امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 35118 تاریخ انتشار: شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱:۳۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در برنامه زنده تلویزیونی روی خط خبر؛

تا به امروز 1 متر مربع زمین از طرف دستگاه های دولتی برای تحقق برنامه مسکن امید تهران واگذار نشده است

خبرایران: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در برنامه زنده تلویزیونی روی خط خبر از امتناع دستگاه های دولتی برای معرفی زمین به منظور اجرای برنامه مسکن امید و عدم خطرپذیری توسعه گران به دلیل شرایط عدم قطعیت بازار برای مشارکت در ساخت پروژه ها خبر داد.
تا به امروز 1 متر مربع زمین از طرف دستگاه های دولتی برای تحقق برنامه مسکن امید تهران واگذار نشده است

به گزارش  خبرایران از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری ضمن حضور در برنامه تلویزیونی روی خط خبر که بصورت زنده از شبکه خبر سیما پخش شد، به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات، رویکردها و برنامه های نوسازی بافت های فرسوده پایتخت پرداخت.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به مسابقه بازآفرینی محور شهری (طراحی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران- تبریز)، یادآور شد: بعد از انتقال این خط به تراز منفی یک ترافیکی، فضایی به طول 9 کیلومتر و عرصه ای به مساحت 50 کیلومتر مربع آزاد شد که بر اساس تفاهم بین دولت و شهرداری، مأموریت برنامه ریزی و طراحی این فضای شهری در سال 1397 به سازمان نوسازی شهر تهران سپرده شد.

علی اکبری با بیان این که این فضای شهری در مجاورت فرسوده ترین نواحی تهران قرار گرفته و بخشی از محلات محروم را در بر می گیرد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که کمبود فضاهای باز شهری، ازدحام و تراکم بالای ساختمانی و جمعیتی یکی از مشکلات جدی در بافت های فرسوده است، اجرای این پروژه بازآفرینی می تواند نقش منحصر به فردی را در ارتقاء کیفیت زندگی، زیست پذیری، هویت بخشی و تأمین برخی از سرانه های خدماتی مورد نیاز ساکنان مناطق 17 و 18 تهران ایفا کند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: خوشبختانه رویکرد دولت محترم نیز تا به امروز در همین راستا بوده است و وزارت راه و شهرسازی، پروژه را به عنوان یک تجربه منحصر به فرد بازآفرینی شهری مدنظر قرار داده و اعتقاد به تخصیص زمین از طرف دولت به محله های مجاور خط راه آهن دارد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، این اقدام را یک کار تیمی در شهرداری تهران دانست که بخش های مختلفی از جمله معاونت های شهرسازی و معماری و فنی و عمرانی شهرداری تهران، شهرداری مناطق 17، 18 و سازمان نوسازی شهر تهران درگیر آن هستند و مسئولیتی را بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: بر اساس سیاست ها و تصمیمات اتخاذ شده مقرر شد هر طرح و برنامه ای که برای فضای فوقانی تونل راه آهن تهران- تبریز تدوین می شود با همکاری و مشارکت حداکثری متخصصین و حرفه مندان صورت گیرد؛ به همین منظور برگزاری مسابقه ای در سطح بین المللی از تیرماه سال جاری برای این فضا در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر در مرحله ثبت نام از علاقمندان قرار دارد.

علی اکبری ضمن دعوت از حرفه مندان، دانشگاهیان، متخصصان، صاحبنظران و فعالان حوزه های شهری از جمله حوزه های برنامه ریزی شهری، طراحی شهری، معماری، منظر شهری، محیط زیست، علوم اجتماعی و ... جهت شرکت در مسابقه بازآفرینی محور شهری (طراحی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران- تبریز)، خاطرنشان کرد: ثبت نام در مسابقه بصورت اینترنتی از طریق وب سایت سازمان نوسازی شهر تهران به نشانی nosazi.tehran.ir تا پایان روز 19 آبان انجام خواهد شد و علاقمندان می توانند با به اشتراک گذاری دیدگاه خود، ما را برای رسیدن به آنچه بتواند منفعت شهر تهران را تأمین کند و این فرصت منحصر به فرد را بصورت بهینه بالفعل نماید، یاری رسانند.

وی در خصوص مشکلات نوسازی بافت های فرسوده تهران یاد آور شد: از حدود یک دهه گذشته با توجه به سیاست ها و رویکردهای موجود، شاهد روند مناسبی در حوزه نوسازی مسکن در شهر تهران در مقایسه با سایر شهرهای کشور هستیم؛ اما در رابطه با تأمین خدمات و زیرساخت ها مشکلات جدی وجود دارد، چرا که این حوزه ها نیازمند سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی از طرف بخش عمومی می باشند و چون تا به امروز به اندازه ای که انتظار می رفت اقداماتی در این حوزه ها صورت نگرفته، شاهد کمبودهای جدی در حوزه های آموزشی، درمانی، فضای سبز، ورزشی و فرهنگی در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری هستیم.

