امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 39223 تاریخ انتشار: شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱:۴۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دبیر کل انجمن کلانشهرهای جهان در دیدار با شهردار منطقه22:

باغ راز هستی یک فضای بشری و انسانی را در تهران شکل داده است/ منطقه22 یک شهر بی پایان

خبرایران: اکتاوی دلاوارگا دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان به همراه اگنس بیکارت مدیر روابط بین الملل اتحادیه کلانشهرهای جهان از منطقه22 تهران بازدید و با علی نوذرپور شهردار منطقه دیدار و گفتگو کردند.
باغ راز هستی یک فضای بشری و انسانی را در تهران شکل داده است/ منطقه22 یک شهر بی پایان

به گزارش خبرایران از روابط عمومی شهرداری منطقه22، اکتاوی دلاوارگا دبیرکل انجمن کلانشهرهای جهان ضمن قدردانی از شهردار منطقه22 برای اقدامات شاخص فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست و ... در این منطقه، گفت: این دومین سفر من به تهران است، در این سفر متوجه شدم که آلودگی هوای شهر تهران کمتر شده است و فضاهای پیاده روی در شهر تهران چشمگیر شده و استفاده از دوچرخه دیده می شود.
وی در ادامه با توجه به بازدیدش از منطقه22 گفت: اهداف مدیریت جدید شهری منطقه22 صد در صد با روح اهداف مترو پلیس برابری دارد و این جای بسیار خوشحالی و خرسندی دارد.
 

منطقه22 شهر بی پایان
دبیرکل متروپلیس با بیان اینکه منطقه22 به تنهایی خود یک شهر است، افزود: زمينه آلودگي هواي ناشي از وسايل نقليه موتوري به ويژه در کلانشهرهاي کشورهاي در حال توسعه به دليل افزايش تعداد وسايل نقليه است. طبق آمارها در شهر بارسلون سه هزار نفر شهروند به خاطر آلودگی هوا در سال کشته می شوند که برای حل این مشکل آموزش های شهروندی مهمترین رکن را باید اجرا کند.
دلاوارگا با بیان اینکه عرض خیابان ها باید کم شود و به پیاده راه ها اضافه شود افزود: دریافت مالیات از خودروها و افزایش نرخ هزینه پارکینگ در شهرها از دیگر راهکارها برای استفاده نکردن شهروندان از وسایل نقلیه شخصی است.


تمرکز بر حکمروایی شهری
وی در ادامه گفت: ما در متروپلیس بر روی بحث حکمروایی شهری تمرکز داریم، و از طرف دیگر بحث‌های عملی را نیز پیش می‌بریم و در جلسات متروپلیس به افزایش مشارکت‌های شهروندی فکر می‌کنیم و این موضوع یکی از دغدغه‌های ما است.
دبیرکل متروپلیس افزود: تلاش بر این داریم که چطور می‌توان آلایندگی را در شهرها کاهش داد و یکی از مأموریت‌هایمان این است که به پاسخ این پرسش برسیم که چگونه می‌توان فضاهای عمومی بهتری در شهرهای مختلف داشت.
اکتاوی دلاوارگا دبیرکل متروپلیس نیز ضمن تأیید این واقعیت که تمام شهرهای بزرگ با چالش‌های یکسان و شبیه به یکدیگر روبرو هستند، گفت: متروپلیس ادعا نمی‌کند که همیشه راه‌حل‌های نهایی را دارد، اما فضایی را فراهم می‌کند که در آن راه‌حل‌ها پیدا خواهند شد.
 

