وزیر نفت گفت: در واقع در بنزین قاچاق بسیار کم است. در گازوئیل قاچاق وجود دارد اما آن هم زیاد نیست و این اعداد و ارقامی که در این حوزه نیز مطرح میشود، منطقی به نظر نمیرسد.
به گزارش خبرایران، بیژن زنگنه امروز درحاشیه افتتاحیه نخستین رویداد توسعه فناوری صنعت گاز در حوزههای پالایش، انتقال و توزیع در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا بنزین مورد اتهام قاچاق قرار میگیرد، اظهار کرد: لازم است که این مساله را از همان افرادی که این موضوع را مطرح کردند، بپرسید اما در واقع در بنزین قاچاق بسیار کم است. در گازوئیل قاچاق وجود دارد اما آن هم زیاد نیست و این اعداد و ارقامی که در این حوزه نیز مطرح میشود، منطقی به نظر نمیرسد.
او ادامه داد: طبق گفتههای صادقآبادی، اگر ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق شود، در واقع ۵۰۰۰ کامیون باید برای انجام این کار بسیج شده باشد که مدیریت این مساله بسیار سخت است که همین مساله نشان میدهد اعداد مطرح شده دراین باره منطقی نیست.
وزیر نفت درباره احداث پارک علم و فناوری گفت: کار طراحی آن آغاز شده و امیدواریم امسال اولین استارتآپ را راهاندازی کنیم.
او با بیان اینکه مهمتر از محصولات موجود در این نمایشگاه، ظرفیتهای ارزشمندی است که دیده میشود، اظهار کرد: پتانسیلهای موجود در این حوزه نشان میدهد که جوانان میتوانند در حوزه نفت و گاز کشور کارهای بزرگی انجام دهند اما لازم است تقاضا را برای این ظرفیتها به وجود آوریم.
به گفتهی وی، در حال حاضر بحث تجهیزات و قطعات مورد نیاز مطرح است که امکان تقاضای دائمی و موثر برای استفاده از خدمات دانش بنیانها بسیار فراتر از این است.
وی با اشاره به صندوق نوآوری صنعت نفت گفت: کارها تمام شده و به زودی تقاضاها را برای صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ارسال میکنیم که در ابتدا با ۱۰۰ میلیارد تومان کار را آغاز کردهایم.
او با بیان اینکه وضعیتهای بسیاری برای ایجاد این شرکتها به وجود میآوریم و این الزام نیز وجود ندارد که امکانات صندوق نوآوری فقط به شرکتهای مستقر تعلق گیرد گفت: تمام شرکتهایی که در حوزه نفت فعال هستند، میتوانند از این امکانات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه یکی از کارهایی که وظیفهی ماست کمک به جوانهای فعال در حوزهی نفت برای توسعه کسب و کار است تصریح کرد که برای این مساله نیز تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
وزیر نفت با اشاره به برنامههای وزارت نفت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت: من روی این مساله بسیار فکر کردهام و راهی را جز خرید تضمینی پیدا نکردم، چرا که یک شرکت ممکن است کالایی را بسازد اما آن کالا را به موقع تحویل ندهد و یا این که آن کالا کیفیت کافی را نداشته باشد.
انتهای پیام
وی افزود: خرید تضمینی یعنی کالا ساخته شود و آن کالا استانداردهای لازم را از مرجعهای ایرانی که ما تعیین کردهایم، دریافت کند. در آن صورت اگر آن کالا فروش نرفت با قیمتهایی که توافق کردهایم، آن کالا را خریداری خواهیم کرد و قطعا این مساله در بهبود کیفتی و فروش کالای ایرانی تاثیر گذار خواهد بود.
به گفته وی موضوعی تحت عنوان تخصیص تسهیلات برای بار اول تصویب شد که از نظر بنده این مساله نیز پاسخگو نیست و راهی جز خرید تضمینی نداریم.