مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان با اشاره به داراییهای تحت مدیریت این شرکت گفت: دارایی تحت مدیریت تامین سرمایه لوتوس پارسیان بالغ بر ١٤ هزار میلیارد تومان و در قالب 10 صندوق سرمایهگذاری است که در مقایسه با برخی بانکها دو برابر خواهد بود.
به گزارش خبرایران، نشست خبری مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان با خبرنگارانِ حوزه بورس، صبح امروز 16 مردادماه د1398 ر محل این شرکت برگزار شد. در این نشست ابتدا مدیرعامل شرکت گزارشی از فعالیتهای شرکت ارائه کرد و در ادامه جلسه به سؤالهای خبرنگاران پاسخ داده شد.
علی تیموری شندی- مدیرعامل و عضو هیئت مدیره تامین سرمایه لوتوس پارسیان- در بیان گزارش عملکرد این شرکت گفت: با توجه به اینکه حجم بازار مالی در حال بزرگ شدن است، حجم فعالیتهای تامین سرمایه لوتوس پارسیان نیز روند رو به رشدی داشته است.
او با اشاره به تعهدات بازارگردانی شرکت گفت: در عمر فعالیت تامین سرمایه لوتوس تا کنون 7340 میلیارد تومان تعهد بازارگردانی اوراق بدهی داشتیم و از ابتدای سال مالی شرکت تا کنون یعنی از بهمن 97 تا کنون حدود 1450میلیارد تومان به این تعهدات اضافه شده است که معادل 20 درصد افزایش حجم تعهدات بازارگردانی است. در حال حاضر حجم کل تعهدات بازارگردانی ما برای اوراق بدهی معادل 4425 میلیارد تومان است.
علی تیموری اظهار داشت: در حوزه تعهدات پذیرهنویسی اوراق بدهی تا کنون 6560 میلیارد تومان تعهد پذیرهنویسی تقبل کردهایم و از ابتدای سال مالی 98 معادل 2450 میلیارد تومان به این تعهدات اضافه شده است که نشان دهنده 37 درصد رشدِ حجم تعهدات پذیرهنویسی شرکت است.
تیموری گفت: ارقام فوق نشان میدهد روند فعالیت تامین سرمایه با شتاب خوبی در سال مالی جدید رو به جلو میرود. و این رشد مرقون بسترسازیهایی است که در سالهای گذشته انجام دادیم و خوشبختانه اکنون نتایج آن در حال بروز است.
این عضو هیئت مدیره تامین سرمایه لوتوس پارسیان ادامه داد: در کنار انتشار اوراق بدهی، در تعهد پذیرهنویسی افزایش سرمایه شرکتها نیز فعال هستیم که این میزان هم در کل فعالیت شرکت حدود 860 میلیارد تومان بوده است.
وی درخصوص تعهد بازارگردانی انواع صندوقها آماری به این شرح ارائه کرد: کل مانده تعهد بازارگردانی ما در حوزه صندوقها در حال حاضر بالغ بر 2620 میلیارد تومان است. که با توجه به حجم کل صندوقهای ETF در بازار سرمایه، رقم قابل توجهی است.
مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس درخصوص فعالیت این شرکت در حوزه بازارگردانی سهام گفت: بازارگردانی انواع سهام را به صورت مستقیم و همچنین غیر مستقیم از طریق صندوق بازارگردانی امید لوتوس پارسیان انجام میدهیم که ارزش بازار 16 هزار میلیارد تومانی را در بر دارد. کل تعهدات بازارگردانی سهام از سوی تامین سرمایه در بازار در حال حاضر حدود 23 هزار میلیارد تومان است که بسیار چشمگیر است. شاید در ابتدای فعالیت تامین سرمایهها این آمار دور از ذهن به نظر میرسید ولی آمار فعلی نشان از روند خوب رشد این گروه شرکتها در بازار سرمایه کشور دارد.
وی با اشاره به داراییهای تحت مدیریت این شرکت گفت: دارایی تحت مدیریت تامین سرمایه لوتوس پارسیان بالغ بر ١٤ هزار میلیارد تومان و در قالب 10 صندوق سرمایهگذاری است که در مقایسه با برخی بانکها دو برابر خواهد بود. این در حالی است که زمانی فکر می کردند صندوقهای تحت مدیریت تامین سرمایهها بدون حضور بانکها نمیتوانند ادامه مسیر دهند اما امروز شاهد هستیم که داراییهای این بخش به شبکه بانکی وابستگی ندارد.
تیموری با اشاره به ترکیب دارایی تحت مدیریت لوتوس پارسیان اظهار داشت: خوشبختانه ترکیب بسیار متنوعی از صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت داریم و از صندوقهای درآمد ثابت و سهامی تا صندوق کالایی و جسورانه را تحت مدیریت خود داریم. در حال حاضر همه صندوقهای این شرکت در بالاترین ظرفیت، فرصتهای مناسبی را برای سرمایهگذاران فراهم کرده است.
او خاطر نشان کرد: سال گذشته پرتفوی سهام در دارایی تحت مدیریت ما 30 میلیارد تومان بوده است و اکنون به هزار میلیارد تومان رسیده است که نشان از حضور پر رنگ تامین سرمایه لوتوس پارسیان در بازار دارد. این حجم از حضور ما در بازار به واسطه سرمایهگذاران فعلی بازار سهام نبوده و به دنبال بازاریابی از مشتریان در بازار پول این امکان فراهم شده است.
تیموری یادآور شد: در صندوقهای تحت مدیریت خود 6 هزار میلیارد تومان اوراق داریم که نشان از اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری در تعمیق بازار بدهی دارد که میتواند به عمق فعالیتهای تامین مالی بیانجامد. اخیراْ رقمهای قابل توجهی تامین مالی از بازار سرمایه انجام میشود و از این نظر به رشد خوبی رسیدهایم.
او اشاره کرد: عملاْ با توجه به ضعیف شدن ارزش ریال، حجم پولی که در اقتصاد لازم است تا بتواند فعالیتهای گذشته را مدیریت کند باید 3 الی 4 برابر شود و طبیعتاْ حجم تامین مالی باید به طور قابل توجهی گسترده شود. بنابراین تجهیز منابع از طریق صندوقهای سرمایهگذاری نیز باید تقویت شود.
او با اشاره به صندوقهای قابل معامله در بازار گفت: شروع رشد این گروه صندوقها در بازار با ورود صندوق اعتمادآفرین پارسیان بوده است که خوشبختانه این صندوق در حال حاضر بزرگترین صندوق از این نوع با حجم 1250 میلیارد تومان است و دومین نماد معاملاتی فرابورس در سال گذشته بوده است. احتمالاْ امسال نیز اولین نماد به لحاظ حجم معاملات در فرابورس خواهد بود. این نشان میدهد طراحی ابزارها به خوبی انجام شده و ذائقه مشتریان را به نحو مناسبتری پوشش داده است.
او با اشاره به عملکرد صندوق طلا گفت: در حال حاضر حدود 8 ماه است که سقف صندوق طلا پر شده است و امکان افزایش سقف صندوق فعلاْ وجود ندارد. حجم معاملاتی که روی این صندوق صورت گرفته است معادل یک میلیون و 200 هزار سکه است. اگر این ابزار نبود و قرار بود این حجم تقاضا وارد بازار فیزیکی شود قطعاْ نوسانات شدیدی میتوانست ایجاد کند.
تیموری ادامه داد: بنابراین فعالان بازار سرمایه میتوانند از طریق معرفی ابزارهای نوین مالی نقش مؤثری در کنترل نوسانات اقتصادی داشته باشند و لازمه این امر این است که همه ارکان تصمیمگیرنده نسبت به این موضوع باور داشته باشند. هرچه ابزارها با پایه مالی بزرگتر شوند کنترل نوسانها مؤثرتر به وقوع خواهد پیوست.
تیموری شندی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار کرد: قوانینی وجود دارد که اجازه نمیدهد صندوقهای جدید در بازار سرمایه تاسیس شود و به خاطر این محدودیت ابزارهای جدیدی که قابل ارائه بودند دیگر قابل استفاده نیستند. در سه سال گذشته محدودیتها در بازار مالی بیشتر شده که برای صنعت مالی کشور مطلوب به نظر نمیرسد.
وی با اشاره به آمار عملکرد پرتال سرمایهگذاریِ این شرکت (lotusib.ir) گفت: در مدت فعالیت پرتال 41 هزار میلیارد تومان صدور و ابطال در این بستر انجام شده است که معادل یک میلیون و 700 هزار درخواست صدور و ابطال است.
وی با اشاره به ورود این شرکت به بورس گفت: خوشبختانه حضور ما در بازار سهام خوب و پر رنگ بوده است. سهام این شرکت با ارزش 205 تومان در بازار عرضه شد و 41 تومان سود تقسیم کرد و اکنون در محدوده 263 تومان معامله میشود که نشان دهنده بازده 50 درصدی از زمان عرضه سهام است.
تیموری در پایان گفت: امیدواریم با انتشار آمار 6 ماهه عملکرد شرکت، سهامداران از سرمایهگذاری خود در سهام شرکت ما خشنودتر از پیش باشند.
در ادامهی این جلسه به سؤالهای خبرنگاران پاسخ داده شد که در گزارشی دیگر به آن خواهیم پرداخت.