خبرایران: سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه 23 آذر به بازید از فروشگاه مرکزی شهر کتاب پرداخت.
به گزارش خبرایران: سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد و جمعی از مدیران این معاونت وزارت ارشاد، عصر دیروز شنبه 23 آذر به بازدید از فروشگاه مرکزی شهر کتاب پرداخته و با مسئولان شهر کتاب گفتگو کردند.
علی شجاعی صائین مدیرعامل خانه کتاب، داریوش مطلبی معاون فناوری اطلاعات خانه کتاب، محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد و محمدرضا وصفی از افرادی بودند که در این دیدار، صالحی را همراهی میکردند. در این برنامه مژگان امجد مدیر فروشگاه مرکزی، علی اصغر محمدخانی معاون فرهنگی و بینالملل، لطفالله ساغروانی مدیر نشر هرمس، سید محمدرضا امامپور معاون مالی و اداری و فرید مدرسی مدیر مرکز تحقیق و توسعه شهرکتاب نیز حضور داشته و درباره تجربیات خود با معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفتگو کردند.
در جریان گفتگو میان مدیران وزارت ارشاد و موسسه شهرکتاب، مهدی فیروزان توضیحاتی درباره شکلگیری و اهداف شهرکتاب و همچنین چگونگی توسعه فرهنگی و اقتصادی این موسسه ارائه داد و برنامههای آتی شهرکتاب را در حوزههای فرهنگی و تجاری تشریح کرد. فیروزان در بخشی از صحبتهای خود گفت: ما در شهرکتاب بر این باوریم که کار فرهنگی را نمیتوان با بخشنامه پیش برد و این کار نیاز به همدلی و گفتگو با اهالی فرهنگ و مخاطبان دارد. شهرکتاب با همین دیدگاه راهاندازی شد و با همفکری و همدلی مردم و دوستداران فرهنگ توانست در چارچوب اقتصاد فرهنگ توسعه پیدا کند.
مدیرعامل شهرکتاب شرحی از برنامهها و نشستهای فرهنگی مؤسسه فرهنگی و بین المللی شهرکتاب ارائه داده و این فعالیتها را عاملی برای پیوند مردم با کتاب دانست. تلاش برای استقلال اقتصادی کتاب و کالاهای فرهنگی و عدم وابستگی به یارانه، استراتژی همراه کردن خرید کالای فرهنگی همراه با تفریح و لذت، منظومه کالاهای فرهنگی با همراهی گفتگوهای فرهنگی در یک مکان، تولید فکر از طریق معرفی اندیشه، نقد اندیشه و گفتگو درباره آن، انتشار آثار برتر در حوزه علوم انسانی برای تقویت اقتصاد اندیشه، بازشناسی ردپای فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در دیگر کشورها و احیا و معرفی آنها به ایران و جهان، گسترش فروشگاه های زنجیره ای در شهرستان ها برای تقویت اقتصاد فرهنگ و فرهنگ کتابخوانی، ایجاد فضایی واحد برای پاسخگویی به نیازهای فرهنگی همه سنین، طبقات و گرایش های جامعه، گفتگوهای بین فرهنگی، ترجمه آثار کتاب و موسیقی ایران به زبان های خارجی توسط ناشران خارجی، نحوه تعامل با فروشندگان خارجی، تامین کالاهای فرهنگی و ورود آنها به داخل کشور، چگونگی حمایت از تولیدکنندگان داخلی و اهمیت دادن به فرهنگ ایرانی و اسلامی و همچنین حرکت به سمت شعار سوپر مارکت فرهنگی و اقتصاد فرهنگ از موضوعاتی بودند که فیروزان در سخنانش به آنها اشاره کرد.
وی طی بازدید مدیران وزارت ارشاد از بخشهای مختلف فروشگاه مرکزی شهرکتاب افزود: ایجاد فروشگاه مرکزی با تنوع محصولات و فعالیتهای فرهنگیاش، بر این اساس بوده که تبدیل به پایگاهی برای همه اعضای خانواده شود تا هم از محیط آن لذت ببرند و هم متناسب با نیازهای خود و خانوادهشان خرید فرهنگی داشته باشند.
وی تاکید کرد: ما سعی داریم در شهر کتاب به سمتی برویم که همه اعضای یک خانواده از پدربزرگ و مادربزرگ تا فرزند و نوه، به اتفاق، به فروشگاه بیایند و هم به خواندن کتاب ترغیب شوند و هم بتوانند نیازهای فرهنگیشان را به صورت یکجا تهیه کنند.
سیدعباس صالحی نیز در این دیدار ضمن اهدای لوح تقدیر در قدردانی از خدمات شهرکتاب، بر همراهی و همکاری شهر کتاب با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تاکید کرد.