امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 37530 تاریخ انتشار: سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

نگاهی به نسل برتر صنعت تلویزیون؛ QLED سامسونگ چیست؟

خبرایران: اگر از دوستداران صنعت تلویزیون باشید یا در یکی دو سال اخیر برای خرید تلویزیون سری به بازار زده باشید، حتما یکی از گزینه‏هایی که با آن برخورد داشتید QLED سامسونگ بود.
نگاهی به نسل برتر صنعت تلویزیون؛ QLED سامسونگ چیست؟

اگر از دوستداران صنعت تلویزیون باشید یا در یکی دو سال اخیر برای خرید تلویزیون سری به بازار زده باشید، حتما یکی از گزینه‏هایی که با آن برخورد داشتید QLED سامسونگ بود. نسل جدیدی از تلویزیون‎های رده‏بالای این شرکت که نام آن در فارسی بصورت «کیو-لد» تلفظ می‎شود. اما این نامگذاری از کجا آمده و مفهوم آن چیست؟

فناوری QLED

شرکت سامسونگ اولین برندی بود که در سال 2015 تلویزیون‎هایی را با قابلیت HDR عرضه کرده و از همان زمان نیز روی بهبود کیفیت تصویر این محصولات از نظر روشنایی، کنتراست و رنگ کار کرده است. شاید بتوان گفت نقطه عطف این تلاش‎ها، طراحی و عرضه سری QLED بود.

Image result for ‫نگاهی به نسل برتر صنعت تلویزیون؛ QLED سامسونگ چیست؟‬‎

 

 

بصورت خلاصه می‏توان گفت QLED مخفف «کوانتوم دات ال‎ای‎دی» است. اما مهمترین و نوآورانه‎ترین بخش این فناوری همان Q ابتدای نام است که معرف فناوری کوانتوم دات سامسونگ است. کوانتوم دات یا ذرات کوانتوم در واقع روشی نوین برای تولید رنگ و جایگزین روش‎های ناکارآمد معمول در دنیای تلویزیون است که از لایه ایی از فسفر زرد برای درخشش رنگ استفاده می‎کردند.

ذرات کوانتوم مورد استفاده در این فناوری دارای قطرهایی بین 2 تا 10 نانومتر هستند و بسته به اندازه خود، رنگهای مختلفی را تولید می‎کنند. مثلا کوچک‎ترین ذره بیشتر رنگ آبی و بزرگترین ذره بیشتر رنگ قرمز را تولید می‎کند. اما تمایز اصلی این فناوری در آنجاست که هرکدام از این ذرات می‎توانند رنگ اصلی خود را با دقت و غنای بسیار بیشتری، در مقایسه با LEDها، تولید کنند.

مزایای QLED سامسونگ

استفاده از فناوری کوانتوم دات در تلویزیون‏های سامسونگ سابقه بلندی دارد اما در سال 2017 نسل جدیدی از محصولات این شرکت عرضه شد که جدا از فناوری کوانتوم دات، قابلیت‎های بسیار گسترده‏تری داشته و توانست کیفیت تصویر را در صنعت تلویزیون یک پله ارتقا دهد به همین دلیل شرکت سامسونگ تصمیم گرفت بجای نام معمولی SUHD، سری جدید تلویزیون‏های بالا رده خود را با نام QLED عرضه کند.

 

Image result for ‫نگاهی به نسل برتر صنعت تلویزیون؛ QLED سامسونگ چیست؟‬‎

 

اصلی‏ترین نوآوری در این سری جدید قرار گرفتن ذرات کوانتوم دات در یک غلاف فلزی بود که حداقل 3 مزیت را به همراه داشت:

اول، این کار ذرات را در برابر اکسیداسیون و در نتیجه کاهش کیفیت تصویر به مرور زمان، تا حد بسیار زیادی ایمن می‏کرد. دوم، ذرات کوانتوم دات با غلاف فلزی در تلویزیون های QLED سامسونگ امکان تولید حجم رنگ 100 درصد را برای اولین بار در صنعت تلویزیون فراهم کرد. منظور از حجم رنگ 100% امکان نمایش 100% طیف رنگی در تمام سطوح روشنایی تصویر است، به این معنی که اهمیت ندارد روشنایی تصویر چقدر کم و یا زیاد باشد، تلویزیون QLED شما تمامی رنگ‌ها را بدون حتی از دست رفتن یک درصد از طیف رنگی نمایش می‌دهد.

مزیت سوم بیشنیه روشنایی 1500 نیت است. تلویزیون های QLED که از پخش HDR پشتیبانی می‌کنند با قابلیت نمایش روشنایی 1500 نیت کوچکترین جزئیات را در دل تصویر برای بیننده نمایان می سازند.

و اما چهارمین مزیت که البته شاید کم اهمیت‌تر از سایر ویژگی های آن نباشد آن است که در QLED سامسونگ علی‏رغم بالا بودن میزان نور و رنگ در تصویر، صفحه تلویزیون در برابر مشکل پیکسل سوختگی کاملا ایمن است. برخلاف بسیاری از فناوری‏های موجود در بازار، وجود تصاویر ثابت مانند لوگوی شبکه یا بخشهای ثابت بازی ویدیویی، برای مدت بسیار طولانی، هیچ مشکلی را برای تلویزیون ایجاد نکرده و اثر مات آنها روی صفحه باقی نمی‎ماند.

 

درباره شرکت سامسونگ الکترونیکس

سامسونگ الكترونيكس الهام‌بخش دنیا است و آينده را با ايده‌های نو و فناوري‌هاي خلاقانه و کاربردی اش شكل مي‌دهد. حاصل خلاقیت و نوآوری بی‌وقفه سامسونگ، دگرگونی و ارائه تعریفی نوین در دنیای تلویزیون ها، گوشی های هوشمند، دستگاه‌های پوشیدنی، تبلت ها، دوربین‌ ها، لوازم دیجیتال، تجهیزات پزشکی، سیستم‌های شبکه و قطعات نیمه‌رسانا و نمایشگرهای حرفه‌ای است. برای اطلاعات بیشتر و دریافت آخرین اخبار، می‌توانید به وب‌سایت http://news.samsung.com  مراجعه کنید.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب