امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 39010 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۴:۱۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

نتایج رتبه بندی تایمز ۲۰۱۹ اعلام شد؛

رشد ۶۰ درصدی دانشگاه‌های ایران در تایمز/ رتبه اول در جهان اسلام

خبرایران: نتایج رتبه بندی بین المللی تایمز ۲۰۱۹ در آسیا اعلام شد و نتایج نشان دهنده رشد چشمگیر ۶۰ درصدی حضور دانشگاه‌های کشور در این رتبه بندی است.
رشد ۶۰ درصدی دانشگاه‌های ایران در تایمز/ رتبه اول در جهان اسلام
به گزارش خبرایران به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی بین المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه بندی می‌کند.

وی افزود: در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۱۹ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۲۹ دانشگاه وجود داشته که ۴ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دهقانی گفت: رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۱۷ دانشگاه را از ۲۷ کشور در بردارد. در این رتبه بندی دانشگاه Tsinghua University از کشور چین رتبه اول را در بین دانشگاه‌های آسیایی به خود اختصاص داده است. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ به ترتیب رتبه دوم و سوم را دارند. این برای اولین بار است که یک دانشگاه از چین رتبه اول را در این رتبه بندی کسب می‌کند. کشور ژاپن بار دیگر با ۱۰۳ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد و بهترین دانشگاه آن دانشگاه توکیو با رتبه ۸ می‌باشد.

وی گفت: ۲۹ دانشگاه از کشور ایران در این رتبه بندی حضور دارند که دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با کسب رتبه ۴۳ در بین دانشگاه‌های ایران رتبه اول را دارد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب با رتبه‌های ۸۰ و ۸۶ رتبه‌های دوم و سوم ایران را دارند. جدول زیر دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این رتبه بندی را نشان می‌دهد.

 

جدول تعداد و رتبه دانشگاه‌های ایران در نظام رتبه بندی بین المللی و رتبه بندی کشورهای آسیایی تایمز ۲۰۱۹

ردیف دانشگاه رتبه جهانی ۲۰۱۹ رتبه آسیایی ۲۰۱۹ ردیف دانشگاه رتبه جهانی ۲۰۱۹ رتبه آسیایی ۲۰۱۹
۱ صنعتی نوشیروانی بابل ۴۰۰-۳۵۱ ۴۳ ۱۶ دانشگاه اصفهان ۱۰۰۰-۸۰۱ ۳۰۰-۲۵۱
۲ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۶۰۰-۵۰۱ ۸۰ ۱۷ خواجه نصیرالدین طوسی ۱۰۰۰-۸۰۱ ۲۵۰-۲۰۱
۳ دانشگاه کاشان ۶۰۰-۵۰۱ ۹۹ ۱۸ دانشگاه مازندران ۱۰۰۰-۸۰۱ ۱۸۵
۴ دانشگاه علم و صنعت ۸۰۰-۶۰۱ ۱۰۷ ۱۹ دانشگاه شهید بهشتی ۱۰۰۰-۸۰۱ ۲۵۰-۲۰۱
۵ دانشگاه صنعتی اصفهان ۸۰۰-۶۰۱ ۱۰۹ ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۰۰۰-۸۰۱ ۲۵۰-۲۰۱
۶ دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸۰۰-۶۰۱ ۱۵۰ ۲۱ دانشگاه شیراز ۱۰۰۰-۸۰۱ ۱۹۵
۷ دانشگاه صنعتی شریف ۸۰۰-۶۰۱ ۸۶ ۲۲ دانشگاه الزهرا ۱۰۰۱+ ۴۰۰-۳۵۱
۸ دانشگاه صنعتی شیراز ۸۰۰-۶۰۱ ۱۳۸ ۲۳ دانشگاه بیرجند ۱۰۰۱+ ۴۰۱+
۹ دانشگاه تبریز ۸۰۰-۶۰۱ ۱۵۵ ۲۴ دانشگاه خوارزمی ۱۰۰۱+ ۳۵۰-۳۰۱
۱۰ دانشگاه تهران ۸۰۰-۶۰۱ ۱۳۴ ۲۵ شهید باهنر کرمان ۱۰۰۱+ ۴۰۰-۳۵۱
۱۱ دانشگاه علوم پزشکی تهران ۸۰۰-۶۰۱ ۱۲۹ ۲۶ دانشگاه صنعتی شاهرود ۱۰۰۱+ ۴۰۰-۳۵۱
۱۲ شهید مدنی آذربایجان ۸۰۰-۶۰۱ ۳۰۰-۲۵۱ ۲۷ دانشگاه ارومیه ۱۰۰۱+ ۳۵۰-۳۰۱
۱۳ دانشگاه فردوسی مشهد ۸۰۰-۶۰۱ ۲۵۰-۲۰۱ ۲۸ دانشگاه یزد ۱۰۰۱+ ۴۰۰-۳۵۱
۱۴ دانشگاه گیلان ۱۰۰۰-۸۰۱ ۳۰۰-۲۵۱ ۲۹ دانشگاه زنجان ۱۰۰۱+ ۳۵۰-۳۰۱
۱۵ دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۰۰۰-۸۰۱ ۲۵۰-۲۰۱        

روش شناسی رتبه بندی تایمز

سرپرست ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین المللی است که از سال ۲۰۰۴ مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است. این رتبه بندی از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار کلی آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۳۰ درصد، استنادات با وزن ۳۰ درصد، وجهه بین المللی با وزن ۷.۵ درصد و ارتباط با صنعت با وزن ۲.۵ درصد بهره گرفته است.

