خبرایران : شیر یکی از ارزشمند ترین فرآوردههای غذایی دنیاست که سرانه مصرف آن در کشورهای صنعتی و توسعه یافته بیشتر از کشورهای در حال توسعه است.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران(پگاه)، سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی (فائو) به مناسبت روز اول ژوئن (روز جهانی شیر) گزارشی در مورد مهمترین تحولات بازار شیر در جهان ارائه میدهد که در ادامه بخشهایی از این گزارش را مرور خواهیم کرد.
فائو در گزارش سال جاری خود نوشت: «مطالعات نشان داده است با افزایش متوسط درآمد خانوارها در کشورهای صنعتی، تقاضا برای مصرف شیر و فرآورده های لبنی افزایش پیدا میکند.
بررسیها نشان داده است مصرف شیر در جوامع با سطح درآمد و میزان درآمد قابل استحصال رابطه مستقیم دارد به گونه ای که با افزایش درآمد خانوارها در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، تقاضا برای شیر و دیگر محصولات لبنی رشد میکند.
از اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی تا کنون سرانه مصرف شیر در کشورهای در حال توسعه دنیا دو برابر، مصرف گوشت سه برابر و مصرف تخممرغ ۵ برابر شده است.
بر پایه این گزارش، در برخی ازمناطق فقیر دنیا از قبیل کشورهای جنوب صحرای آفریقا مصرف شیر در دو دهه اخیر نه تنها رشدی نکرده است بلکه روند نزولی هم داشت.
جایگاه ایران در طبقه بندی سرانه مصرف شیر
طبق این گزارش، کشورهای دنیا از نظر سرانه مصرف شیر در سه گروه جای می گیرند. اول کشورهایی که سرانه مصرف شیر در آنها بالاتر از ۱۵۰ کیلوگرم در سال است و استرالیا و کشورهای اروپای غربی وکشورهای امریکای شمالی در این گروه قرار دارند.
به گزارش سایت سبک زندگی پگاهی، در گروه دوم کشورهایی قرار دارند که سرانه مصرف شیر در آنها بین ۳۰ کیلوگرم تا ۱۵۰ کیلوگرم در سال است.
ایران، هند، ژاپن، کنیا و کشورهای آمریکای لاتین در این دسته قرار دارند که شامل کشورهایی است که مصرف فرآورده های لبنی در آنها درسطح متوسط قرار دارد.
سوم کشورهایی هستند که سرانه مصرف پایینی دارند و میزان مصرف سالانه در این کشورها کمتر از ۳۰ کیلوگرم است و ویتنام و سنگال و اغلب کشورهای جنوب شرقی و شرق آسیا و کشورهای واقع در آفریقای مرکزی در این دسته جای گرفته اند.
برای خواندن ادامه مطلب به بلاگ پگاهیها بروید:
http://pegah.ir/b/2064