امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 35768 تاریخ انتشار: شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱:۱۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علیرضا ملایی توانی در نشست خبری اعلام کرد؛

تشریح برنامه‌های هفته پژوهش درپژوهشگاه علوم‌انسانی ومطالعات فرهنگی/ تقدیراز2 پژوهشگرپژوهشگاه به عنوان رتبه برترو 2 استاد رتبه شایسته/ سالانه۶۰ کتاب درحوزه علوم انسانی منتشرمی‌کنیم/ پژوهشگاه درحوزه تحصیلات تکمیلی در 10 رشته۴۰۰ دانشجو دارد

خبرایران:معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی ومطالعات فرهنگی گفت: امسال از 2 پژوهشگر پژوهشگاه به عنوان رتبه برتر و از دو نفر از استادان هم به عنوان رتبه شایسته تقدیر، قدردانی می‌شود، و البته در میان کارشناسان نیز ۳ نفر و از دانشجویان هم ۳ نفر برگزیده شده‌اند که در روز 27 آذر از آنها قدردانی می شود.
تشریح برنامه‌های هفته پژوهش درپژوهشگاه علوم‌انسانی ومطالعات فرهنگی/ تقدیراز2 پژوهشگرپژوهشگاه به عنوان رتبه برترو 2 استاد رتبه شایسته/ سالانه۶۰ کتاب درحوزه علوم انسانی منتشرمی‌کنیم/ پژوهشگاه درحوزه تحصیلات تکمیلی در 10 رشته۴۰۰ دانشجو دارد

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «تشریح برنامه های هفته پژوهش» صبح امروز شنبه 17 آذرماه 1397 با حضور« علیرضا ملایی توانی » معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و اصحاب رسانه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزارو دراین نشست خبری «علیرضا ملایی توانی» معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تشریح برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهارداشت: وقتی ما از پژوهش صحبت می‌کنیم به معنای این لست که ازآن در تمام فرآیندهای اداری، سیاسی و اجرایی و در سیاست‌گذاری‌ها از آن استفاده کنیم.

ملایی توانی تصریح کرد: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان بزرگترین پژوهشگاه غرب آسیا امروز در میدان‌های مختلف علوم انسانی مجدانه تلاش می‌کند و سهم زیادی در بسط علوم انسانی در ایران و طرح گفتمان‌های تازه در علوم انسانی دارد.

وی خاطر نشان کرد: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از قابلیت‌های زیادی در برگزاری کارگاه‌ها، نشست‌ها برخوردار است و یک پورتال جامع علوم انسامی را اداره می‌کند که در آن آخرین پژوهش‌های علوم انسانی را در اختیار همگان قرار می‌دهد و ماهیانه 5/1 میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند که کاملا رایگان است.

معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی عنوان داشت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی متوسط حدود ۱۲۰ عضو هیات علمی و به همین مقدار کارشناس دارد. ۱۵ پژوهشکده در زمینه‌های مختلف داراست و بالغ بر 20 مجله علمی پژوهشی دارد که بسیار صاحب نام در حوزه علوم انسانی هستند و براساس اعلام وزاتر علوم، تحقیقات و فناوری در وضعیت سبز و خوب قرار دارند.

وی ابرازداشت: مجله‌هایی هم درحوزه علمی ترویجی فعال هستند و مجموعه‌هایی هم در دست تاسیس هستند. ما متناسب با موضوع‌های روز کشور و گفتمان‌های مهم عاوم انسانی، سخنرانی‌ها و تشست‌های متفاوت برگزار می‌کنیم و روزانه به طور متوسط دو نشست و سخنزانی دراین پژوهشگاه برگزار می‌شود.

ملایی توانی تاکید کرد: علاوه بر این انتشارات خوبی در این پژوهشگاه فعالیت می‌کند و به طور متوسط سالانه ۶۰ کتاب در حوزه علوم انسانی منتشر می‌کنیم و گاهی به ۸۰ کتاب هم می‌رسد و همچنین در حوزه ترویج علوم انسانی و ترویجی سازی علم تلاش‌هایی کرده‌ایم، در این زمینه با تأسیس مرکز آموزش‌های آزاد علوم انسانی تلاش کرده‌ایم تا تمام برآیندها را به خوبی پیش یبریم.

وی ادامه داد: کارگاه‌های پژوهشگاه در سال ۹۰، ۲۸ مورد بوده و اکنون در سال ۹۷، به بیش از ۸۰ کارگاه رسبده است. ما در ردیف پژوهشگاه‌هایی هستیم که در میان دانشگاه‌هایی که قرار است در تراز بین‌المللی قرار بگیرند، قرار گرفته‌ایم و به همین خاطر همایش‌ها و سمینارهای مختلف بین‌المللی زیادی را برگزارمی‌کنیم .

معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: آخرین این همایش ها، همایش پانینی بود که با حضور سفرا و مسئولان بلندپایه ایران و هندوستان برگزار شد. ما سالانه بالغ بر ۱۰ همایش برگزار می‌کنیم و در راستای توسعه دانش گام برمی‌داریم.

وی یادآورشد: پژوهشگاه درحوزه تحصیلات تکمیلی در 10 رشته در دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری فعالیت می‌کند و در حال حاضر حدود ۴۰۰ دانشجو دارد و تلاش هم این است تا دانشجویان بیشتری را جذب کنیم. همچنین امسال آخرین سالی است که برنامه نخست راهبردی پژوهشگاه به پایان می‌رسد و امسال هم برنامه دوم تدوین می‌شود و در برنامه دوم تلاش داریم تا نقش بیشتری برای کمک به سیاست‌مداران برای خروج از بحران ایفا کنیم.

معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اضافه کرد: تعداد مقالات استادان ما امروز به 6/1 دهم رسیده است و نسبت به گذشته تقریبا دو برابر شده است. پژوهشگاه با توجه به ظرفیت‌های خود تقش مهمی در اجرای طرح‌های کلان  ملی هم دارد و تاکنون دو طرح را انجام داده و در دست انجام دارد، ساماندهی اجتماعی سواحل مکران و ساماندهی جامع علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور دو طرح کلان ملی است که توسط این پژوهشگاه انجام می‌شود و اهداف مختلفی را هم دنبال می‌کند.

وی تصریح کرد: کارگروهی هم اخیرا درباره ورود علوم انسانی به چالش‌های کشور تشکیل شده است و بالغ بر ۱۵۰ موضوع در اختیار تمام استادان کشور قرار گرفته است و هدف این است تا چشم‌اندازهای روشنی برای علوم انسانی در کشور ترسیم کنیم.

ملایی توانی خاطرنشان کرد: هفته پژوهش در دانشگاه‌ها و سایر مراکز معمولا یک روز است اما از پژوهشگاه که صبغه پژوهشی بیشتری دارد توقع بیشتری هم وجود دارد، بنابراین ما در چهار روز این مراسم را برگزار کنیم و در روز شنبه ۲۴ آذر دکتر داوری سخنرانی خواهد کرد و درادامه همین روز از فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه رونمایی و از دو همکار خانم برای تدوین دو کتاب تقدیر می‌شود.

وی ابرازداشت: همچنین درادامه پنل تخصصی درباره کارآمدی‌های علوم انسانی در زمینه تحریم برگزار می‌شود تا راه‌حل‌هایی برای این موضوع ارائه کنیم و در روز دوم یعنی دوشنبه ۲۶ آذر، دکتر محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس و استاد دانشگاه تربیت مدرس درباره علوم انسانی و راهکارهای آن برای مقابل با فساد سخنرانی می‌کند و در ادامه یک پنل تخصصی در این زمینه با حضور اساتید پژوهشگاه برگزار می‌شود.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی عنوان داشت: همچنین در ادامه همین روز یک پنل دیگری درباره علوم انسانی و محیط زیست برگزار می‌شود. پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دانش‌نامه محیط زیست را نوشته است و کارهای خوبی در این زمینه انجام داده است.

وی تاکید کرد: در روز سه‌شنبه ۲۷ آذر گزارش‌هایی از دستاوردهای پژوهشگاه در یک سال گذشته ارائه می‌‌شود و سرانجام جوایزی به کارشناسان و پژوهشگران برتر اهدا می‌شود. البته در روز پنجشنبه 29 آذر هم شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی  برنامه‌هایی برگزار خواهد کرد. این شورا ۱۷ گروه تخصصی در حوزه علوم انسانی دارد و درباره کاستی‌ها و توانمندی‌های علوم انسانی گفت‌گوهای مختلفی را شکل می‌دهند. در این روز بخشی از دستاوردهای شورا در یک سال گذشته ارائه می‌شود.

ملایی توانی در پایان سخنان خود گفت: امسال از 2 پژوهشگر پژوهشگاه به عنوان رتبه برتر و از دو نفر از استادان هم به عنوان رتبه شایسته تقدیر، قدردانی می‌شود، و البته در میان کارشناسان نیز ۳ نفر و از دانشجویان هم ۳ نفر برگزیده شده‌اند که در روز 27 آذر از آنها قدردانی می شود.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب