وی افزود: واقعیت آن است که وقتی فعالیت رسمی خصوصا در شرایط تورمی با هزینه بسیار بالا روبرو می شود، زمینه برای گسترش اقتصاد غیررسمی بیشتر می شود و این موضوع در خصوص برخی کالاها که مستعد قاچاق هستند از حساسیت بیشتری برخوردار است.
برخوردار اضافه کرد: در مقطع زمانی که کشور با نوسانات ارزی و فشار تحریم ها مواجه بود، بازار با ضعیف شدن واردکنندگان قانونی و شناسنامه دار و در مقابل توانمند شدن افرادی که بدون هیچ گونه محدودیتی و بدون رعایت ضوابط و استانداردهای لازم و بدون ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی های معتبر، اقدام به واردات غیر قانونی کالای مورد نیاز مردم می کنند، مواجه بوده است.
عضو هیات رییسه اتاق تهران افزود: یکی از پایه های اصلی مبارزه با قاچاق، هدایت بازار به سمت رقابت پذیری است، چرا که رقابتی شدن تجارت می تواند هزینه های قاچاق را افزایش داده و موجب انصراف بسیاری از سود پرستان از تجارت زیر زمینی شود.
برخوردار ادامه داد: مسلما فرصت طلبانی که تجارت خود را بر پایه واردات زیرزمینی و قاچاق بنا کرده اند، بدلیل آن که محدودیتی در مقابل خود نمی بینند، بیشترین بهره برداری را از فضای رانت و انحصاری در تجارت کشور می برند.
به گفته رییس مجمع واردات، پایش کیفیت کالاها از سوی مصرف کنندگان می تواند بهترین رویکرد برای تقویت تجارت شناسنامه دار باشد.
برخوردار روز شنبه در گفت و گو با ایرنا،اضافه کرد: تاخیر در کاهش بروکراسی اداری و حذف مقررات زائد باعث نو شدن قاچاق با رنگ ها و پوسته های متنوع و جدید خواهد شد که در نهایت به استهلاک بیشتر تجارت قانونی کشور منجر می شود.