امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 43295 تاریخ انتشار: سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱:۳۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

با حضور نویسنده؛

نقد و بررسی کتاب «ماشو در مه» در کتابخانه شهید دستغیب برگزار شد

خبرایران: نشست نقد و بررسی کتاب «ماشو در مه» نوشته فرهاد حسن زاده با حضور نویسنده اثر در کتابخانه شهید دستغیب برگزار شد.
نقد و بررسی کتاب «ماشو در مه» در کتابخانه شهید دستغیب برگزار شد

به گزارش خبرایران از روابط  عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، نشست نقد و بررسی کتاب «ماشو در مه» نوشته فرهاد حسن زاده، با حضور نویسنده اثر، جعفر توزنده جانی، منتقد و تعدادی از دانش آموزان کلاس هفتم مدرسه شهید بهروز پندی در کتابخانه عمومی شهید دستغیب برگزار شد.

در این نشست فرهاد حسن زاده اظهار داشت: «ماشو در مه» اولین رمان من محسوب می شود. تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب نوشتم که بیشتر در حوزه کودک و نوجوان و تنها چند کتاب در حوزه بزرگسالان بوده است. داستان هایی نظیر «کارت اعتباری» یا زندگی میرزا تقی خان امیرکبیر در کتاب های درسی نیز به چاپ رسیده است.

حسن زاده تصریح کرد: معتقدم هر کتاب همچون بلیت ارزان قیمتی است که مخاطب را به سفری می برد. انگار نویسنده دست مخاطب را می گیرد و به دنیای داستان خود می برد. بخشی از داستان ماشو درمه واقعی است. در زمان کودکی، صدای انفجاری از طرف لوله های نفت شنیدم که ابتدا فکر کردم صدای انفجار لوله های نفت یا گاز باشد اما بعدا متوجه شدیم که یک نفر انقلابی که از عراق به ایران فرار کرده بود با نارنجکی که در دست داشته این انفجار را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه قسمت هایی از کودکی من در داستان «ماشو در مه» آمده است، خطاب به بچه ها گفت: برای نویسنده شدن باید خوب ببینید و خوب بشنوید؛ هر چیزی که در این دنیا وجود دارد صدای خاصی دارد.

حسن زاده اظهار داشت: کاهش سطح مطالعه مردم و دانش آموزان یکی از چالش های مهم کشور است. بچه ها باید این را بدانند که فضای مجازی با همه حسن هایش اگرچه همچون اقیانوس وسیعی است، اما عمق آن بسیار کم است. کتاب دارای عمق بیشتری است و ما را با خود به سفری اکتشافی می برد.

در ادامه جعفر توزنده جانی، منتقد ادبی گفت: آشنایی من با آقای حسن زاده به سال ۶۹ برمی گردد. معتقدم نوشتن برای ایشان از همان ابتدا جدی بوده است. وی یکی از افتخارات ادبی کشورمان محسوب می شود و بارها کاندید جوایز بین المللی مثل جایزه هانس کریستین آندرسن یا جایزه آکسترا اینگرید شده و خوشبختانه برخی از کتاب های او نیز به زبان های خارجی ترجمه شده است.

وی با بیان اینکه هر نویسنده ویژگی های خاص خودش را دارد، گفت: بهترین ویژگی آثار وی این است که داستان های او به شدت واقع گر هستند؛ حتی در داستان های تخیلی و فانتزی مثل داستان کوتی کوتی این واقع گرایی نیز دیده می شود. در سال های قبل داستان های حسن زاده در کیهان بچه ها به چاپ می رسید و اگر کسی بخواهد تحقیقی در فضای دهه ۶۰ داشته باشد، می تواند با مطالعه این داستان ها به این فضاها دست یابد.

توزنده جانی تصریح کرد: حسن زاده از آن دست نویسندگانی است که از دل مشکلات بیرون آمده و ارتباط مستقیمی با مردم داشته و خودش جنگ را تجربه کرده است.

وی در خصوص کتاب «ماشو در مه»، گفت: من سال ها قبل این کتاب را مطالعه کردم،‌ خواندن دوباره آن برایم بسیار جذاب بود. شروع داستان بسیار آگاهانه است. توضیحات ارائه شده در مورد مردم جنوب، بسیار عالی و واقعی است و زمانی که مخاطب این داستان را می خواند احساس می کند که تمام صحنه ها و آدم های داستان برای او آشنا هستند.

جعفر توزنده جانی در ادامه، نوشتن را یک نوع فکر کردن دانست و اظهار داشت: داستان ماشو در مه بر عنصر خانواده تاکید دارد و بیشتر کارهای این نویسنده بر محور تحکیم بنیاد خانواده تأکید دارد و این داستان در مورد آگاهی، دانایی و بزرگی انسان ها است.

در ادامه بخش هایی از کتاب توسط نویسنده برای حاضران قرائت شد و سپس نویسنده به سوال های دانش آموزان پاسخ داد.

نشست نقد و بررسی کتاب «ماشو در مه» با تقدیر از نویسنده و منتقد به کار خود پایان داد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب