خبر ایران : دبیر علمی سومین همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص) در نشست خبری سومین همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص)» همزمان با هفته وحدت گفت: بنیاد پیامبر اعظم با هدف بازخوانی سبک و سیره پیامبر و دستیابی به الگوهای وحدت آفرین تأسیس شده و رویکردش معرفی پیامبر اسلام به عنوان برکت جهان و الگویی برای همه انسانهاست، معرفی سیره ایشان را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری «سومین همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص)» روز شنبه 10 آبان ماه 1399 با حضور «محمدباقر بابایی» دبیر علمی همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص) ، «حجتالاسلام و المسلمین بشیر سبحانی» مسئول حوزه علمیه پیامبر اعظم(ص)حوزه برادران ، «سیدجواد موسوی» مسئول روابط عمومی بنیاد پیامبر اعظم(ص) و اصحاب رسانه همزمان با هفته وحدت در فرهنگسرای اندیشه برگزار ودراین نشست خبری «محمدباقر بابایی» دبیر علمی همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص) اظهارداشت: بنیاد پیامبر اعظم با هدف بازخوانی سبک و سیره پیامبر و دستیابی به الگوهای وحدت آفرین تأسیس شده و رویکردش معرفی پیامبر اسلام به عنوان برکت جهان و الگویی برای همه انسانهاست، معرفی سیره ایشان را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
بابایی تصریح کرد : بنیاد پیامبر اعظم در این راستا، هفت راهبرد را تعریف کرده که یکی از آنها برگزاری همایش سالانه با هدف معرفی سبک و سیره حضرت محمد(ص) است و در دو سال گذشته این همایش با موضوعهای مختلفی برگزار شده که موضوع امسال سبک زندگی پیامبر(ص) با محوریت خانواده و نقش پدر و مادر در شکلگیری هویت و شخصیت فرزندان است.
وی عنوان داشت : این همایش با مشارکت حوزه علمیه برادارن و خواهران استان تهران، بنیاد پیامبر اعظم و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود، به واسطه ورود این فرهنگسرا با رویکرد اندیشه محور شکل جدیدی از اجرا و تبلیغ را خواهیم داشت.
دبیر علمی سومین همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص) با اشاره به مسجدنهاد بودن این همایش تاکید کرد : برخلاف دیگر همایشها که دانشگاهنهاد است، این همایش را به شیوه مسجدنهاد و با حضور مردم، مسجدیها، اساتید حوزه علمیه و دانشگاه برگزار میکنیم، مسجد نهادبودن یکی از ویژگیهای حکومتی دوران پیامبر اسلام بوده است و علاقهمندیم بین دانشگاه و نهادهای اسلامی پیوند عمیقتری ایجاد کنیم که راه آن بهرهمندی از ظرفیت مسجد است.
بابایی همچنین با اشاره به توهین اخیر مقامات فرانسوی به پیامبر اعظم(ص) خاطرنشان کرد : هر گونه توهین به پیامبر اسلام نادیده گرفتن مقام انسانی است، پیامبر اسلام بالاترین مقام انسانی را داشته و شخصیتی جهانی به شمار میرود و این اتفاق بحث جهانی و انسانی است و همه آزادمردانی که به مقام انسانی احترام میگذارند باید به این توهین عکسالعمل نشان دهند.
دبیر علمی سومین همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص) اتفاقات اخیر را ظرفیت جدیدی برای این رویداد دانست و تاکید کرد : اتفاقات اخیر مسئولیت ما را سنگینتر کرده و باید ورود جدیتری داشته باشیم؛ نکوداشت پیامبر اسلام، نکوداشت انسانیت است.
وی افزود: امسال با توجه به شرایطی که ویروس کرونا ایجاد کرده بخشهای حضوری همایش در فضای مجازی برگزار میشود، کمیته برگزاری همایش سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم(ص)، روز همایش در سالن بعثت مسجد پیامبر اعظم (ص) مستقر خواهد بود و مقالات به صورت شفاهی ارائه میشوند و علاقهمندان در سطح کشور میتوانند از طریق فضای مجازی از این مقالات بهرهمند شوند.
حجتالاسلام و المسلمین سبحانی : هدف از برگزاری این همایش شناساندن هر چه بهتر سبک زندگی پیامبر و هدایت افراد جامعه به سمت و سوی سیره نبوی است
حجتالاسلام و المسلمین بشیر سبحانی مسئول حوزه علمیه پیامبر اعظم(ص)حوزه برادران نیز درادامه این نشست خبری با ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» همزمان با هفته وحدت در سه سال اخیر اظهارداشت: نخستین دوره این همایش سال ۱۳۹۷ با محوریت سیره و سبک مدیریت پیامبر اسلام برگزار شد، ۳۳ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و ۱۰ مقاله به عنوان آثار برتر انتخاب شد.
سبحانی ابرازداشت : سال ۱۳۹۸ محوریت همایش را سیره اقتصادی پیامبر اسلام قرار دادیم که ۴۸ مقاله در این زمینه به دبیرخانه ارسال و ۱۰ مقاله به عنوان آثار برتر انتخاب شد و سومین دوره همایش با محوریت سیره اجتماعی پیامبر و تأکید بر اهمیت تشکیل خانواده برگزار میشود که امیدواریم بیشترین شرکتکنندهها را داشته باشیم.
وی هدف از برگزاری این همایش را شناساندن هر چه بهتر سبک زندگی پیامبر و هدایت افراد جامعه به سمت و سوی سیره نبوی عنوان کرد و اضافه کرد : علاوه بر همایش همانند سالهای گذشته مسابقه کتابخوانی با موضوع پیامبر(ص) خواهیم داشت که نام آن به زودی اعلام میشود.
مسئول حوزه علمیه پیامبر اعظم(ص) درباره ظرفیت برگزاری همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» در سطح بینالمللی بیان کرد: برگزاری این همایش به صورت بینالمللی جزء اهداف اصلی است و تلاش میکنیم این هدف را دنبال کنیم.
وی درباره همکاری بنیاد پیامبر اعظم(ص) با اهل تسنن در برگزاری این همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» گفت: همکاری با اهل تسنن از جمله اهداف این بنیاد است و سال گذشته نیز تعدادی از علمای اهل سنت از جمله نماینده فرهنگی یمن در این همایش سخنرانی کردند، ساختار بنیاد به گونهای است که نگاهی جامع داشته و اقداماتش وحدتآفرین است.
موسوی : فرهنگسرای اندیشه کمک میکند تا بتوانیم سبک زندگی پیامبر اسلام را در ابعاد علمیتری دنبال کنیم
سیدجواد موسوی مسئول روابط عمومی بنیاد پیامبر اعظم(ص) نیز در این ادامه این نشست با اشاره به زمان ارسال مقالات و برگزاری همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» اظهارداشت : زمان ارسال مقالات از امروز تا ۱۲ آذرماه است و اختتامیه همایش نیز ۳۰ آذر همزمان با میلاد حضرت زینب(س) برگزار میشود.
وی افزود: کیفیت حضوری و یا غیرحضوری بودن این همایش با توجه به دستورهای ستاد ملی مبارزه با کرونا اطلاعرسانی میشود و علاقهمندان میتوانند مقالات خود را به مسجد جامع و حوزه علمیه و بنیاد پیامبر اعظم(ص) به نشانی تهران، بلوار ارتش، شهرک شهیدمحلاتی، خیابان ولایت ارسال کنند.
موسوی با اشاره به مشارکت فرهنگسرای اندیشه در برگزاری همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» تاکید کرد : فرهنگسرای اندیشه کمک میکند تا بتوانیم سبک زندگی پیامبر اسلام را در ابعاد علمیتری دنبال کنیم، پیامبر اعظم، اشرف مخلوقات است و اکنون بستر علمی خوبی فراهم شده تا اساتید حوزه و دانشگاه ضمن ادای دین، تعصب علمی خود را به ایشان نشان دهند.
بنابراین گزارش، فرهنگسرای اندیشه در راستای تاکید منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهمیت تشکیل خانواده و محکوم کردن حمایت رئیس جمهور فرانسه از اقدام موهن نشریه فرانسوی در اهانت به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص)، سومین همایش «سیره و سنتشناسی پیامبر اعظم (ص)» را با همکاری بنیاد پیامبر اعظم(ص) برگزار میکند. اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده در سیره نبوی، تحکیم بنیان و پایداری خانواده در سیره نبوی، نقش مرد و زن در تشکیل خانواده، تربیت فرزندان و ساخت جامعه، نقش و وظایف دستگاهها و نهادهای ذیربط در زمینه تسهیل امر ازدواج و تحکیم بنیان خانواده و حقوق زنان در سیره نبوی از محورهای این همایش است.