جایگاه دانشگاه‌های جهان در رتبه بندی تایمز ۲۰۱۹

دهقانی افزود: سه دانشگاه آکسفورد و کمبریج (از انگلیس) و استنفورد (از آمریکا) در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم و نیز دانشگاه‌های MIT، صنعتی کالیفرنیا، هاروارد، پرینستون، ییل و کالج لندن به ترتیب دررتبه های ۴ الی ۱۰ دنیا قرار گرفته اند. در بین ۱۰ دانشگاه برتر جهان سه دانشگاه از کشور انگلستان و ۷ دانشگاه از ایالات متحده بوده اند.

وی گفت: کشور آمریکا با ۱۷۲ دانشگاه، انگلیس ۹۸ دانشگاه، آلمان ۴۷ دانشگاه، استرالیا ۳۵ دانشگاه، فرانسه ۳۴ دانشگاه و کانادا ۲۷ دانشگاه در این رتبه بندی داشته اند. دانشگاه سوربن فرانسه با کسب رتبه ۷۳ بالاترین رتبه را در میان دانشگاه‌های تازه وارد ( newcomer) دررتبه بندی دارد.

دهقانی اضافه کرد: در منطقه آسیا کشور چین با ۷۲ دانشگاه و کسب رتبه جهانی ۲۲ توسط دانشگاه تسینگ هوا (Tsinghua) بهترین رتبه جهانی در میان دانشگاه‌های آسیا معرفی شده و کشور سنگاپور با دو دانشگاه و کسب رتبه جهانی ۲۳ توسط دانشگاه NUS در جایگاه بعد قرار دارد. کشور ژاپن با ۱۰۳ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه و دانشگاه توکیو رتبه جهانی ۴۲ را کسب کرده است. کشور چین ۷ دانشگاه، ژاپن ۲ دانشگاه و سنگاپور نیز ۲ دانشگاه رتبه زیر ۲۰۰ داشته اند.

دانشگاه‌های کشورهای اسلامی در رتبه بندی تایمز ۲۰۱۹

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: از نظر تعداد دانشگاه‌ها، جمهوری اسلامی ایران با ۲۹ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. از سایر کشورهای اسلامی کشور ترکیه با ۲۳ دانشگاه، مصر ۱۹ دانشگاه، مالزی ۱۱ دانشگاه، پاکستان ۹ دانشگاه و عربستان و الجزیره هرکدام با ۶ دانشگاه، اندونزی ۵ دانشگاه، مراکش، اردن و امارات متحده عربی هرکدام ۴ دانشگاه، قزاقستان ۲ دانشگاه و سایر کشورهای عراق، عمان، نپال، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ قرار گرفته اند.

وی گفت: در رتبه بندی امسال تایمز برای اولین بار دانشگاه‌هایی از کشورهای عراق، جامائیکا، نپال، تانزانیا و قزاقستان در رتبه بندی حضور داشته‌اند. در مجموع از کشورهای اسلامی حدود ۱۴۱ دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته اند.

دهقانی افزود: در میان دانشگاه‌های برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی در بازه ۲۵۰-۲۰۱، مالزی و امارات متحد عربی در بازه ۳۵۰-۳۰۱، ایران، ترکیه و اردن در بازه ۴۰۰-۳۵۱ بهترین رتبه جهانی را کسب کرده اند. در مجموع از میان کشورهای اسلامی تنها ۱۱ دانشگاه رتبه زیر ۵۰۰ داشته اند.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که طبق برنامه ۱۰ ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب ۲۰۱۷ در قزاقستان) لازم است تا سال ۲۰۲۶ تعداد ۵۰ دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش‌های جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاه‌های این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاه‌ها، رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین المللی کسب کنند.

وضعیت قابل توجه ایرانی‌ها در رتبه بندی آسیایی ۲۰۱۹

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام درباره رتبه بندی آسیایی ۲۰۱۹ تایمز گفت: ایران نیز در سال ۲۰۱۹ دارای ۲۹ دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی بوده است که این تعداد در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۴ دانشگاه بوده است. ایران نه تنها به لحاظ تعداد دانشگاه، بلکه به لحاظ جایگاه نیز در سال ۲۰۱۸ رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. دانشگاه نوشیروانی بابل که برترین دانشگاه کشور در رتبه بندی تایمز معرفی شده است توانسته جایگاه ۴۳ آسیا را اخذ کند.

وی افزود: در سال ۲۰۱۹ ایران گوی سبقت را از ترکیه ربوده است و با ۲۹ دانشگاه نسبت به ترکیه که ۲۳ دانشگاه در رتبه بندی حاضر دارد پیشی گرفته است، این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ جایگاه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه برتر، بعد از کشور ترکیه کشورهای اسلامی در منطقه قرار گرفته بود.

دهقانی خاطرنشان کرد: در بین کشورهای اسلامی منطقه، کشورهای مالزی، پاکستان و عربستان به ترتیب با ۱۱، ۹ و ۶ دانشگاه پس از ایران و ترکیه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی داشته اند. در این رتبه بندی کشور ترکیه ۵، عربستان ۴ مالزی ۲ دانشگاه با رتبه زیر ۱۰۰ داشته است.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب