امروز: پنج شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/03]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 41940 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۱:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

به زودی در آثار ملی کشور ثبت می شود ؛

اجرای مراسم سنگ زنون در محله قدیمی کن

خبرایران: آئین 80 ساله سنگ زنون صبح عاشورا در محله قدیمی کن منطقه 5 ، به زودی در آثار ملی کشور ثبت می شود.
اجرای مراسم سنگ زنون در محله قدیمی کن

به گزارش خبرایران از روابط عمومی شهرداری منطقه 5 تهران ؛ محله قدیمی کن که از 5 بخش سرآسیاب، اسماعیلان، بالان، میان ده و دار قاضی تشکیل شده است، جلوه گاه سنت های دیرین محلی واجرای آیین های محرم است .

یکی از معتمدین محله کن، درباره شیوه اجرای آئین سنگ زنون که  قدمت آن به 80 سال می رسد می گوید : در این مراسم، عزاداران به نشانه اندوه با برهم زدن دوچوب یا سنگ و خواندن مرثیه در عزای سالار شهیدان، به سوگ می نشینند.

وی افزود : مراسمی که به" سنگ زنون "  معروف است، از دیرباز مورد توجه اهالی کن بوده و این آئین، نمادی از سنگ برسر زدن به نشانه عزا است و به قولی دیگر، اهالی محلات کن، با سنگ زنی، به زیارت اهل قبور رفته تا یاد آور واقعه عاشورا شوند.

وی درباره علت نامگذاری این مراسم به سنگ زنون افزود : در ایام گذشته، این مراسم با سنگ های یک دست انجام می شده و امروزه اهالی کن، به جای سنگ، با کوبیدن دو چوب استوانه ای شکل یکدست که قبلا درون روغن مخصوص قرار گرفته تا صدایی شبیه به سنگ زدن به خود بگیرد ، عزاداری کرده و بعد ازاین اعلان عمومی، نوحه خوانی، سینه زنی و بقیه مراسم تا اذان ظهر ادامه دارد.

دراین میان خانم ها در حسینیه مشغول عزاداری بوده و فقط برای شام غریبان به داخل محله می روند.

امسال نیز از ساعت 9صبح روز عاشورا ، دسته سنگ زنی از حسینیه محله سرآسیاب به سمت محله اسماعیلان و بالان ملحق شده و در قالب هیئت سنگ زنی به میان ده و پس از آن در حسینیه نور محله در قاضی با حضور حداکثری، مصیبت اهل بیت را به سوگ نشستند.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب