محمدجعفر کبیری معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته تعاون اظهار داشت: در حال حاضر 94 هزار تعاونی در سطح اقتصاد کشور مشغول به فعالیت هستند که شکلگیری و بالندگی 25 هزار تعاونی در دولت تدبیر و امید صورت پذیرفته است.
وی تصریح نمود: یکمیلیون و هفتصد هزار نفر در بخش تعاون اشتغال دارند و ده میلیون نفر از جمعیت کشور عضو تعاونیها هستند که حاکی از اهمیت موضوع تعاون در سطح جامعه و اقتصاد است.
کبیری فعالیت معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای همکار بهویژه بانک توسعه تعاون را در راستای حمایت از تعاونیها و کمک به رشد و بالندگی تعاونگران اعلام نمود و افزود: بانک توسعه تعاون بهعنوان نهاد مالی اثرگذار این بخش همواره در توسعه کمی و کیفی خدمات بانکی کوشیده است و تسهیلات پرداختی بانک در سال 98 به 150 هزار میلیارد ریال بالغ گردیده است که حاکی از رشد صددرصدی در مقایسه با سال 96 میباشد.
وی با اشاره به اینکه کارکرد تعاون بهعنوان بهینهترین مسیر برای تجمیع سرمایههای خرد و بقا رویکرد توسعه کارآفرینی اجتماعی مطرح است گفت: مسیر نقدینگی در بسیاری از بازارها به سمت و سویی است که برآیند مناسبی برای کل اقتصاد نداشته است و «تعاون» برای هدایت صحیح منابع به سمت تولید گزینهای قابلاتکا است.
کبیری با اشاره به اینکه شکوفایی فعالیت اقتصادی در قالب تعاون منوط به ابزارها و مکانیزم های تشویقی در این زمینه است گفت: بانک توسعه تعاون بر اساس قانون بهعنوان نهاد حمایتی این بخش شکلگرفته است و در مقطع کنونی تقویت این بانک به لحاظ سرمایه بسیار ضروری و اثرگذار است.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: مطابق بند 2 ماده 29 قانون اصل 44 مقرر گردیده سی درصد منابع حاصل از واگذاری شرکتهای دولتی جهت توانمندسازی بخش تعاون اختصاصیافته است که این مهم تاکنون تحققنیافته است. وی تصریح کرد: با همکاری سازمان برنامهوبودجه مکانیزمی طراحی و پیشنهادشده است تا 28 هزار میلیارد ریال در مقطع کنونی از این محل تخصیص یابد تا در صورت تحقق 20 هزار میلیارد ریالی از این محل برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون بکار گرفته شود.
کبیری با تبیین فعالیت صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون گفت: صدور ضمانتنامه تا سقف 5 میلیارد ریال برای تعاونیهای بانوان با ارائه سفته امضای مدیران قابل انجام است و همچنین افزایش میزان ضمانت برای تعاونیهای مسکن به میزان 1.5 میلیارد ریال با شرایط مناسبی قابل انجام است.
وی با اشاره به نقش حاکمیتی معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ساماندهی و مراقبت از تعاونیها گفت: با تلاشهای صورت گرفته بودجه مربوط به شکلگیری و توانمندسازی تعاونیها 12 برابر شده است و همچنین اهداف نظارتی و بازرسی معاونت تعاون بر روند فعالیت تعاونیها را 12 برابر افزایشیافته است که نشاندهنده عزم و اراده این معاونت بر فعالیت صحیح و سالم تعاونیها و حفظ حقوق اعضا میباشد.
کبیری بابیان به تعامل مثبت معاونت تعاون با اندیشکده شفافیت و همچنین راهاندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون گفت: همه شرکتهای تعاونی از طریق این سامانه قادر به برگزاری مجامع قانونی بهصورت آنلاین میباشند و اعضا میتوانند بهصورت کامل در جریان جلسه قرارگرفته و نسبت به موضوعات تعاونی اظهارنظر نمایند. وی غیرحضوری شدن فرآیند ثبت تعاونیها و همچنین کوتاه شدن زمان آن از 70 روز به 10 روز را از مزایای این سامانه اعلام نمود.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز نوآوری تعاون ایران (منتا) تا یکماه آینده گفت: شرایط مناسبی برای فعالیت استارتاپ ها و نوآوران بخش تعاون در حال شکل گیر است و بازار مناسبی برای فروش محصولات تعاونیها فراهم خواهد شد.
کبیری خاطرنشان کرد: با تفاهمات صورت پذیرفته با فروشگاههای معتبر شرایطی در حال فراهم است که محصولات تعاونیها در سکوی فروش بخش فیزیکی و آنلاین فروشگاهها قرار گیرد و از این منظر توسعه بازار و رشد و بالندگی تعاونیها به نحو شایستهای محقق گردد.