رئیسجمهور در مجمع اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) با ندای حق بر بتها پیروز شد، گفت: باید برای نبرد فرهنگی عظیم با کشورهای مدرن آماده شویم تا بتوانیم با حراست از نسل جوان، بعثت پیامبر(ص) را در دل جوانان جاوادنه سازیم.
به گزارش خبر ایران ، هفتمین مجمع اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی صبح امروز یکشنبه با شعار «رسانههای بیداری، صدای مقاومت و رویارویی با فتنه مذهبی» با حضور حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور و شرکت 220 عضو از 36 کشور جهان آغاز به کار کرد.
رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه این مجمع طی سخنانی گفت: در مقطعی از زمان قرار داریم که بیتردید میتوان آن را عصر ارتباطات نامید. قدرت ارتباطات در دنیای امروز بخش مهمی از قدرت ملی است. هر کشوری که بتواند ندا و صدای مردم خود را بهتر به جهانیان برساند و رابطه بهتری در میان اقشار و گروههای جامعه خود ایجاد کند، در منطقه بتواند ندای اکثریت باشد و همچنین همنوا با خواست فطرت انسانی باشد، میتواند راه سعادت را بپیماید. بیتردید خواست منطقی همه انسانها منطبق با فرهنگ راستین اسلامی است، زیرا که آن فرهنگ نیز منطبق با فطرت انسانی است.
امروز تغییر ضمیر خودآگاه هنر نیست، تغییر ضمیر ناخودآگاه هنر است
وی افزود: در این مقطع بیتردید یکی از تقابلهایی که وجود دارد تقابل جهان اسلام با دنیای غرب است؛ آن هم بر سر هویت و بهویژه هویت نسل جوان ما. غرب تلاش میکند تا هویت جوامع انسانی را به سمت هویتی که خود میخواهد سوق دهد. امروز قبل از آنکه تصرف سرزمینها مورد نظر قدرتهای بزرگ جهانی باشد، تصرف اذهان و افکار جوامع مورد نظر آنهاست؛ بنابراین اینجا جایی است که دنیای اسلام با همه توان برای حراست از فرهنگ و هویت خود باید وارد عمل شود؛ هم در ابزار وهم در محتوا.
روحانی با بیان اینکه نمیتوانیم از مدرنترین ابزارهای فناوری فاصله بگیریم، گفت: نمیتوانیم در ظرافت، هنر و تأثیرگذاری عقب بمانیم. امروز هرکس که سریعتر خبر را به گوش جهانیان میرساند، جهتدهنده افکار عمومی جهان است و تفاسیر خود را در اذهان مردم می گنجاند، تحلیلهای بعدی مورد قبول اذهان قرار نمیگیرد و حاشیهای محسوب میشود. امروز آن خبری تاثیرگذار است که از ظرافتهای هنری برخوردار باشد. امروز تغییر ضمیر خودآگاه هنر نیست، تغییر ضمیر ناخودآگاه هنر است. رسانههایی که امروز غرب به لحاظ فناوری و تأثیرگذاری بالا در اختیار دارد برای ما نقطهای است که نه حکم یک انتخاب بلکه حکم یک ضرورت را دارد تا از آن برخوردار شویم.
برتری محتوایی جهان اسلام
وی با بیان اینکه شاید غرب از نظر ابزار و تجهیزات امروز از ما قدمی جلوتر باشد اما خوشبختانه ما دارای محتوایی سرشار از هدایت هستیم و آن فرهنگ بلند اسلام است، گفت: این محتوا است که میتواند بر ابزار قالب شود. بهترین تجربه آن نیز انقلاب اسلامی بود. در این انقلاب ما ابرازی نداشتیم؛ نه رادیو، نه تلویزیون، حتی ابزار لازم برای چاپ اعلامیهها را نیز نداشتیم. چاپخانههایی محدود آن هم با شرایط محدود وجود داشت. امام(ره) بود و نوار ضبط صوتی که از طریق نجف به ایران منتقل میشد و در جایجای ایران در ظرف کمتر از 48 ساعت منتشر میشد.
مسجد و هیئت و شبکه ارتباطی مردمی ابزار پیروزی انقلاب
رئیسجمهور افزود: ما اگرچه از لحاظ ابزار بسیار ضعیفتر از جبهه مقابل بودیم اما از لحاظ محتوا توانستیم پیروز شویم همان که بعد غربیها نوشتند که ایرانیها از ابزاری برخوردار بودند که ما از آن خبردار نبودیم، این ابزارها مسجد و هیئت و شبکه ارتباطی مردمی بود که ما از آن مطلع نبودیم. ما در جنگ تحمیلی ما در برابر نه فقط حزب بعث بلکه در برابر دنیایی که بسیج شده بودند، ایستادیم. ابراز ما هرگز به آن اندازه متجاوزان نبود اما ایمان و اراده ما پیروز شد.
امروز جز رسالت بعثت، رسالتی نداریم
وی با اشاره به ایام پیروزی خرمشهر و نیز پیروزی مقاومت بر اسرائیل متجاز گفت: در هر دو نبرد، ایمان و اراده بر ابزار پیروز شد. پس اگر ما محتوای ارزشمند تولید کنیم حتی با ابزار متوسط میتوانیم بر آنها پیروز شویم و افکار جوان خود را مجذوب اسلام و اهل بیت(ع) کنیم. در آستانه سالگرد بعثت پیامبر(ص) هستیم. پیامبری که ندای حق را بر بتها و بتکدهها پیروز کرد. امروز نیز ما جز رسالت بعثت، رسالتی نداریم؛ بعثت پیامبری که توانست همه بتها را در هم کوبد و همه سنتهای ناروا را از زندگی مردم دور و راه حق را مستقر کند.
روحانی با تأکید بر اینکه امروز دعوای اصلی ما با غرب بر سر آن است که میخواهد مصرفگرایی و لذتگرایی را برای جوان ما مسیر زندگی کند، گفت: بت مصرف، بت لذت، بت تبختر غرب، بت بیعدالتی و تبعیض را که میخواهند در جهان، بین مسلمانان و غیرمسلمانان و بین جهان در حال توسعه و توسعه یافته برقرار کنند. امروز دنیای غرب نمیخواهد که جهان اسلام در مسیر دنیای مدرن قرار گیرد. آنها سلطه خود را در انحصاری کردن فناوریهای مدرن میدانند، به همین دلیل میخواهند جهان اسلام و جهان در حال توسعه را همیشه با فاصله چندساله با دنیای به اصطلاح پیشرفته خود قرار دهند.
آمادگی برای نبرد عظیم فرهنگی
وی با بیان اینکه بتها باید شکسته شوند و جای آنها توحید بنشیند، تأکید کرد: اگر ما گوینده و عملکننده لا اله الا الله باشیم، حتماً فلاح و رستگاری در کنار آن خواهد بود. امروز ما باید برای نبرد عظیم فرهنگی با کشورهای صنعتی آماده شویم و بعثت پیامبر(ص) را در دل جوانانمان جاودانه و پایدار سازیم. ما امروز وظیفه داریم با همه ابزارهای ارتباطی که رادیو و تلویزیون کم کم کنار می روند و موبایل و اینترنت جای آن را پر می کند، بهرهبرداری کنیم. باید با ابزارهای نو خود را آماده کنیم؛ برای یک نبرد تبلیغی بزرگ. چون محتوای ما محتوای حق و منطبق با فطرت است پس با عمل و تلاش میتوانیم پیروز شویم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز رسانه تاثیرگذار بر سبک زندگی و هنجارهاست، اظهار کرد: امروز رسانهها تصویر را نه منعکس، بلکه تصاویر را میسازند و تولید میکنند. اگر نتوانیم با قدرت، از فرهنگمان صیانت کنیم، سبک جامعه اسلامی به تدریج سبک زندگی غربی خواهد شد؛ روابط خانوادگی، رابطه زن و شوهر، رابطه فرزند و والدین، رابطه دختر و پسر تحت تأثیر زندگی غرب قرار میگیرد و به جایی میرسد که اعظم بتها به جای «لا اله الا الله» ظهور میکند. فاجعه است که فرهنگ توحید و نوری که از غار حرا تابیدن گرفت و قلب تمامی انسانها را روشن کرد، خدای نکرده امروز و فردای نسل جوان ما را فرا نگیرد.
نیاز مبرم به تولید برندهای اسلامی
وی با بیان اینکه ما نیاز به تولید نیاز به «برند» داریم، تصریح کرد: همان طور که در غذا باید برند حلال را در جهان بگسترانیم در جهان اسلام و سراسر جهان نیز باید آن را نهادینه کنیم. هر مسلمانانی به هر کشوری که رفت باید تابلوی غذای حلال چشم او را جذب و دلش را گرم کند. ما باید تولیدات پاک و نظیف را هم بتوانیم جایگزین انواع تولیدات منحرفکننده غربی کنیم. پس باید برندی داشته باشیم که پدر و مادر را اطمینان دهد و به جوان آرامش دهد که با دیدن و شنیدن این محصولات برایمان و یقینش افزوده میشود. ما باید برند صالح، تولید صالح و عمل صالح را در دنیای اسلام ایجاد کنیم که هر که آنرا میبیند، بفهمد که این حرف درست و صحیح و منطبق با واقعیت است.