ایجاد یک فضای بشری و انسانی در منطقه22
دلاوارگا با بیان اینکه وجود باغ راز هستی در منطقه22 یک ایده عالی برای تعاملات اجتماعی شهروندان به شمار می رود، خاطرنشان کرد: تولید و جمع آوری گیاهان داروی و عرضه آنها به شهروندان بسیار جالب و پسندیده بود چون تشویق شهروندان به استفاده از محصولات ارگانیک و سنتی نیز است.
گفتنی است متروپلیس سازمانی است که ١٣٨ شهر از کلان‌شهرهای جهان عضو آن هستند و سابقه زیادی دارد. متروپلیس در دوره نخست یک سازمان فنی بود، در مرحله دوم حیات خودش تبدیل به یک نهاد سیاسی شد و الان یک وضعیت بینابین این دو حالت دارد.
شهردار منطقه22 نیز در این دیدار صمیمانه و چند ساعته با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه22گفت: ما علاقمندیم در بسیاری از محورها انتقال تجربیات داشته باشیم؛ خصوصا تجربیاتی که ما را به شرایط پایدار و محیط‌زیست پاک‌تر نزدیکتر و همچنین فضای زندگی در شهر را زیست‌پذیرتر کند.
نوذرپور با انتقاد از اینکه در بسیاری از مدیریت ها تمرکز زدایی دیده نمی‌شود افزود: در دولت اصلاحات زمان آقای خاتمی 23 وظیفه محلی در دولت شناسایی شد که باید به شهرداری ها محول شود، ماننده آب و فاضلاب ، برق، گاز و ... اما تا کنون محقق نشده است.

شوراها باید به سمت قانونی شدن بروند
شهردار منطقه22 همچنین به شکل گیری شوراها و شورایاری ها در زمان دولت آقای خاتمی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای توسعه و قانونی شدن شوراها در دولت های بعدی اتفاقی نیافتاده، که این جای تامل دارد.
وی با بیان اینکه قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به دنبال از بین بردن تمرکز زدایی در مدیریتهای شهری و دولتی بوده است خاطرنشان کرد: مدیریت جدید شهری تمایل دارد تمرکز زدایی در شهرداری را از بین ببرد .
 

مدیریت شهری در کنار مردم است
نوذرپور با بیان اینکه حتی طرح جامع تهران و طرح های تفضیلی مناطق توسط دولت تهیه و تصویب می شود گفت: شهروندان مشکلات و دغدغه های خود را در شهر به مدیریت شهری انتقال می دهند نه دولت و ما هستیم که رودر‌روی مردم برای مدیریت شهر برنامه ریزی می کنیم پس چرا باید طرح جامع در دولت تهیه و تصویب شود.
وی افزود: ساخت و سازها در گذشته در منطقه ۲۲ شکل گرفته بود و متأسفانه سرانه‌های مختلف براساس این ساخت و سازها توسعه پیدا نکرده بود لذا کمبودهایی در سرانه‌هایی همچون سرانه‌های آموزشی در منطقه وجود دارد، اما باید به این نکته نیز توجه کرد شهرداری تهران همه امور شهر را در اختیار ندارد و تنها به عنوان تسهیل کننده خدمات سازمانهای دولتی مساعده و کمک می‌کند، در حقیقت وظیفه تأمین سرانه‌های آموزشی و امنیتی بر عهده دولت است.
شهردار منطقه22 بیا بیان اینکه در ملاقات های مردمی، مردم بسیاری از مشکلاتشان را که مربوط به سازمان های دولتی خدمت‌رسان است به مدیریت شهری انتقال می دهند، افزود: مدیریت شهری در قبال حل این مشکلات وظیفه قانونی ندارند و حتی همان سازمان های دولتی خدمت رسان برای حل مشکلات شهروندان از شهرداری کمک درخواست می کند.
 

احیای محله‌گرایی و تقویت روابط بین انسانی
وی با بیان اینکه ایجاد نشاط اجتماعی یکی از سیاستهای مدیریت شهری جدید است ادامه داد: یکی از برنامه‌های محوری مدیریت شهری منطقه۲۲، احیای محله‌گرایی و تقویت روابط بین انسانی‌، برگزاری جشنواره‌هایی با عنوان "خیابان، محلی برای زندگی" در محلات مختلف منطقه ۲۲ است.
شهردار منطقه22 تاکید کرد: مدیریت جدید شهری بر این باور است که شهرداری و شورای‌شهر تنها دربرگیرنده‌ی زیرساخت‌ها و روساخت‌های عمرانی نیست. سلامت، تندرستی و شادابی اجتماعی شهروندان نیز جزو برنامه‌های اصلی مدیریت شهری است.
وی ادامه داد: برگزاری هر هفته این جمع‌های محلی، بازگشت مردم به شهر را موجب می‌شود. در مدیریت منطقه ۲۲ این اهتمام وجود دارد که در همه محله‌ها با همیاری و مشارکت مردم و شورایاری‌ها محله‌های شاد و صمیمی و پر بازی را ایجاد کند.
نوذرپور گفت: برگزاری این جشن‎ها و جشنواره ها که از سوی شهروندان و شورایاری های محلات مدیریت می‎شود، و شهروندان با فراغ بال و برخاسته از خواسته درونی در این مراسم شرکت می‎کنند و اوقات فراغت خوبی برای تمامی اعضای خانواده فراهم شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه برنامه ریزی ها مدیریت شهری گذشته برای حمل و نقل عمومی در شهر تهران ناکارآمد بود و بسیاری از مشکلات در حال حاضر به بحران رسیده است و باید اقدام موثر انجام دهیم.
شهردار منطقه 22 تصریح کرد: دکتر حناچی شهردار تهران در دوره مدیریت شهری خود سیاست‌های جدیدی را آغاز کرده است و استفاده از وسایل نقلیه پاک و دوچرخه یکی از آنها است و خود ایشان هر سه‌شنبه ها به شکل نمادین با دوچرخه سر کار می‌آیند. در طول یک دهه گذشته سهم کمک و اقدامات دولت و شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی کاهش یافته است اما با این وجود در مدیریت شهری جدید منطقه۲۲ توجه جدی به فضای عمومی شهری و حمل و نقل پاک شده است.
نوذرپور به مسیر پیاده روی شمال دریاچه شهدای خلیج فارس اشاره کرد و گفت: این مسیر پیاده رو در 2باند رفت و برگشت است.
وی با اشاره به طرح اتصال پهنه جنوبی دریاچه شهدای خلیج فارس به بوستان جنگلی چیتگر گفت: یکی دیگر از اصلی‌ترین برنامه‌های مدیریت شهری منطقه22 ظرفیت‌هایی است که در کنار تامین منافع سرمایه‌گذاران، منافع شهروندان و شهر را نیز تامین کند. پروژه پهنه جنوبی دریاچه شهدای خلیج فارس نیز با همین نگاه و با محوریت توسعه فضای پیاده و آرام طراحی و برنامه ریزی شده است.
نوذرپور با بیان این که شهروندان تهران دچار فقر محیطی هستند گفت: شهروندان فضاهایی نیاز دارند که از تنهایی و آسیب های ناشی از تنهایی رها شوند، با افتتاح باغ راز هستی این امکان را برای شهروندان به وجود آوردیم تا ساعاتی را دور از هیاهوی شهر بگذرانند.
شهردار منطقه 22 خاطر نشان کرد: با ساخت باغ راز هستی به دنبال پاسخگویی به تنهایی‌های مردم هستیم و تلاش داریم فضاهای شهری عمومی فارغ از طبقات اجتماعی و بدون هزینه برای ایجاد تعاملات اجتماعی در منطقه ایجاد کنیم.
نوذرپور در ادامه گفت: آب آبیاری فضای سبز منطقه از آب بازیافتی برج‌های مسکونی منطقه تامین می‌شود و دیگر از آب منطقه‌ای استفاده نمی‌کنیم و هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌شود.
 

استفاده از حریم منطقه22 برای شهروندان
وی با اشاره به دیگر برنامه های فرهنگی و اجتماعی برای بالا بردن مشارکت و تعاملات شهروندان در منطقه22، گفت: روستاهای منطقه 22 فضا و ظرفیت مناسبی را برای گردشگری دارند ضمن اینکه ما می‌توانیم از ظرفیت این روستاها برای ایجاد اشتغال و درآمد روستائیان استفاده کنیم که با این رویکرد چندین جشنواره محلی از جمله جشنواره شاه توت، جشنواره خرمالو ، جشنواره گیلاس و ... در حریم منطقه برگزار کردیم.
نوذرپور تصریح کرد: از سوی دیگر اینگونه روستاها محیط خوبی برای نشاط و شادابی برای شهروندان دارند و اهالی منطقه 22 و همچنین سایر مناطق می‌توانند با حضور در چنین روستاهایی روز خوبی را سپری کنند.
نوذرپور در پایان افزود: یکی از ماموریت‌های شهرداری تهران در بحث حریم مناطق است که در این زمینه نیز شهرداری منطقه 22 تاکید ویژه‌ای بر حفظ و حراست حریم منطقه 22 دارد و در این زمینه ما تاکید بر حفظ بافت روستاها و عدم تخریب باغات داریم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب