در همین رابطه، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت که دولت «جو بایدن» مشتاقانه منتظر آن است که برای بازگشت آمریکا به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) شاهد سمت و سوی گفتگوهای کنونی با ایران باشد.
وی در این باره خطاب به خبرنگاران گفت: «ما در حال حاضر با ایران روابط دیپلماتیک نداریم و هیچ برنامهای نیز برای دیدار در سطح سران در دست نیست. بنابراین معلوم نیست که در طرف مقابل چه چیزی عملاً تغییر کرده است».
گفتنی است، از ماه آوریل تاکنون گفتگوها برای احیای برجام در وین، پایتخت اتریش در جریان است.
برخی گزارشها حاکی از آن است که دولت ایالات متحده در نظر دارد تا پیش از مراسم تحلیف آیت الله رئیسی در اوایل ماه آگوست (اواسط مردادماه) به یک توافق دست یابد. با این حال، جن ساکی روز دوشنبه گفت که هیچ جدول زمانی رسمی برای ادامه مذاکرات وجود ندارد و علیرغم این موضوع، گفتگوها ادامه خواهد یافت.
این در حالی است که موضع ایران از زمان خروج یکجانبه واشنگتن از برجام همواره بر این اصل استوار بوده که ایالات متحده طرفی است که نخست باید به این توافق بازگردد؛ موضوعی که مقامات آمریکا تاکنون با آن مخالفت کردهاند. افزون بر پافشاری ناموجه مقامات واشنگتن بر بازگشت دوجانبه به برجام، سایر شرکای این کشور که جزء طرفهای توافق هستهای ایران نیستند- اسرائیل و عربستان- در تقلا برای توسعه موارد شمول این توافق از جمله گنجاندن بحث زرادخانه موشکهای بالستیک ایران هستند.
اما در مقابل، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب ایران روز دوشنبه به صراحت اعلام کرد که برنامه موشک بالستیک ایران موضوعی «غیرقابل مذاکره» است و افزود که ایالات متحده «موظف است تمام تحریمهای ظالمانه علیه ایران را لغو کند».