خبرایران: دکتر رضا بیرنگ با بیان اینکه خوردن و آشامیدن یکی از عوامل کاهش بیماریهای دهان و دندان است، اظهار کرد: مصرف غذاها و میوههای مختلف منجر میشود سطوح لثهها و دندان شسته شود و باکتریهای سطح پلاک دندان کاهش یابد.
وی با بیان اینکه ترشح بزاق دهان با خوردن مواد غذایی یکی از عوامل تمیز کردن و شست وشوی دهان است، افزود: توقف آشامیدن و خوردن در طول روز، دهان و دندان را با دو فرآیند روبرو میکند. نخست ترشح بزاق دهان در طول چندین ساعت کم شده درنتیجه دهان دچار خشکی میشود و پس از آن تعداد باکتریها و پلاک باکتریها در دهان افزایش مییابد که منجر به پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماریهای لثه و حتی بوی بد دهان میشود.
بیرنگ با اشاره به کاهش میزان بزاق و جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان خاطرنشان کرد: برای جبران کاهش بزاق و شست و شوی دهان بهتر است در این ماه حتما بعد از صرف سحری و قبل از اذان مسواک بزنیم و از نخ دندان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مسواک زدن و به ویژه استفاده از نخ دندان بقایای مواد غذایی شیرین و قند دار را از سطح دندان پاک میکند چرا که بقایای این مواد منجر به تجمع باکتریها بر سطح دندان، پوسیدگی و یا تشکیل پلاک دندان میشود.
استاد گروه بیماریهای لثه و دهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برخی خمیردندانها به علت ترکیبات خاص موجب خشکی دهان میشود، اضافه کرد: خشکی دهان تشنگی در ماه رمضان را تشدید میکند بنابراین باید از خمیردندانهایی مانند خمیردندانهای ژلهای استفاده شود که ترکیبات کلسیم کمتری دارند.
بیرنگ با بیان اینکه بعد از وعده افطاری باید مسواک و نخ دندان کشیده شود تا مواد غذایی کمتر بر روی دندان باقی بماند، افزود: میتوان در هنگام وضو گرفتن کمی با آب، دهان خود را شست وشو داد تا از میزان باکتریها بر سطح دندان کاسته شود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از علل بوی بد دهان عملکرد معده و دستگاه گوارش است و بلافاصله خوابیدن پس از خوردن سحری موجب اختلال در عملکرد این ارگانها میشود.
استاد گروه بیماریهای لثه و دهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: مسواک زدن و کشیدن نخ دندان در وعدههای سحر و افطاری و شست و شوی دهان با آب از بوی بد دهان و احتمال بروز بیماریهای دیگر در ماه رمضان جلوگیری میکند.