مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند منتهی وقتی که ما حضور مردم و صبر آنها در برابر مشکلات را می‌بینیم باید تمام تلاش خود را برای خدمت‌رسانی بهتر به آنها انجام دهیم.

او گفت: قاضی و دستگاه قضایی به لحاظ قانونی قدرت دارند و قدرت ممکن است انسان را از مسیر حق باز دارد که برای جلوگیری از این امر به تقوا و مجاهدت نیاز است.

آملی لاریجانی از روسای کل دادگستری استان‌ها خواست به زیرمجموعه‌های خود توصیه کنند با مردم رفتار خوبی انجام شود و گفت: گزارش‌هایی می‌رسد مبنی بر اینکه در برخی حوزه‌ها رفتار خوبی صورت نمی‌گیرد. البته ما این مساله را تعمیم نمی‌دهیم اما مردم برای عدالت به دستگاه قضائی مراجعه می‌کنند.

رئیس دستگاه قضا یادآورشد: یکی از ضرورت‌های دستگاه‌ قضایی در بحث کیفرها تناسب مجازات‌ها است. البته جرم و مجازات به موجب قانون تعیین می‌شوند ولی در عین حال دست قاضی در تبدیل مجازات برخی جرائم از حبس به غیر آن باز است. در بازرسی‌هایی که قبلا انجام می‌شد گزارش می‌دادند که مثلا جوان کم سن و سالی به خاطر یک سرقت کوچک به حبس طولانی مدت محکوم شده که این آثار بدی دارد.

او با بیان اینکه مجازات باید برای بازدارندگی باشد نه انتقام گفت: اخیرا در مورد پزشکان چند مورد پدید آمد که بهتر بود اینطور نباشد. البته من گمان می‌کنم پشت این قضیه، برنامه‌ای علیه قوه قضائیه بود ولی به هر حال ما بخشنامه‌ای در رابطه با پزشکان صادر کردیم که دادگستری کل استان‌ها باید آن را اجرا کنند.

آملی لاریجانی با اشاره به بند الف ماده 37 قانون مجازات اسلامی در رابطه با تخفیف مجازات‌ها گفت: استنباط برخی قضات این است که مجازات حبس را صرفا می‌توان تقلیل داد نه اینکه تبدیل کرد اما به نظر من این شبهه درست نیست زیرا قانونگذار تبدیل مجازات حبس را نیز تقلیل محسوب کرده است. به هر حال بخشنامه‌ای که در مورد پزشکان صادر شد، الزامی است و بر مبنای آن در مورد پزشکان باید از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ابلاغ قانون آیین‌ دادرسی کیفری و لازم‌الاجرا شدن آن پس از شش ماه گفت: من فکر می‌کنم این شش ماه فرصت کمی است. این قانون تغییرات مهمی را در فرایند دادرسی، دیوان عالی کشور، بخش صلاحیت‌ها و اعمال ماده 18 ایجاد کرده است به نحوی که رسیدگی در دیوان عالی کشور در این مورد را رسیدگی ماهوی دانسته است که این امر اشکالاتی را ایجاد می‌کند.

همه صلاحیتها در رده های قضایی بیشتر شده
او ادامه داد: در قانون جدید آیین دادرسی کشوری صلاحیت‌ها از رئیس قوه قضائیه تا پایین تغییر پیدا کرده‌اند. البته صلاحیت‌ها بیشتر شده‌اند نه کمتر ولی به هر حال این آیین دادرسی تحولات عجیب و غریبی در حیطه دادرسی کیفری ایجاد می‌کند و ما هم باید خلا‌ءها را پیدا کنیم.

آملی‌لاریجانی گفت: همه روسای دادگستری باید برای آموزش و فراگیری قانون جدید آیین دادرسی کیفری همت کنند. معاونت آموزش قوه قضائیه نیز اقداماتی در این زمینه خواهد داشت منتهی این کار ظرافت خاصی دارد.

رییس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت نظارت در درون دستگاه قضایی گفت: همانگونه که قبلا هم اعلام کردم نظارت در درون قوه قضائیه برای تطهیر کل دستگاه قضائی لازم است؛ لذا نظارت‌ها را باید تقویت کنید. ما نظارت از راه دور هم داریم اما شما نیز باید بدون اطلاع قبلی سرکشی کنید و ببینید آیا آقایان در سر وقت بر سر کارشان می‌آیند یا نه و اینکه رفتار آنها چگونه است.

او گفت: در دستگاه قضایی بیش از 9 هزار قاضی و 35 هزار کارمند مشغول فعالیت هستند، اما اگر خدایی نکرده چند نفر سودجو باعث بدنامی کل دستگاه قضایی شوند امری شایسته نیست.

آملی لاریجانی گفت: نظارت روسای کل دادگستری‌ها بازدارندگی را به همراه دارد. روسای کل باید ببینند آیا در وقت اداری افراد زیارت عاشورا می‌خوانند؟ وقت اداری مخصوص کار است. زیارت عاشورا را در خانه هم می‌شود خواند. در وقت اداری باید به کار مردم رسیدگی شود.

رییس قوه قضائیه ادامه داد: به طور مثال شکایت شده است که فردی از شهرستان برای رسیدگی به دادگاه تجدیدنظر در مرکز استان می‌آید و در حالی که ساعت 9 وقت رسیدگی است، قاضی ساعت 10:30 در دادگاه حاضر می‌شود. این موارد قابل قبول نیست. باید روشن شود به چه دلیل این موارد پیش آمدند.

او در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ممنوع‌الخروجی‌ها اشاره کرد و گفت: بخش ممنوع‌الخروجی‌ها متاسفانه یک مشکل در دستگاه قضایی بود. مثلا فردی ممنوع‌الخروج می‌شد اما در مورد او تعیین تکلیف صورت نمی‌گرفت تا اینکه در فرودگاه جلوی خروج فرد از کشور گرفته می‌شد اما با زحمتی که دوستان کشیدند تا حدی این مساله برطرف شده است. در مورد ممنوع‌المعامله‌ها نیز باید رسیدگی شود و آنها‌یی که مشکلاتشان برطرف شده، رفع ممنوعیتشان اعلام شود تا بتوانند امور خود را انجام دهند.

 

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب