امروز: یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/24]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 39575 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۴:۱۱:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد؛

ترامپ توصیه‌های عربستان اسرائیل درباره ایران را نادیده گرفته و به منافع آمریکا فکر کند

خبرایران: شبکه سی‌ان‌ان با اشاره به تأثیر مخالفت سعودی‌ها و صهیونیست‌ها با ایران بر تصمیمات رئیس جمهور آمریکا گزارش داد: دولت ترامپ باید توصیه عربستان و اسرائیل در رابطه با ایران را نادیده بگیرد و در مقابل یک کانال گفت‌وگوی مستقیم با تهران ایجاد کند.
ترامپ توصیه‌های عربستان اسرائیل درباره ایران را نادیده گرفته و به منافع آمریکا فکر کند

به گزارش خبرایران، شبکه سی‌ان‌ان در تحلیلی در این باره می‌نویسد: روابط ایران و آمریکا در حال حاضر به شکل پر مخاطره‌ای میان وضعیت نه صلح و نه جنگ قرار گرفته است. خروج یک‌جانبه دولت ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و سیاست آن برای اعمال فشار حداکثری بر ایران به یک دوره بلاتکلیفی انجامیده و هر دو طرف را در چرخه خطرناکی قرار داده است که موجب شده دست به اقدامات تشدید کننده‌ای بزنند که خطر درگیری نظامی را به‌ویژه در نبود یک کانال مستقیم گفت‌وگو بالا می‌برد.

سی‌ان‌ان در ادامه این تحلیل آورده است: وقتی پای ایران به میان می‌آید، عربستان و اسرائیل طرف‌هایی به شدت مخالف هستند که در صورت وقوع جنگ در خطر خواهند بود اما از سیاست‌های تند آمریکا حمایت کرده‌اند. این دقیقاً همان دلیلی است که آمریکا باید توصیه آنها را رد کند. آمریکا نباید سیاست‌های سعودی و اسرائیلی را که خطر درگیری با ایران را بالا می‌برد دنبال کند، به ویژه اینکه منافع آنها همیشه با منافع آمریکا یکسان نیست.

این شبکه آمریکایی با اشاره به اینکه عربستان و رژیم صهیونیستی معتقد بودند که توافق هسته‌ای یک فاجعه بود، می‌نویسد: اما این توافق چنین نبود چراکه منجر به محدودیت برنامه هسته‌ای ایران و اعمال یکی از سخت‌ترین رژیم‌های راستی‌آزمایی هسته‌ای در این کشور شد. هرچند، سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها از توافق هسته‌ای متنفر بودند و هر کاری که توانستند کردند تا آن را نابود کنند. از نظر آنها نزدیک شدن آمریکا به ایران به معنی افزایش نفوذ ایران و ادامه مصالحه میان تهران و واشنگتن بود که نفوذ آنها در واشنگتن و امنیتشان را به خطر می‌انداخت.

سی‌ان‌ان افزود: عربستان و اسرائیل در تلاش‌های موفقیت‌آمیز خود برای ترغیب کردن دولت ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ تنها به نیازها و منافع خود توجه داشتند درحالی‌که آمریکا بدون داشتن یک چارچوب جایگزین برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و کانالی برای گفت‌وگو با تهران باقی ماند. گزینه جایگزین، به کمپین تحریم تبدیل شد که اگرچه اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار می‌دهد اما تا به حال هیچ نتیجه‌ای برای تغییر رفتار ایران در پی نداشته است، چه برسد به مذاکره مجدد درباره توافق هسته‌ای. تنش کنونی در منطقه نتیجه مستقیم خروج از توافق هسته‌ای است.

شبکه سی‌ان‌ان در پایان تحلیل خود آورده است: دولت ترامپ برخلاف نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و محمد بن سلمان (ولیعهد عربستان) که نفع کمی در تعامل با ایران دارند، باید برای باز کردن کانال گفت‌وگوی مستقیم با ایران تلاش کند. ترامپ در واقع نشان داده است که می‌خواهد ایران با او تماس بگیرد، او باید توصیه عربستان و اسرائیل درباره ایران را نادیده بگیرد و به جای آن، منافع و نیازهای خود را در نظر داشته باشد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب