در حال حاضر، یکی از مسائل مهم در حوزه مسکن وجود مسکن های زائد است که براساس آمار مرکز پژوهش ها ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران و ۲ میلیون واحد مسکونی در کشور به صورت اضافه ساخته شده است. البته بخشی از این واحدهای مسکونی مساکن لوکس هستند که افراد بی بضاعت و متوسط جامعه توان خرید آن را ندارند که باید به این موضوع نیز توجه لازم کرد.
رییس مجلس ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه باید حدود ۹۰۰ هزار واحد مسکن در سال ساخته شود ولی در سال های اخیر این مهم تحقق نیافت و یکی از مسائلی که به افزایش قیمت مسکن دامن زد، این بود که در سال های گذشته به این مهم توجه نشد.
وی ادامه داد: دولت در مقطع کنونی قصد اجرای قانون برنامه ششم را دارد، در این قانون برای شهر و روستا سقف در نظر گرفته شده که چقدر مسکن باید در شهرها و روستاها ساخته شود. لاریجانی با یادآوری اینکه یکی از نکات مورد توجه مرکز پژوهش های مجلس ساخت مسکن در روستاها است، افزود: ازدیاد جمعیت در روستاها موجب شده زمین مورد نظر در روستاها برای ساخت مسکن محدود باشد که بنیاد مسکن باید در این زمینه بازنگری جدی صورت دهد و وزیر کشور نیز باید در این حوزه برای برداشتن محدوده روستاها به استانداران توصیه جدی کنند.
رییس مجلس ادامه داد: بنابراین این موضوع باید برای روستاییان حل شود تا مسکن موجب مهاجرت روستاییان به شهرها نشود. لاریجانی ادامه داد: در شهرهای کوچک و متوسط نیز که بیش از هزار شهر را شامل می شود، زمین برای واگذاری وجود دارد و اگر زمین هم وجود نداشته باشد، محدوده شهرها به کمک این شهرهای کوچک بیاید تا در این زمینه وزارت کشور می تواند کمک های مثمرثمری داشته باشد تا این مشکل از سر راه مردم برداشته شود.
وی تاکید کرد: در شهرهای بزرگ و کلانشهرها نیز نیاز به شهرک های اقماری داریم که در طرح وزارت مسکن نیز به این موضوع توجه شده است. رییس قوه مقننه تصریح کرد: چنانچه این مجموعه راه بیفتد، ظرف چند سال آینده به شرط تولید یک میلیون مسکن در هر سال شاهد خواهیم بود طی چند سال آینده مشکل مسکن در کشور حل خواهد شد.
لاریجانی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات حوزه مسکن اختصاص وام و تسهیلات است که در این زمینه تقسیم بندی هایی در سطح روستا و شهر صورت گرفت تا در روستاها تا سقف ۴۰ میلیون تومان برای هر نفر، در شهرهای کوچک و متوسط ۶۰ میلیون و شهرهای بزرگ ۸۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر افراد پشت نوبت دریافت وام قرار می گیرند و میزان تسهیلات مسکن در حال حاضر ۸.۵ درصد است که رییس بانک مرکزی قول افزایش سهم تسهیلات مسکن تا ۲۰ درصد را دادند تا گشایشی در زمینه تسهیلات مسکن برای کسانی که قصد ساخت دارند، صورت گیرد.
رییس قوه مقننه تاکید کرد: این مجموعه، مجموعه خوبی به نظر می رسد به شرط آنکه در حوزه اجرا همه دستگاه ها از جمله بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی یک فکر را دنبال کنند، البته ملاحظاتی نیز در این زمینه وجود دارد که اخذ مالیات سنگین از خانه های خالی یکی از این ملاحظات است.