روحانی ادامه داد: در زمینه انواع تولیدات فرهنگی باید با برند خودمان، افکار و اذهان دنیای اسلام را جذب کنیم، ما از فریاد و زرق و برق دنیای غرب نباید بهراسیم . ما می توانیم پیشرو باشیم، ما می توانیم راه پیامبر(ص) را ادامه دهیم. اگر نمیتوانستیم ایشان امام و راهبر ما نبود. ما میتوانیم راه پیامبر(ص) را برگزینیم و با بتها بجنگیم. ما به همراه راه بعثت، علی و اهل بیت(ع) میتوانیم حتی به قلب کعبه نیز نفوذ کنیم و بتهایی را که در کنار و گوشه آن هم هست بشکنیم و فقط که یک ندا را بر قلب جوانان حاکم کنیم که «لا اله الا الله» و «محمد رسول الله».
رسانه های اسلامی بار سنگین خود را احساس کنند
وی با بیان اینکه ما در این مقطع حساس تاریخی، باید سنگینی باری را که بر دوش خود داریم، احساس کنیم، تصریح کرد: امروز دنیای غرب و دشمنان اسلام خواستهاند چهره اسلام را به گونه دیگری را معرفی کنند. اسلامی که پیامآور آن کسی بود که پیامبر رحم و محبت بود و برادری و الفت را آورد، اخوت آورد و مهر و صمیمیت را در جامعه گستراند و جنگهای دهها ساله را از بین برد و میان همه جوامع وحدت و اتحاد و صمیمیت را به وجود آورد. امروز آن پیامبر(ص) و اسلام را عدهای این چنین معرفی میکنند که دزدیدن دختران افتخار دینی و اسلامی است. بیش از 200 دختران جوان مسلمان نیجریهای را به اسم اسلام به عنوان برده تصرف و این کار جاهلی و وحشیانه را به عنوان اسلام و مسلمانان معرفی میکنند. آیا هیچ مسلمانی میتواند شب راحت بخوابد در حالی که که ندای مظلومیت انسانی به گوش میرسد؟
رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: چگونه میتوان تحمل کرد رفتار عدهای را که نه از قرآن و سنت پیامبر(ص) پیروی میکنند و هرگز پیامبر(ص) را به عنوان اسوه خود نپذیرفتهاند، ترور و وحشت و مشکلات را در دنیا به نام دین و قرآن ایجاد میکنند. امروز این رسالت سنگین بر دوش ماست که از اسلاممان، از پیامبرمان(ص) و از بعثت مدافع باشیم. جمهوری اسلامی ایران و مردم این کشور در انتخاب گذشته راه اعتدال را برگزیدند و دست رد به سینه افراطیگری زدند و ندای مبارزه با خشونت و افراط را در سازمان ملل اعلام کردند؛ اخیراً نیز طرحی را از جانب ایران و ملت به سازمان ملل بردند و با صدای رسا به اتفاق آراء مصوب ساختند. این به آن معنا است که ما میتوانیم پرچمدار مبارزه با افراط و افراطگری باشیم. ما میتوانیم چهره واقعی اسلام را در دنیای امروز معرفی کنیم. ما میتوانیم با تولیدات و همبستگی همه رسانههای جهان اسلام، یک رسانه مرتبط و مستقل را در سراسر جهان بهوجود آوریم و نگذاریم در خبرها و تصاویر غرب پیشتاز باشد و نگذاریم آنها مفسر اخبار و شکلدهنده افکار عمومی باشند.
حجتالاسلام روحانی در پایان با بیان اینکه کاری که در این اتحادیه آغاز شده، کار مبارکی است، گفت: این کار باید توسعه یابد؛ هم با جذب رسانههای دیگر اسلامی در سرتاسر دنیای اسلام و هم با ارتقای کیفیت و محتوای برنامهها. ما باید چهره اسلام و قرآن را تبیین و اسلام را ترویج کنیم. توطئههای غرب برای انحراف افکار نسل جوان را خنثی کنیم و در مقابل تمامی کسانی که با هدایت غرب یا با تحجر خویش، راه غلط را انتخاب کردهاند و به نام و دین، ایجاد وحشت و ترور میکنند، بایستیم و چهره رحمانی اسلام را معرفی کنیم.