خبرایران : رئیس سازمان سینمایی کشور در جمع سینماگران و دست اندرکاران فیلمسازی کرمانشاه حاضر و بر رویکرد عدالت محوری و توجه ویژه دولت به حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد.
به گزارش خبرایران از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی کشور با سینماگران کرمانشاه صبح امروز(اول تیرماه) دیدار داشت.
محمد خزاعی در این دیدار گفت: دولت به طور جدی پیگیر مسائل فرهنگی است و در این راستا شورای فرهنگی را به عنوان یکی از ضرورت های تحول آفرین در این عرصه ایجاد و طرح مسائل کلان حوزه فرهنگ و هنر را محوریت آن قرار داده است.
وی تعیین وضعیت شغلی کارکنان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد(فهما) و رفع مشکلات موجود در این مجموعه را از برکات ایجاد شورا دانست و اظهار کرد: ریاست جمهوری علیرغم تمامی مشکلات موجود در حوزه های اقتصادی، نگاه و توجه ویژه ای به حوزه فرهنگ و هنر داشته و مسائل مربوطه را به صورت ویژه مورد بررسی قرار می دهند. این در حالی است که شخص وزیر نیز مسائل مربوطه در این شورا را مطالبه کرده و تأکید دارند در صورت بروز مشکلات در مصوبات و یا احساس نیاز به قانونگذاری، پیگیری موضوعات در اولویت قرار گرفته و درصدد رفع مشکل اقدام خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی کشور همچنین از تشکیل شورای هنر و شورای عالی سینما خبر داد و گفت: شورای هنر سال ها تعطیل شده بود و آخرین جلسه آن به 12 سال قبل بر میگردد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات این شورا هر دو هفته یکبار با حضور شخصیت های حقیقی و حقوقی کشور، اظهار کرد: شورای عالی سینما نیز یکی از شوراهای مورد توجه است که پس از 10 سال احیا شده است که بسیاری از دوستان منتقد بودند که چرا فقط برای سینما یک ساعت طراحی می شود در دولت و تصمیم گرفته می شود.
خزاعی ادامه داد: مشکلات شورای عالی سینما در کمیسیون فرهنگی دولت برطرف شده است. در حال حاضر رئیس صدا و سیما و شورای فرهنگ عمومی در این شورا عضویت داشته و آقای مخبر معاون رئیس جمهور نیز ریاست این شورا را به عهده دارد.
وی بیان کرد: سینما و فرهنگ دغدغه دولت است چرا که پیش از این متوجه کارکرد این شوراها نبوده اند و ضرورتی برای وجود آن احساس نکرده اند نبوده اما دولت سیزدهم به وجود این حوزه و اهمیت آن اعتقاد دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور سینمایی، از تشکیل جلسات با مشاورین و معاونین سازمان سینمایی خبر داد و گفت: در 40 سال گذشته رئیس سازمان در قالب کارگروه های تخصصی به صورت میدانی در استان ها حضور پیدا نکرده و این اولین باری است که مدیران را برای اخذ تصمیمات و طرح موضوع در شورای اداری به استان ها میبریم.
وی تأکید کرد: مقوله سینما در استان ها، باید به مقوله ای جدی تبدیل شود و سینما به دغدغه جدی تری در استان ها تبدیل شده و ضرورت و اهمیت عینی تری پیدا کند.
خزاعی گفت: به دلیل مسائل مختلف شاید سینما در اولویت مسئولان استانی نباشد مگر اینکه مسئولان کشوری و استانی به هم نزدیک شده و تصمیمات اثرگذاری صورت بگیرد. در این راستا برنامه دیدار و سفرهای استانی را از استان های کم برخوردار شروع کرده و اولویت بندی کرده ایم.
وی عنوان کرد: اگر مسئولین روحیه جهادی در پیش نگرفته و از حضور در شهرهای محروم امتناع کنند شهرستان ها از کمترین امکانات برخوردار می شوند.
رئیس سازمان سینمایی، گفت: برآیند سفر به ۷ استان تصویب دستور احیای 40 سالن سینمایی بوده است و در استان یاسوج که فاقد سالن سینمایی است، پیگیری ها و رایزنی با شهرداری و استانداری، منجر به قرار بر تحویل 9 سالن در طی دو سال توسط حوزه هنری شد.
وی اضافه کرد: فقر تجهیزات و امکانات در دفاتر سینما جوان یکی دیگر از مسائل مورد توجه ما بوده است که در این راستا تا پایان سال تمامی دفاتر سینما جوان را مجهز خواهیم کرد.
خزاعی، گفت: از 12 سال پیش تاکنون هیچ تجهیزاتی برای به روز رسانی به دفاتر استان ها اختصاص داده نشده است. خوشبختانه با کمک وزیر محترم اعتبار مالی را تأمین کرده و پس از خرید تجهیزات آن را در اختیار استان ها قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به جلسه خود با استاندار مبنی بر جمع بندی درخواستها و نیازها، عنوان کرد: مطالبات را با استاندار در خصوص مشکلات زیرساخت های فرهنگی استان مطرح خواهیم کرد. این هم افزایی باعث می شود ضمن توسعه زیرساخت ها، بودجه استان در تولید فیلم نیز دو برابر شود.
رئیس سازمان سینمایی کشور، ایجاد زمینه همافزایی میان نهادهای استانی در این حوزه را یکی از اهداف سفرهای استانی برشمرد و گفت: در این سفرها علیرغم سختی ها، خروجی های خوبی برای استان ها رقم خواهد خورد.
وی همچنین از پیش بینی کمیته مصوبات در راستای پیگیری این مطالبات و تحقق آن خبر داد و اظهار کرد: پس از اتمام سفرهای استانی به ۱۰ استان اول یک وقفه برای بررسی بحث اعتبارات، تجهیزات و حمایت هایی که باید صورت بگیرد و همچنین در بحث تحقق و اجرایی شدن این مصوبات خواهیم داشت.
خزاعی، تصریح کرد: دغدغه دولت مردمی در حوزه فرهنگ و هنر است که این مصوبات 100 درصد اجرایی شود و در این راستا تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
وی به رویکرد تمرکز زدایی دولت در حوزه اعتبارات اشاره و اعلام کرد: 70 درصد بودجه های امسال انجمن سینمای جوانان کشور به شهرستان ها اختصاص یافته است. در مرکز گسترش نیز 40 درصد اعتبارات در بحث تولید فیلم به استان ها اختصاص یافته است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: در انجمن سینما جوان نیز رویکرد ما بر کشف استعدادها است تا با شناسایی فیلمسازان جوان، استعداد ساخت اولین فیلم بلند در آنها کشف و مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته,مبنای فیلم اولی ها، بر تأمین سرمایه ساخت فیلم بوده و به استعداد توجه نمیشد. در حالیکه وجود این دیدگاه عاملی برای هرز رفتن استعداد است.بنابراین ما با حذف این نگاه، معیار خود را بر استعداد فیلمساز قرار داده ایم.
وی در پایان با وعده مساعدت در خصوص پیگیری بحث اعطای تسهیلات به فعالان حوزه سینما و دغدغه های هنرمندان استان گفت: امیدوارم بتوانیم مصوباتی خوبی را در نشست با استاندار کرمانشاه در راستای تحول آفرینی در حوزه سینما و حمایت از فعالان این حوزه داشته باشیم.