علی اکبری با اعلام این که شهرداری تهران در سال جاری 350 میلیارد تومان برای تأمین کسری خدمات در بافت های فرسوده اختصاص داده است، تأکید کرد: انتظار می رود دولت محترم نیز بودجه ای را حداقل به همین میزان برای این موضوع اختصاص دهد تا بتوان اقدامات قابل توجهی را در این راستا صورت داد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این رابطه افزود: قول 300 میلیارد تومانی را از کارگروه ویژه بازآفرینی شهری گرفته ایم که تا به امروز محقق نشده است، ولی امیدوار هستیم که تا پایان آبان ماه موافقت نامه های بودجه ای آن مبادله شود تا امکان حرکت جدی را در بافت های فرسوده شهر تهران فراهم سازد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به شاخص های مصوب برای شناسایی بافت های فرسوده از تصویب شاخص های جدید در شورای عالی معماری و شهرسازی خبر داد و گفت: چنانچه این شاخص ها اعمال شوند با مفهوم جدیدی از بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مواجه خواهیم شد؛ این شاخص ها مجموعه ای از ارزشها، دارایی ها، منابع و جنبه های اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، محیط زیستی، حقوقی و مدیریتی را در بر گرفته است.

علی اکبری ادامه داد: بر این اساس، مقیاس تشخیص بافت های فرسوده از بلوک شهری به مقیاس صحیح تری به نام محله تغییر خواهد کرد.

وی در این برنامه زنده تلویزیونی با بیان این که اعتقاد داریم هر کدام از محلاتی که دارای بافت فرسوده هستند، دارای ظرفیت ها و مشکلات مختلف مخصوص به خود می باشند، گفت: دارایی ها و نیازهای هر یک از محلات با هم تفاوت دارد، به همین خاطر نیازمند برنامه ای هستند که منحصر به فرد بودن مکان و فضا را در نظر بگیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از تهیه برنامه توسعه محله برای 150 محله دارای بافت فرسوده در پایتخت خبر داد و اظهار کرد: قرار است تا پایان سال 98 همه محله های تهران از برنامه توسعه مخصوص به خود بهره مند شوند.

علی اکبری تصریح کرد: در برنامه توسعه محله ای، وضع موجود هر محله بر اساس شاخص های توسعه یافتگی قابل مشاهده خواهد بود و بر همین مبنا اقدامات مورد نیاز برای جبران کمبودها و دستیابی به شرایط توسعه صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از راه اندازی پیشخوان توسعه محلات در این سازمان خبر داد که امکان سنجش و پایش برنامه توسعه محله ای و رصد روزانه شرایط محلات بر اساس شاخص های توسعه و مقایسه آن در طول زمان برای رسیدن به شرایط مطلوب و مورد انتظار را فراهم می سازد.

علی اکبری در ادامه سخنان خود در این برنامه، عنوان کرد: در حال حاضر اقدامات اجرایی قابل توجهی در بافت های فرسوده تهران در حال انجام است که از جمله آن می توان به طراحی و برنامه ریزی برای 40 پروژه بهسازی محیطی در محلات دارای بافت فرسوده اشاره و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال بخش عمده ای از این پروژه ها اجرا شوند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی اولین پروژه مرکز محله و فضای شهری در محله مینابی واقع در منطقه 15 ؛ اجرای 4 پارکینگ طبقاتی با ظرفیت حدود 2 هزار واحد و اجرای پروژه های تملک و بازگشایی معابر در 6 منطقه دارای بافت فرسوده خبر داد و تأکید کرد: تلاش می کنیم به همان میزان که نوسازی مسکن در بافت های فرسوده صورت می گیرد، تأمین خدمات و زیرساخت ها، بهسازی محیط عمومی و ارتقاء کیفیت زندگی نیز برای شهروندان ساکن در بافت های فرسوده محقق شود.

علی اکبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستور ریاست محترم جمهور مبنی بر در اختیار قرار دادن اراضی دستگاه های دولتی به منظور اجرای برنامه مسکن امید، یاد آور شد: تا به امروز 1 متر مربع زمین از طرف دستگاه های دولتی برای تحقق این برنامه واگذار نشده و دستگاه های دولتی عنوان می کنند که زمین نداریم و یا برای استفاده های آتی خود به این اراضی نیاز داریم.

وی در این خصوص خاطرنشان کرد: شهرداری تهران بر اساس قولی که به ریاست محترم جمهور در این زمینه داده بود، تا به امروز 10 زمین را که می توانست در اختیار برنامه مسکن امید قرار بدهد معرفی و برای اجرای حدود 3500 واحد مسکونی در این پروژه ها برنامه ریزی کرده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: فراخوان شناسایی و جذب توسعه گر منتشر شد که قرارداد مشارکت برای 3 پروژه از 10 پروژه مذکور در حال انعقاد است و مذاکره با توسعه گران برای سایر پروژه ها ادامه دارد.

علی اکبری یادآور شد: یکی از مشکلات جدی در جذب توسعه گر برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی، شرایط عدم قطعیت بازار است که باعث می شود بخش خصوصی برای انعقاد قرارداد با محافظه کاری تصمیم بگیرد و همین موضوع کار را مقداری سخت و دشوار کرده است. 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب