امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 37881 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱:۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد؛

ادغام بانک‌ها شفافیت را بیشتر می‌کند/ اصلاح قانون تجارت ۷۰ ساله از اقدامات خوب دولت بود/برگشت ۹میلیارد دلار ارز صادراتی

خبرایران: وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه با ادغام بانک‌ها محیط‌های اقتصادی شفاف‌تر می‌شوندگفت که سعی می‌کنیم تا بدون ایجاد مشکل برای سهامداران و سپرده‌گذاران کار ادغام را پیش ببریم.
ادغام بانک‌ها شفافیت را بیشتر می‌کند/ اصلاح قانون تجارت ۷۰ ساله از اقدامات خوب دولت بود/برگشت ۹میلیارد دلار ارز صادراتی

به گزارش خبرایران، «فرهاد دژپسند»،  در مراسم رونمایی از پنجره واحد شروع کسب و کار، این پنجره را عامل موثری در به بهبود فضای کسب و کار دانست و گفت: ایجاد این پنجره واحد بین چند دستگاه نشان دهنده تعامل بین دستگاهی است که می تواند به نماد همکاری بین بخشی برای ارتقای فعالیت های اقتصادی در کشور و نشان دهنده عزم همه دستگاه ها برای رشد اقتصاد ایران باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بر لزوم همدلی و وحدت همه دستگاه ها برای ارتقای شاخص فضای کسب و کار تاکید کرد و گفت: هم اکنون شاخص ایران در این رده بندی به هیچ وجه شایسته توان اقتصادی ایران و مردم کشورمان نیست.

دژپسند با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت‌ های کشور، افزود: باید ببینیم تا چه اندازه از این ظرفیت‌ها در افزایش درآمد سرانه، سهولت زندگی، بهبود جایگاه کشور در بازارهای بین المللی و غیره استفاده کرده‌ایم.

وی اقتصاد متکی بر بودجه نفتی را نقطه ضعف، اما اقتصاد نفتی را نقطه قوت هر کشور نفت خیزی دانست و گفت: اقتصاد نفتی به معنای استفاده از مزیت های نسبی هر کشوری است و چیز بدی نیست اما آنچه کشورها را به ضعف می کشاند اقتصاد متکی به بودجه نفتی است چون هر تغییر و تکانه ای در بازار نفت، اقتصاد آن کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

وزیر اقتصاد افزود: باید دلیل نقایص را هم در عرصه مدیریت و هم در عرصه تخصیص بهینه نیروی انسانی و روابط اداری متقابل صحیح و تعاملی و عواملی از این دست بررسی کنیم.

دژپسند با بیان اینکه بدون تعارف باید بگویم که رتبه ما در فضای کسب و کار مطلوب نیست، گفت: رتبه ۱۲۸ در این شاخص یعنی اینکه اگر در کشور با شکاف بازار سرمایه مواجه هستیم و می‌خواهیم سرمایه گذار خارجی را جذب کنیم در حقیقت باید بدانیم که ایران اولویت ۱۲۸ سرمایه گذار خارجی است و از سوی دیگر، فعال اقتصادی ایرانی و سرمایه گذار ایرانی باید موانع بیشتری را برای رقابت با خارجی‌ها و تولید پشت سر بگذارد.

وی تاکید کرد: در واقع فضای کنونی کسب و کار از چابک سازی سرمایه گذار داخلی برای نفوذ در بازار بین المللی و جذب سرمایه گذار خارجی جلوگیری می‌کند. وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه فعال اقتصادی نباید گرفتار مسیر پر پیچ و خم سازمان‌های مختلف شود، گفت: به عنوان نمونه، یک وزارتخانه دارای ۴۴۰ مجوز است که مقامات عالی با حذف ۳۰۰ مجوز موافقت کردند اما در عمل اتفاقی نیفتاد.

دژپسند افزود: اگر ما به جای باز کردن مسیر و اصلاح نقاط ضعف، در حال طی کردن مسیر دیگری هستیم باید بدانیم که این مسئله تحقق اهداف را به تعویق می‌اندازد. دژپسند تاکید کرد: دستگاه‌های متولی باید برای ایجاد سهولت در فضای کسب و کار و هموارسازی مسیر سرمایه گذاری اتحاد داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم بهره مندی از فناوری‌ های نو، گفت: اگر خود را در روش‌های سنتی غل و زنجیر کنیم، حرکتمان به سمت هدف مورچه وار خواهد بود و باید فناوری‌های نو و سرعت بخش فعالیت‌ها را به کار گیریم.

دژپسند افزود: در دهه ۷۰ در دولت وقت نحوه استفاده از فناوری‌های نو را پیش بینی کرده بودیم، اما از آن زمان تاکنون قانون تجارت ما اصلاح نشده که باید این اتفاق بیافتد. وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه باید برای نوسازی فناوری‌ها گام‌ های مهمی برداریم، اظهار داشت: زمان برای صبر کردن و گرفتار حاشیه شدن نداریم. چگونه درآمد سرانه کشور و نرخ بیکاری کنونی را تحمل می‌کنیم؟ باید ریشه یابی کرده و با عزم جزم برای حل مشکلات اقدام کنیم.

وی ادامه داد: نباید گرفتار مباحثی شویم که در نتیجه آنها، از ۴۰ میلیاد دلار صادرات غیر نفتی، فقط ۸ تا ۹ میلیارد دلار ارز آن به کشور بازگردد. دژپسند در ادامه با بیان اینکه زیرساخت ها را باید به گونه‌ای سامان دهیم که سرعت جهش را افزایش دهیم، گفت: استفاده از فناوری‌ های نو و اتحاد دو گام مهم و کلیدی است و باید با دانش بنیان کردن همه حوزه‌ها، نوآوری را به روند تبدیل کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در این صورت اقتصاد از اتکا به بودجه نفتی خارج می‌شود و بخش خصوصی گسترش می‌یابد و به اقتصاد هوشمند نیز کمک می‌کند. وی تاکید کرد: اقتصاد هوشمند و شفاف، فساد را نمایان می‌کند و اقتصاد زلال زمانی به دست می‌آید که اقتصاد هوشمند به معنای واقعی به وجود آید

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب